|
ostatnio obejrzane/godne polecenia/ulubione |
| Autor |
Wiadomość |
Pantufel
Diuk

|
Wysłany: 2006-07-02, 20:55
|
|
|
Wed?ug mnie film odwo?uje si? do pierwszych cz??ci gry, g?ównie przez potwory ( piel?gniarki, creepery, i pyramid head [przy nim, zada?am sobie jedno pytanie, co on tam kurcze robi? Bez ?adu i sk?adu, wygl?dem dopracowany ?wietnie, ale merytorycznie ''pojawiam si? i znikam''...] i Aless?. O pozosta?ych cz??ciach nie mówi? bo III i IV nie sko?czy?am Na elementach z tych cz??ci oparto scenariusz, jednak wg mnie grze nic nie dorówna. Oczywi?cie mimo opieki nad filmem przez SHteam jest on nakr?cony dla wszystkich nie tylko dla maniaków gry, wi?c bez Hollywood si? nie obejdzie
PS. Widzia?e? zwiastun? |
_________________ "Nie jeste?my Szwedami, Rosjanami nie b?dziemy nigdy, b?d?my wi?c Finami!" |
|
|
|
 |
EdgeCrusher
Książę

|
Wysłany: 2006-07-03, 01:25
|
|
|
Przed chwil? obej?a?em niemiecki film gore pod wiele mówi?cym tytu?em Necromantik. Film ten zosta? zbanowany w wiekszo?ci krajów europejskich ze wgledy na bardzo ale to bardzo kontrowersyjny temat jaki porusza - nekrofilia. Przyznam, ?e twórcy maja u mnie du?ego plusa za sam? odwag? poruszenia tej kwestii. Obraz ten jest bardzo szokuj?cy, okrutny i obrzydliwy (dlatego przeznaczony jest tylko dla koneserów ). Poza tym nie polecam jedzenia przy tym filmie, gdy? zmywanie wymiocin z monitora nie nale?y do najprzyjemniejszych czynno?ci (mi osobi?cie podczas seansu uda?o sie spo?y? placek).
Obraz ten moge poleci? g?ównie za wzgl?dy na sprawn? realizacj? ( jest to film amatorski) i nietuzinkow? tematyk?, TYLKO OSOBOM O BARDZO SILNEJ PSYCHICE I STALIWYCH ?O??DKACH.
A propos Silent HIlla. Czy creepery i Pyramid Head nie s? czasem z 2 cz??ci gry? |
|
 |
KurokiKaze
Król

|
Wysłany: 2006-07-03, 22:26
|
|
|
| Gra Silent Hill jest ?wietna. Wko?o mg?a a ty idziesz z jakim? ?omem i s?yszysz charakterystyczny d?wi?k w "radarze" przerobionym z radia, stajesz i panicznie zaczynasz si? rozgl?da? dooko?a d?wi?k si? wzmacnia ty cos s?yszysz i nagle zawa? padasz z krzes?a boisz si? i?? spa?. Takie s? prze?ycia czwartoklasisty. A co do filmu, to dla mnie jest jednak troch? ?mieszny za du?o tam potworów i przypomina mi to serie Residene Evil, momentami (cz?stymi) film nudny nic si? nie dzia?o jako? nie przypad? mi do gustu. |
_________________ Miecz jest dusz? samuraja.
Je?eli kto o nim zapomni lub utraci go
nie b?dzie mu odpuszczone
Shogun Tokugawa Ieyasu |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2006-07-19, 10:23
Baretki:  |
|
|
| Ostatnio od?wie?am sobie Przystanek Alaska. Mi?o si? ogl?da. |
|
|
|
 |
strzelba
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2006-08-08, 11:26
|
|
|
| Polecam wszystkim film "Frida" z Salm? Hayek, ogl?da?em w niedziel?. Pi?kny i okrutny, do tego ciekawa muzyka - zw?aszcza przy zestawie 5+1 fajnie si? to ogl?da. |
_________________ www.drugastrefa.net
Naukowo jest stwierdzone, ?e jak cz?owiek ma skleroz?, to dopiero wtedy sobie przypomina, jak to by?o w m?odo?ci. |
|
|
|
 |
balbon
Margrabia

|
Wysłany: 2006-08-08, 12:08
|
|
|
A jak kto? chce to mo?e na dok?adk? przeczyta? ksi??k?.
A film rzeczywi?cie fajny , chocia? dla niewtajemniczonych ( Frida by?a malark? ) w po?owie zaczyna nu?y?. |
|
|
|
 |
gotard
Król-Kapłan

|
|
|
|
 |
strzelba
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2006-08-09, 13:42
|
|
|
zobacz, a dla mnie to po prostu film, który opowiada o pewnych czasach, bez gloryfikowania czegokolwiek, poza niesamowitymi obrazami Fridy, przera?aj?cymi jako zwierciad?a duszy, tym bardziej fascynuj?cymi, ?e by?y w ko?cu jedynym miejscem, w którym mog?a si? realizowa? i w konsekwencji poch?on??y ca?? jej rozbuchan? energi? witaln?.
NIesamowite ile ta kobieta musia?a mie? w sobie ?ycia. |
_________________ www.drugastrefa.net
Naukowo jest stwierdzone, ?e jak cz?owiek ma skleroz?, to dopiero wtedy sobie przypomina, jak to by?o w m?odo?ci. |
|
|
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2006-09-11, 09:35
|
|
|
| A kto widzia? nowego SUPERMANa? Gienialny !!!! Kevin Spacey jako Lex Luthor powinien dostac Oscara. |
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2006-09-11, 09:48
|
|
| ja s?ysza?em zgo?a inne opinie o nowym Superman-ie |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-09-11, 22:20
|
|
|
Potwierdzam - film kapitalny.
Fabu?a ciekawa i fajnie poprowadzona, aktorstwo równie? (K.S. roxx!), obraz i efekty powalaj?ce!
Panteon adaptacji komiksowych i ci?g dalszy cyklu.
B?d? co b?d?, to przecie? film Briana Singera!
Polecam gor?co.
Dla czytelników Supermana: MUST SEE!!!! |
|
|
|
 |
KurokiKaze
Król

|
Wysłany: 2006-09-16, 10:06
|
|
|
Na antene polsatu powróci? "Zwiariowany ?wiat Malcolma" dzisiaj mia?em okazj? ogl?da?, ?wietny serial komediowy. Polecam . Co do supermana jeszcze nie widzia?em, i nie mia?em zamiaru wielkiego go zobaczy?, ale je?eli mówicie ?e film ciekawy to si? skusz?. |
_________________ Miecz jest dusz? samuraja.
Je?eli kto o nim zapomni lub utraci go
nie b?dzie mu odpuszczone
Shogun Tokugawa Ieyasu |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

|
Wysłany: 2006-09-16, 13:46
|
|
| KurokiKaze napisał/a: | | Na antene polsatu powróci? "Zwiariowany ?wiat Malcolma" dzisiaj mia?em okazj? ogl?da?, ?wietny serial komediowy. |
Hehe, ten serial jest ?wietny! Pami?tam, ?e lecia? o godzinie 7 jak chodzili?my do gimnazjum, pare razy si? przez niego do szko?y spó?ni?em. |
|
 |
EdgeCrusher
Książę

|
Wysłany: 2006-09-17, 03:37
|
|
|
| Haha, popieram panowie ! Te? do?? wiernie go ?ledzi?em te kilka lat temu... |
|
 |
yzx2
Mistrz cechowy

|
Wysłany: 2006-09-25, 19:07
|
|
|
"Marzyciel" (re?. Marc Forster) - chyba ju? kiedy? pisa?am, ?e chcia?am obejrze? ten film? No i obejrza?am. Wra?enia (?agodnie mówi?c): zawiod?am si? PODOBNO ?wietny film, a same bana?y! Wieje nud? i oklepaniem. |
_________________ "Oni zamiast Mózgów maja tylko szary puch, który przez pomy?k? zosta? wdmuchni?ty w ich g?owy. Oni po prostu nie my?l?." - K?apouchy |
|
|
|
 |
|
|