Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
ostatnio obejrzane/godne polecenia/ulubione
Autor Wiadomość
Pantufel 
Diuk

Wysłany: 2006-07-02, 20:55   

Wed?ug mnie film odwo?uje si? do pierwszych cz??ci gry, g?ównie przez potwory ( piel?gniarki, creepery, i pyramid head [przy nim, zada?am sobie jedno pytanie, co on tam kurcze robi? Bez ?adu i sk?adu, wygl?dem dopracowany ?wietnie, ale merytorycznie ''pojawiam si? i znikam''...] i Aless?. O pozosta?ych cz??ciach nie mówi? bo III i IV nie sko?czy?am :P Na elementach z tych cz??ci oparto scenariusz, jednak wg mnie grze nic nie dorówna. Oczywi?cie mimo opieki nad filmem przez SHteam jest on nakr?cony dla wszystkich nie tylko dla maniaków gry, wi?c bez Hollywood si? nie obejdzie :)
PS. Widzia?e? zwiastun?

EdgeCrusher 
Książę

Wysłany: 2006-07-03, 01:25   

Przed chwil? obej?a?em niemiecki film gore pod wiele mówi?cym tytu?em Necromantik. Film ten zosta? zbanowany w wiekszo?ci krajów europejskich ze wgledy na bardzo ale to bardzo kontrowersyjny temat jaki porusza - nekrofilia. Przyznam, ?e twórcy maja u mnie du?ego plusa za sam? odwag? poruszenia tej kwestii. Obraz ten jest bardzo szokuj?cy, okrutny i obrzydliwy (dlatego przeznaczony jest tylko dla koneserów :-P ). Poza tym nie polecam jedzenia przy tym filmie, gdy? zmywanie wymiocin z monitora nie nale?y do najprzyjemniejszych czynno?ci :-D (mi osobi?cie podczas seansu uda?o sie spo?y? placek).
Obraz ten moge poleci? g?ównie za wzgl?dy na sprawn? realizacj? ( jest to film amatorski) i nietuzinkow? tematyk?, TYLKO OSOBOM O BARDZO SILNEJ PSYCHICE I STALIWYCH ?O??DKACH.

A propos Silent HIlla. Czy creepery i Pyramid Head nie s? czasem z 2 cz??ci gry?

KurokiKaze 
Król

Wysłany: 2006-07-03, 22:26   

Gra Silent Hill jest ?wietna. Wko?o mg?a a ty idziesz z jakim? ?omem i s?yszysz charakterystyczny d?wi?k w "radarze" przerobionym z radia, stajesz i panicznie zaczynasz si? rozgl?da? dooko?a d?wi?k si? wzmacnia ty cos s?yszysz i nagle zawa? padasz z krzes?a boisz si? i?? spa?. Takie s? prze?ycia czwartoklasisty. A co do filmu, to dla mnie jest jednak troch? ?mieszny za du?o tam potworów i przypomina mi to serie Residene Evil, momentami (cz?stymi) film nudny nic si? nie dzia?o jako? nie przypad? mi do gustu.

Shogun Tokugawa Ieyasu

jacoleko 
Wielki Ascendent

Wysłany: 2006-07-19, 10:23   
   Baretki: zalozyciel

Ostatnio od?wie?am sobie Przystanek Alaska. Mi?o si? ogl?da.

strzelba 
Arcyksiążę

Wysłany: 2006-08-08, 11:26   

Polecam wszystkim film "Frida" z Salm? Hayek, ogl?da?em w niedziel?. Pi?kny i okrutny, do tego ciekawa muzyka - zw?aszcza przy zestawie 5+1 fajnie si? to ogl?da.

balbon 
Margrabia

Wysłany: 2006-08-08, 12:08   

A jak kto? chce to mo?e na dok?adk? przeczyta? ksi??k?.
A film rzeczywi?cie fajny , chocia? dla niewtajemniczonych ( Frida by?a malark? ) w po?owie zaczyna nu?y?.

gotard 
Król-Kapłan

Wysłany: 2006-08-09, 09:57   

Mnie Frida rozczarowa?a ,jakosc te gloryfikowanie lewicowej retoryki mnie nie kreci.Ja osobiscie polecam film "Wszystko jest iluminacja" -
http://www.imdb.com/title/tt0404030/
http://wip.warnerbros.com/everythingisilluminated/
http://www.filmweb.pl/Wsz...,Film,id=119831

strzelba 
Arcyksiążę

Wysłany: 2006-08-09, 13:42   

zobacz, a dla mnie to po prostu film, który opowiada o pewnych czasach, bez gloryfikowania czegokolwiek, poza niesamowitymi obrazami Fridy, przera?aj?cymi jako zwierciad?a duszy, tym bardziej fascynuj?cymi, ?e by?y w ko?cu jedynym miejscem, w którym mog?a si? realizowa? i w konsekwencji poch?on??y ca?? jej rozbuchan? energi? witaln?.
NIesamowite ile ta kobieta musia?a mie? w sobie ?ycia.

darthmateusz 
Cesarz

Wysłany: 2006-09-11, 09:35   

A kto widzia? nowego SUPERMANa? Gienialny !!!! Kevin Spacey jako Lex Luthor powinien dostac Oscara.

jacoleko 
Wielki Ascendent

Wysłany: 2006-09-11, 09:48   

ja s?ysza?em zgo?a inne opinie o nowym Superman-ie

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2006-09-11, 22:20   

Potwierdzam - film kapitalny.
Fabu?a ciekawa i fajnie poprowadzona, aktorstwo równie? (K.S. roxx!), obraz i efekty powalaj?ce!
Panteon adaptacji komiksowych i ci?g dalszy cyklu.
B?d? co b?d?, to przecie? film Briana Singera!
Polecam gor?co.
Dla czytelników Supermana: MUST SEE!!!!

KurokiKaze 
Król

Wysłany: 2006-09-16, 10:06   

Na antene polsatu powróci? "Zwiariowany ?wiat Malcolma" dzisiaj mia?em okazj? ogl?da?, ?wietny serial komediowy. Polecam :D . Co do supermana jeszcze nie widzia?em, i nie mia?em zamiaru wielkiego go zobaczy?, ale je?eli mówicie ?e film ciekawy to si? skusz?.

Shogun Tokugawa Ieyasu

Zapał 
Arcydemon

Wysłany: 2006-09-16, 13:46   

KurokiKaze napisał/a:
Na antene polsatu powróci? "Zwiariowany ?wiat Malcolma" dzisiaj mia?em okazj? ogl?da?, ?wietny serial komediowy.

Hehe, ten serial jest ?wietny! Pami?tam, ?e lecia? o godzinie 7 jak chodzili?my do gimnazjum, pare razy si? przez niego do szko?y spó?ni?em. 8-)

'I believe in my Chapter. My primarch, my Emperor… My brothers'

EdgeCrusher 
Książę

Wysłany: 2006-09-17, 03:37   

Haha, popieram panowie ! Te? do?? wiernie go ?ledzi?em te kilka lat temu...

yzx2 
Mistrz cechowy

Wysłany: 2006-09-25, 19:07   

"Marzyciel" (re?. Marc Forster) - chyba ju? kiedy? pisa?am, ?e chcia?am obejrze? ten film? No i obejrza?am. Wra?enia (?agodnie mówi?c): zawiod?am si? :| PODOBNO ?wietny film, a same bana?y! Wieje nud? i oklepaniem. :???:

Odpowiedz do tematu