|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
BATTLE REPORT: 30.06.06 r. |
| Autor |
Wiadomość |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-07-01, 01:07 BATTLE REPORT: 30.06.06 r.
Baretki:  |
|
|
Jestem wyczerpany i nigdzie nie mog? znale?? ?adnego przyl?dka spokoju. Mamy ponad 40 000 rok i jest tylko wojna, ?mier? zgliszcza, a gdzie tu miejsce na pokój, mi?o?? nadziej? ....
Przera?aj?ca (niezidentyfikowana) flota tyranidzka zbiera?a kolejne ?niwa. Kolejne rasy pada?y pod wp?ywem pot?gi alienów, takie jak Imperium ludzkie, Dark eldarzy, czy te? nekro?ska rasa.
Wywiad donosi? o zwyci?stwach eldarów, ale to by?y tylko bitewki. Mroczna prawda o jakiejkolwiek nadzieji i pokoju dla wszech?wiata mia?a nadej?? wkrótce i te? tak si? sta?o ...
Imperium Tau w postaci dumnych wojowników Ognia by? ostatni? lini? obrony dobra.
Planeta Tau'va tam odby? si? najwi?kszy koszmar mego ?ycia ...
Ale od pocz?tku wyl?dowali?my zielonej planecie z pewn? misj?, któr? otrzyma?em od samego W?adcy Nie?miertelnego Ducha. Rozkaz brzmia? utrzyma? planet? za wszelk? cen?. Z powodu braku Shadowsun, która notabene prowadzi?a ekspansj? trzeciej sfery to w?a?nie mi powierzono to trudne zadanie. Szczerze powiedziawszy troch? si? ba?em tego zadania, bo wiedzia?em jak ono jest wa?ne dla mojego ludu i z kim b?de mia? do czynienia.
Ogromna flota tyranidów zacz??? rozplemnia? si? na Tau'va i musia?em poprowadzi? swoich braci do absolutnego zwyci?stwa.
Przydzielono mi bardzo du?e si?y wsparcia w postaci 2 oddzia?ów Fire Warriorów, Hammerheada, 2 XV-88 Broadside Battlesuit, Devilfisha z Pathfinderami oraz sprzymierzone wojska krotów.
To co ujrza?em na polu walki przesz?e moje naj?mielsze oczekiwania. Widzia?em jedn? pot??n? fal? tyranidzk? w kolorze czerwonym, która porusza?a si? w nasze stron?. Nasze systemy obronne by?y gotowe. Jednak strach by? zauwa?alny w oczach moich wspó?braci. Niewyobr??alnie o?lizg?e i przera?aj?ce bestie porusza?y si? po?eraj?c wszystko na swojej drodze.
Po przeanalizowaniu wroga stwierdzi?em, ?e najwi?kszym naszym zagro?eniem s? dwa Carnifexy, Hive Tyrant, Bloodlord z obstaw? jak i ca?e mi?cho. Tyranidzi ruszyli ...
Dosz?o do pierwszego ostrza?u ze strony pomiotów z?a, ale na szcz??cie nie wyrz?dzi?o to powa?nych szkód w naszych szeregach. Nast?pnie skupi?em wszechpot??n? si?? ognia na troopsy, które w zastraszaj?cym t?pie zbli?a?y si? do naszych stanowisk.
?le dzia?o si? na lewym froncie, bo niedaleko od nas zdesantowa? oddzia? Genstylerów wraz z Bloodlordem. Zmusi?o mnie to do natychmiastwych dzia?a?, gdzie musia?em wycofa? oddzia? Kasty ognia, który niew?tpliwie zosta?by rozszarpane przez bestie. W ich miejsce pos?a?em krootów z nadzi?j?, ?e chocia? na par?godzin utrzymaj? lewy front co pozwoli mi si? skupi? na najwi?kszym zagro?eniu, które nadchodzi?o od pó?nocy. Po rozwaleniu troopsów skoncetrowa?em si? nad Hive Tyrantem, co przynios?o nadmierny skutek w postaci kolejnego trofea. Jednak?e wiadomo?ci z zachodniego frontu nie by?y pomy?lne. Krooty pada?y jak kafki i musia?em pos?a? im na pomoc legendarnego Aunshiego. Powoli zacz??em panowa? na pó?nocy jak kolejno pada?y warriorzy i Carnifexy, ale na lewj flance dosz?o do tragedii, bo legenda umar?a ... dzielnie walcz?cy Aunshi wymordowa? prawie ca?? stra? przyboczn? Bloodlorda za cen? w?asnego ?ycia.
Poleg? równie? ca?y oddzia? Fire Warriorów. Sytuacja po mojej stronie zosta?a opanowana i rzuci?em wszystkie wojska na Bloodlorda co zako?czy?o si? absolutnym zwyci?stwem DOBRA.
Commander Shas'o
.... FOR THE GREATER GOOD ...
Ps. grali?my na 1420 pkt. i bitwa jak zwykle w wykonaniu Jacka by?a ?wietna. Towarzyszy? nam równie? Zapa? w roli s?dziego . Pó?niej do??czy? Watch. By?o Zajefajnie. Dzi?ki Jacol za niesamowite wra?enia z pola walki |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-07-01, 10:09
|
|
Bitwa by?aby jeszcze lepsza gdyby walcz?cy wyznaczyli sobie jakie? cele misji. A tak by?a to prosta, brutalna masakra, w której Tau s? tak dobrzy Spotkanie by?o wspania?e równie? ze wzgl?du na dyskusje, które trwa?y nawet po znikni?ciu Drzewca |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-07-01, 20:55
|
|
No niestety Tau okazali si? mocniejsi. |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2006-07-01, 22:57
|
|
Hehe, by?o ostro! Bitwa fachowa, dyskusja po jej zako?czeniu te?, no i powrót poprzez mroczne knieje do domu Jednym s?owem by?o super! |
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-07-02, 13:27
|
|
Sorry za moje nag?e opuszczenie stanowiska, ale by?em umówiony. Wi?cej razy tego nie powtórz?. Jeszcze raz dzi?ki GUYS.
Ps. mam nadziej?, ?e si? nie obra?ili?cie |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
|
|
phpBB by
przemo
|