|
Sesje RPG |
| Autor |
Wiadomość |
Mlody
Rzemieślnik

|
Wysłany: 2006-08-14, 11:00 Sesje RPG
|
|
|
Witam!
Chcialem zaprosic wszystkich do wziecia udzialu w sesjach RPG.
Zapraszam na www.mkworld.fora.pl Akcja sie rozwija ale jeszcze nie jest za pozno:)
pozdrawiam! |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2006-08-14, 11:10
Baretki:  |
|
|
tutaj te? rozgrywamy przygode zwie si? Gladius i te? zapraszamy |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

|
Wysłany: 2006-08-14, 13:44
|
|
Takie troche dziwne to forum... Nie czaje troche, jak spojrza?em na sesje dogoni? demona, to mi sie odechcia?o dalszego zwiedzania.
| Cytat: | ?wiat to generalnie ?redniowiecze, ale nie zabronie CI nosi? karabinu jak bedziesz chcia?
Potwory - ojeju, wszystk co mi przyjdzie do g?owy
|
Ech... napisz od razu, ?e tam prowadzone s? niepowa?ne sesje rpg. |
|
 |
Mlody
Rzemieślnik

|
Wysłany: 2006-08-15, 14:13
|
|
|
| Jestesmy poczatkujacy ale nikt nie zabrania uzywania duuuzej wyobrazni do kreowania swiata. Zobacze tutejsza sesje:) |
|
|
|
 |
kali
Wielki Książę

|
Wysłany: 2006-08-15, 15:08
|
|
|
| Od dzisiaj zaczynam przygod? z Dungeons and Dragons, zobaczymy jak pójdzie |
_________________ |
|
|
|
 |
kali
Wielki Książę

|
Wysłany: 2006-08-17, 01:05
|
|
|
| ju? po kilku sesjach i idzie nadspodziewanie dobrze. Gra si? ca?kiem przyjemnie. |
_________________ |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-08-17, 01:10
|
|
No ba! Ale polecam bardziej dojrza?e systemy, D&D jest dobre na pocz?tek |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

|
Wysłany: 2006-08-17, 23:31
|
|
| kali napisał/a: | | Od dzisiaj zaczynam przygod? z Dungeons and Dragons, zobaczymy jak pójdzie |
Nie mia?em jeszcze nigdy okazji zagra? w D&D, mi osobi?cie znacznie bli?szy jest Warhammer, w którego ostatnio pare razy grali?my z ch?opakami. |
|
 |
Mlody
Rzemieślnik

|
Wysłany: 2006-08-21, 13:22
|
|
|
Chlopaki mozecie mi powiedziec gdzie moge poczytac o tych systemach i w jaki sposob w nie grac lub dolaczyc? Z tego co tutaj czytam to coraz bardziej mi sie to wszystko podoba, dlatego help |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-08-21, 13:50
|
|
| Mlody napisał/a: | Chlopaki mozecie mi powiedziec gdzie moge poczytac o tych systemach i w jaki sposob w nie grac lub dolaczyc? Z tego co tutaj czytam to coraz bardziej mi sie to wszystko podoba, dlatego help | Jak na razie funkcjonuje jeden system a drugi jest w fazie produkcji. Ka?dy ma osobne podforum.
Ostateczna Granica jest w fazie produkcji. Na razie nie wiem, kiedy rusz? dalej z tym systemem. Optymistyczny wariant: ferie zimowe.
Gladius. To jest system czynny jak najbardziej. Ka?da przygoda to osobny temat, ?atwo je zauwa?y? bo wyró?nione s? innymi kolorami czcionki. Przygody ??cz? si? z sob? w fabularn? ca?o??, kilka ostatnich ("Zgromadzenie", "Banita", "Wiatr znad pustyni", "Czarna Bariera", "Okruch przesz?o?ci" i aktualna, "Czerwony Topór") osnutych jest na motywie poszukiwania zaginionego brata jednego z bohaterów). Droga do do??czenia do nas w Gladiusie jest wolna, ale musisz zaczeka? na przerw? mi?dzy przygodami (tzn na moment, gdy sko?czy si? przygoda "Czerwony Topór"). Ju? teraz mo?esz jednak wygenerowa? sobie posta? wed?ug zasad zawartych w tym temacie. Z drugiej strony mo?esz te? z tym poczeka?, bo z trudem powstaj? nowe zasady powstawania postaci (w tym temacie), chyba nie zdradz? tajemnicy, ?e korzystniejsze troszk? dla graczy My?l?, ?e w tym tygodniu zaczn? kontynuowa? ten update.
Poza tym, polecam zaznajomi? si? z zasadami ogólniejszymi. Nie wyobra?am sobie te?, by gra? bez znajomo?ci cho?by podstaw wiedzy o ?wiecie Gladiusa czyli Ekumenie. Owe podstawy wy?o?one s? w pierwszych postach do tematów Religia i Historia uniwersum. Wystarczy tam przeczyta? tylko po pierwszym po?cie, cho? zach?cam do zapoznania si? z ca?o?ci? Je?li b?dziesz mia? jakie? pytania, wal ?mia?o w tym temacie. Pozdrawiam. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

|
Wysłany: 2006-08-21, 15:35
|
|
| Watcher napisał/a: | | My?l?, ?e w tym tygodniu zaczn? kontynuowa? ten update. |
A my?la?em, ?e Mistrzu ju? o tym zapomnia?. My?la?em, ?eby przypomnie?, ale wida? ju? nie trzeba. I ca?e szcz??cie! |
|
 |
kali
Wielki Książę

|
Wysłany: 2006-08-21, 23:59
|
|
|
Po zapoznaniu si? z tym systemem stwierdzam jednak, ?e D&D jest lepsze! Zdecydowanie wi?cej ras, bogów, krain. Je?eli s? odpowiednie podr?czniki to mo?na stworzy? idealn? przygod?. Wydaje si? bardziej grywalne i ciekawsze.
Mo?e to jednak kwestia gustu? Czas poka?e, póki co D&D |
_________________ |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

|
Wysłany: 2006-08-22, 00:20
|
|
| kali napisał/a: | Po zapoznaniu si? z tym systemem stwierdzam jednak, ?e D&D jest lepsze! Zdecydowanie wi?cej ras, bogów, krain. Je?eli s? odpowiednie podr?czniki to mo?na stworzy? idealn? przygod?. Wydaje si? bardziej grywalne i ciekawsze.
Mo?e to jednak kwestia gustu? Czas poka?e, póki co D&D |
Chodzi o Gladiusa? Je?li tak to napisze, ze Gladius mia? by? z pocz?tku wersj? uproszczon?, przeznaczon? do rozgrywek na forum. A co do porównania z D&D to bez komentarza... |
|
 |
KacperTheCowboy
Diuk

|
Wysłany: 2006-08-28, 22:27
|
|
|
| Ostatnio prowadzi?em przygode do wfrp. no... pierwszy raz jako miszcz gry (a jako gracz tez nie najdluzej) pierwszy system w ktory gram ale po tym scenariuszu moze pomyslimy nad d&d. |
|
|
|
 |
zaran
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-01-09, 15:10
|
|
|
Mo?e to ju? widzieli?cie- ja zobaczy?em dopiero wczoraj - fajny filmik :
Buty ucieczki
Heh stwierdzam , ?e do "prawdziwego" gracza rpg jakim jest ten gostek z filmu to mi na szcz?scie troch? jeszcze brakuje. |
|
|
|
 |
|
|