Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Malanthrope

Oceniamy:
0 - dla mnie
11%
 11%  [ 1 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
33%
 33%  [ 3 ]
4
33%
 33%  [ 3 ]
5
22%
 22%  [ 2 ]
6
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 9
Wszystkich Głosów: 9

Autor Wiadomość
jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2006-06-28, 07:52   Malanthrope
   Baretki: zalozyciel

Moja amatorsko pomalowana figurka. :lol:
Zapraszam do komentowania. :-D :-D

Klub: battleground

pikusMAIDEN 
Wielki Król

Armia WH40k:
Bloodaxes Nekroni

Armia WFB:
Ogry

Wysłany: 2006-06-28, 09:29   

To standardowo najpierw od tego co mi si? podoba :) Po pierwsze, ta cz??? kurpusu znajduj?ca si? pod pancerzem- wygl?da niesamowicie obli?lizgle (czy jak sie to mówi, bo ju? zw?tpi?em :P ) i tak, jakby to powiedzie? "?ywo". Bardzo fajnie wyglaj? te? kawa?ki cia?a prze?wituj?ce spod wierzchniej wasrtwy skóry no i te macki z ty?u malanthrope'a ] ciekawie sie prezentuj?.
To teraz minusy- nie pdooba mi sie przednia czesc pancerza, w sumie pocieniowa?bym j? czarnym pod przodu tak jak pozosta?e "p?yki", imho wygl?da?aby lepiej. Te macki przy otworze g?bowym zlewaj? si? w jedn? ca?o?c i s? troszk? zbyt jednolite kolorystycznie, w porównaniu z tymi na plecach wypadaj? do?? blado. No i podstawka- cho? i tak ?wietna, taka figurka powinna miec co? ciekawszego, wszystko inne u Ciebie ma tylko nie najwiekszy wymiatacz Malanthrope :)
Reasumuj?c, cho? figurka robi pierwsze wra?enie piorunuj?ce to wiele nowego je?eli chodzi o technik? malarsk? nie wnosi, st?d te? ocena- 4. :)

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2006-06-28, 09:52   

Nie mam nic do dodania poza tym, ?e wg mnie 4+.

Mo?e jednak jedno: po raz pierwszy te niebieskie ?y?ki wysz?y Ci tak, ?e wygl?daj? faktycznie jakby nale?a?y do tego stwora (to chyba dlatego, ?e s? ciensze).

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Sayon 
Wielki Książę

Wysłany: 2006-06-28, 14:57   

Ciekawe jak bedzie wygladal na zywca :> a mzoe tak do tego skrzydelka :> ? NICE :D

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2006-06-28, 15:05   

Kolory na fotkach (niektórych) zw?aszcza pancerza. W rzeczywisto?ci s? one du?o ?ywsze. Co do podstawki to jest to oryginalna podstawka FW nie chcia?em jej upi?ksza? na si??, wi?c zostawi?em tak jak by?a bez zb?dnych dodatków.

Zapał 
Arcydemon

Armia WH40k:
Blood Angels

Wysłany: 2006-06-28, 15:05   

4+ Wszystko zosta?o powiedziane, ?wietna robota!

'I believe in my Chapter. My primarch, my Emperor… My brothers'

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2006-06-28, 15:55   
   Baretki: tartar zalozyciel

Qrde pierwszorz?dna robota cz?eku ... tak trzyma? ... Ocena 5. Jest taki o?lizg?y, brzydki, alienowaty :P

Klub: battleground-castigatores

balbon 
Margrabia

Wysłany: 2006-06-29, 06:40   

Widz? , ?e niektórzy si? rozkrecaj? i wcale nie chodzi mi o malowanie.
Co mam powiedzie? ?
Do kolorystyki nie mam nic , bo dobrze si? ze sob? zgra?y wszystkie kolory.
Tym razem ten niebeski kolor jest zdecydowanie lepszy ni? to by?o w poprzednim potworku. Tam by? za bardzo rozbielony ( ju? nie wnikam , czy to by?o rozbielenie ?wiadome , czy raczej nie -" fabryczne" ). Poza tym podbicie ich w niektórych miejscach jednym z odcieni czerwieni spowodowa?o , ?e ?y?ki zintegrowa?y si? z ca?o?ci?.
A mi si? podobaj? te macki z przodu , i nawet dobrze , ?e nie sa w podobny sposób potraktowane jak to co? z ty?u. Przynajmniej wiem , gdzie ma mordk?.
I nie cieniuj tej pierwszej p?ytki pancerza czarnym kolorem , bo jak na moje oko b?dzie ?le wygl?da? - wsz?dzie tak samo , to b?dzie nudne.
O minusach nie b?d? mówi?. Sam autor wie co sknoci? .
Kolejny "Zenek" nie odbiega od swoich kolegów , chociaz zabrak?o mu skrzyde?ek :-)
Niech sobie b?dzie taki jaki jest.

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2006-07-04, 17:04   

Coraz lepiej wychodz? Ci te p?yty pancerza! Fajne to przej?cie. Cho? i tak masz co po?wiczy?.
A reszta to jak zwykle robota Flesh Washa. Nowo?ci? jest chyba ten odcie? cielska na "tr?bach". Cho? by? mo?e ju? go gdzie? wcze?niej widzia?em. Albo co? zbli?onego.
Podstaweczka i tym razem jaka? kolorystycznie nie wspó?graj?ca. Sama w sobie fajna cho? jak na tak? powierzchni? nieco o zmarnowanym potencjale. A? si? prosi o jakie? bajerki. Byle z umiarem i w czterdzieskowym dizajnie.
Uwa?am, ?e trójeczk? Mala nie krzywdz?.

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2006-08-03, 22:36   

Po sprawdzeniu modelu na ?ywo przyzna? musz?, ?e zdj?cia go nieco sp?ycaj?. Fakt, przej?cia na skorupie s? bardzo dobre. ?y?ki prezentuj? si? równie? lepiej ni? na fotkach. Jednak ca?a reszta, czyli wi?kszo?? Malanthrope'a to tylko kolor bazowy zmyty Flesh Wash'em. A to ju? nieco ni?sza pó?ka. Mo?e zawiod? autora, ale na jako?? rze?biarsk? (swoj? drog? Forge World ponownie skopa? mi ty?ek!) si? nie nabior?. Mówi?c pro?ciej: model modelem i cho? by nie wiem jak genialny to malowanie malowaniem. Swoj? poprzedni? ocen? podnosz? o +. Dzi? mo?e nawet da?bym wy?sz? z minusem, ale oceniaj?c mia?em wtedy do dyzpozycji tylko jotpegi.

Odpowiedz do tematu