|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
Eldrad Ulthran |
| oceń |
| 0 - dla mnie |
|
16% |
[ 1 ] |
| 1 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 2 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 3 |
|
33% |
[ 2 ] |
| 4 |
|
50% |
[ 3 ] |
| 5 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 6 |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Głosowań: 6 |
| Wszystkich Głosów: 6 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-06-25, 13:16 Eldrad Ulthran
Baretki:  |
|
|
Po wieeeeelu tygodniach zmaga?, wreszcie sko?czy?em. To znaczy: zmusi?em si? do sko?czenia, bo tak naprawd? cyzelowa? t? figurk? mo?na by by?o jeszcze kilka godzin co najmniej Ale na razie przynajmniej nie mam ju? na to si?.
 |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2006-06-25, 14:50
|
|
|
To zaczn? od tego co mi si? podoba . Szata (ta z przodu)- bardzo ?adnie wycieniowana, fajny kolor. Wszelkie z?ote elementy- nadaj? tej figurce duszy i dodatkowo s? bardzo sprawnie pomalowane, mo?e poza jelcem miecza bo tam chyba zbyt gruba warstwa tego z?ota przez co jak dla mnie wygl?da troche "plastelinowato". Twarz na tej jego lasce te? pierwsza klasa .
No to teraz mo?e co mi si? podba mniej- peleryna (p?aszcz, czy co to tam jest ) na tych zdj?ciach niewiele wida? i nie ma rzutu od ty?u na figurk? ale wygl? mi on tak jakby by? jednolicie czarny, zero cieniowania (oby to przez zdjecia). He?m te? wygl?da na niepocieniowany- przejecha?bym go chocia? po kraw?dziach jakim? Codex Greyem.
No i podstawka- takiej figurce nale?y si? chyba co? ciekawszego, jaki? korek mo?e
Zastanawia?em sie d?ugo miedzy 4- a 3+ ale jednak ta podstawka przechyli?a szal? na niekorzy??, tak?e mocne 3+ (acz tak naprawde oceni? mo?na j? po zobaczeniu live, bo na tych zdjeciach niewiele widac) |
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-06-25, 15:28
|
|
Tak zgodz? si? z Pikusiem. Szata z przodu ?ani pomalowana.
Co do he?mu mam mieszane uczucia? Wydaje mi si?, ?e potraktowa?e? go troszk? po macoszemu (pewnie ju? Ci si? nie chcia?o albo nie mia?e? pomys?u ).
Woreczek przy szatach i ta szarfa (pas). Dobrze komponuje si? z reszta, czyli t? dolna cz??ci? szat.
P?aszcz (peleryna), czyli tylna cz??? nie mog? za bardzo zidentyfikowa? koloru czy to br?z czy te? bardzo przyciemniona czerwie?, bo na pewno czer? to nie jest.
Co do z?otych wyko?cze? sam nie wiem? Niezbyt mi si? podobaj? wola?bym tam inny kolor mo?e biel. Tylko wiem jak ci??ko si? maluje bia?ym po ciemnej powierzchni.
Co do twarzy na lasce? Jej kolor jest nawet fajny. Nie wiem czy ja cieniowa?e? czy te? nie? Sama laska jest ok., cho? ten srebrny to troch? na si?? tam jest. Mog?e? by? konsekwentny i pomalowa? to tez z?otem.
O podstawce si? nie wypowiadam, bo wiem, o co chodzi. Zreszt? by?o pisane o podstawkach, dlaczego takie a nie inne w innym temacie przy okazji innej figurki.
Dobra to tyle, co mia?em do powiedzenia / napisania.
Aha zapomnia?em o ocenie. Hmm? Daje jej 4- |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-06-25, 17:15
|
|
pikusMAIDEN,
| pikusMAIDEN napisał/a: | | na tych zdj?ciach niewiele wida? i nie ma rzutu od ty?u na figurk? ale wygl? mi on tak jakby by? jednolicie czarny, zero cieniowania (oby to przez zdjecia). |
Szata jest dwukolorowa. Jej brzegi zrobione s?, jak Jacek trafnie zauwa?y?, brudnym czerwonym. Reszta jest czarna i przyznaj? si? bez bicia, ?e nie jest cieniowana. Po kilku nieudanych eksperymentach z cieniowaniem czerni da?em sobie (przynajmniej na razie) z tym spokój. Analogicznie he?m.
| pikusMAIDEN napisał/a: | | takiej figurce nale?y si? chyba co? ciekawszego, jaki? korek mo?e |
Ju? si? o tym wypowiada?em. U Eldarów nie b?dzie ?adnych udziwnie?, na pewno nie b?dzie trawy, ewentualnie jakie? ska?ki (ale na podstawce Eldrada nie ma na to miejsca). Wszystko dla jednolito?ci armii.
| jacoleko napisał/a: | | Co do he?mu mam mieszane uczucia? Wydaje mi si?, ?e potraktowa?e? go troszk? po macoszemu |
Na zdj?ciu nie wida?, ?e tam s? te? ciemnobr?zowe fragmenty, ale zgadzam si?, ?e góra jest potraktowana po macoszemu. Ale z drugiej strony, nie chcia?em z Eldrada robi? choinki, ostatecznie to mroczny Ulthwe jest.
| jacoleko napisał/a: | | Nie wiem czy ja cieniowa?e? czy te? nie? |
Jest cieniowana. Zreszt? podwójnie, bo z drugiej strony staffu jest taka sama twarz.
| jacoleko napisał/a: | | laska jest ok., cho? ten srebrny to troch? na si?? tam jest. Mog?e? by? konsekwentny i pomalowa? to tez z?otem. |
Nie wiem, co we mnie wst?pi?o, by zastosowa? tam srebro, teraz to widz?. Kiedy? przemaluj?, ale ci?gnie mnie ju? do malowania Daina, wi?c to prze?o?? |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-07-25, 14:08
|
|
|
| Watcher napisał/a: | | To znaczy: zmusi?em si? do sko?czenia, bo tak naprawd? cyzelowa? t? figurk? mo?na by by?o jeszcze kilka godzin co najmniej |
I st?d nie daj? mu wi?cej ni? 3 z plusem. Model to zacny i a? prosi si? o dopieszczenie w detalach. S?usznie je wszystkie podkre?li?e? tylko, ?e tak bez serca jako?. Niby szczegó?owo, a jednak "monochromatycznie" jako?. A? prosi sie o wszystkie cienie i rozja?nienia. Najmniej przemawia do mnie jego miecz - wygl?da nieco tandetnie. Wyszed?bym od jakiego? ciemnego metalika - Tin Bitz or something. Wogóle to paleta jest mocno bura. Nie ?ebym wola? pstrokate kolory ale jak patrz? na Twoje modele to widz? wci?? w nich te same barwy - oboj?tnie czy b?dzie to roha?czyk, krasnolud cz Ulthwe. Wi?cej mieszanek i rozja?nie?, a b?dzie du?o lepiej. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-07-26, 10:36
|
|
| Musz? Ci? zmartwi? wzgl?dnie rozczarowa?, ale przynajmniej w czterdziestce nie przewiduj? ?adnych wielkich rozja?nie? (mo?e je?li Maugan Ra b?d? mia?). To Ulthwe, mroczny craftworld z rubie?y Eye of Terror, mroczno?? to jego wyró?nik. Jasne b?d? tylko bia?e maski. |

|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-07-26, 11:18
|
|
|
| Mnie to akurat nie martwi. Mo?e mnie nie zrozumia?e? ale przypomn?, ?e chodzi nie o rozweselenie mroczno?ci Eldara, lecz o rozwini?cie swoich technik malarskich. Przecie? normaln? spraw? jest, ?e materia? ma tendencje do marszczenia si? co owocuje wg??bieniami i wypuk?o?ciami, które sculptorzy znakomicie eksponuj?. Twoj? spraw? tylko pozostaje czy nadasz im realistyczny wygl?d czy tylko zalejesz jednym odcieniem i tym samym sprawisz, ?e wygl?da? b?dzie to p?asko, bez g??bi i "mrocznie" jak to ujmujesz. Zreszt? niewa?ne. Odnosz? ostatnio wra?enie, ?e grono nasze tak obros?o w piórka, ?e wszelakie s?owa krytyki, próby doradzenia nie s? mile widziane. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-07-26, 11:54
|
|
Chyba raczej ?le sam to wszystko odbierasz Gazza. Mo?esz mi wierzy? lub nie s?ów krytyki jak i uznania na ostatnim spotkaniu z Watcherem nie szcz?dzi?em. Zreszt? on sam mo?e to potwierdzi?. Uwierz nie boj? si? komu? powiedzie? prosto w oczy co mi si? podoba a co nie. Denerwuje mnie tylko jedna sprawa jak kto? wypisuje ró?ne wielkie s?owa a pó?niej gdy widzi figurk? na ?ywo to zmienia zdanie. My?l? ?e trzeba by? konsekwentnym w swych osondach i bra? korekty bo w miar? znamy swoje mo?liwo?ci. Samo ocenianie po zdj?ciach w naszym przypadku gdzie raczej znamy swe mo?liwo?ci jest moim zdaniem nie na miejscu. Samo zdj?cie ma tylko pomóc a nie przeszkadza? w ocenianiu.
Co do samej figurki widzia?em j? na ?ywo i tam gdzie powinna mie? cieniowanie to je tam ma. Samo malowanie bardzo mi si? podoba?o. Wracaj?c jeszcze do cieniowania. Niekiedy stosowanie go na si?? i wsz?dzie te? mo?e przynie?? op?akany skutek wi?c i w cieniowaniu powinno stosowa? si? umiar i wyczucie.
Jak pisa?em figurka jest ?adnie i dobrze pomalowana i jedyne co mnie razi?o co zreszt? powiedzia?em i pokaza?em Watcherowi to ?e figurka mog?a by? lepiej oszlifowana.
To by by?o tyle w tym temacie.
Wystaw si? na Coolminiornot. Ja spróbowa?em swych si? i jestem zadowolony. Tam nikt po znajomo?ci oceny nie daje. Polecam. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-07-26, 11:57
|
|
Ty mnie ?le zrozumia?e? (a ja wcze?niej Ciebie). Takie rozja?nienia tam s?, tylko zdj?cia ich nie uwypuklaj?. Szczególnie na:
Czerwonym fartuchu u do?u
Niebieskiej twarzy na staffie (w?a?ciwie dwóch twarzach, bo s? z obu stron)
niebieskich elementach ubrania.
Nie ujmuje mi ?adna krytyka, jest ona jak najbardziej potrzebna. Po prostu s?dzi?em, i? pijesz do tych "przybrudzonych kolorów"* którymi si? pos?uguj? przy Eldarach (wi?c napisa?em, ?e tych "przybrudze?" nadal chc? u?ywa?) Co do u?ywania rozja?nie?, to oczywi?cie si? z Tob? zgadzam, ba, nawet ich u?ywam .
* copyright by Balbon |

|
|
|
 |
|
|
phpBB by
przemo
|