Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Bilbo (vs Bilbo)

ocena:
0 - autor
11%
 11%  [ 1 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
4
55%
 55%  [ 5 ]
5
22%
 22%  [ 2 ]
6
11%
 11%  [ 1 ]
Głosowań: 9
Wszystkich Głosów: 9

Autor Wiadomość
Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2006-05-30, 00:12   Bilbo (vs Bilbo)

Z ma?ym obsuwem ale jest ju? gotowy. Stoi przede mn? i zgodnie z rad? Jacoleko (podczas mi?ego acz krótkiego niedzielnego spotkania) czeka na jutrzejsz? (w?a?ciwie dzisiejsz?) sesj? przy naturalnym o?wietleniu.

Edit:
Niestety pó?na pora nie nadawa?a si? i dzi? do zdj?? przy naturalnym ?wietle wi?c postanowi?em pokaza? starym zwyczajem przy ?arówce tungstenowej. Jak tylko uda mi si? pokarz? lepsze. Mo?e szybciej nawet zobaczycie go na ?ywo. Niemniej zach?cam do konfrontacji z jacolekowym Bilbo, który to by? motorem nap?dowym prac nad moj? wersj? i powinien stanowi? punkt wyj?cia.

i na koniec obiecane Jackowi zbli?enie.

Klub: battleground

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2006-05-30, 23:03   

Jak wida? s? ju? zdj?cia. Napisa?em to w nowym po?cie bo tylko tak zauwa?yliby?cie jakie? poruszenie w tym temacie.
Dodam tylko, ?e pomalowanie tego modelu nie zapowiada wcale kolejnych hobbitów w mej kolekcji (pomalowanych). Zach?ci? mnie Bilbo Jacoleko oraz ch?? zmierzenia si? z t? extraklas? modeli - jak wielokrotnie podkre?la? to Watcher, te kar?y to niemal odr?bna klasa (za spraw? swych nikczemnych rozmiarów) i postanowi?em obali? mit, ?e nie da si? ich precyzyjnie pomalowa?. Co nie znaczy wcale, ?e twierdz? i? mi sie to uda?o. Ostateczne zdanie w tej kwestii pozostawiam Wam moi drodzy. Zapraszam.

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2006-05-30, 23:08   
   Baretki: zalozyciel

Nie powiem bardzo mi si? podoba. Nie?le naprawd? nie?le. Mo?e przy powi?kszeniach doczepi?bym si? tu i ówdzie, ale nie b?d? z?o?liwy. Naprawd? ?wietna robota BRAWO.

pikusMAIDEN 
Wielki Król

Armia WH40k:
Bloodaxes Nekroni

Armia WFB:
Ogry

Wysłany: 2006-05-30, 23:10   

Figurka troch? bardziej mi si? podoba ni? ta jackowa, w sumie g?ównie o twarz i skór? mi tu chodzi. :) (sorry za porównania ale ju? nawet nazwa tematu ci?nie takowe na klawiatur?, a z reszt? niech bedzie to pierwszy z malarskich pojedynków :) )

Ubranie Bilba na standardowym wysokim poziomie, to co mi si? jeszce podoba to pier?cie? w r?ku. Bardzo dobrze zaznaczony. Podtsawka równie? standardowo dobra.
skoro wysztko takie "dobre" dobra i ocena- 4 :)

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2006-05-30, 23:21   
   Baretki: tartar zalozyciel

Jak dla mnie to stwierdzam, ?e figurka jest pomalowana na wysokim poziomie. Twarz zdecydowanie lepsza ta od Jackowego Bilba. Ksi?ga jak szaty bardzo mi si? podobaj?. ?wietne zdj?cia z odleg?o?ci. Ocena 5. Brawo. Bardzo dobre cieniowanie :-D

Klub: battleground-castigatores

Czosnek 
Wielki Król

Wysłany: 2006-05-31, 00:44   

Te? daj? 5 gdy? model poamlowany bardzo dobrze- pros. Podstaweczka lepsza i je?eli mam porównywa? to bije Jacolekowego Bilba na g?ow? i tyle. Pod wzgl?dem cieniowania, staranno?ci. Jak juz mowi?em gdzie? tam, kiedy?, ?e hobbitów mo?na pomalowa? dobrze ( lepiej) nie myli?em si?: to jest przyk?ad

Bardzo dobra robota :)

pozdrawiam

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2006-05-31, 06:01   

Co dom podstawki to te? mi si? podoba. Fajny pomys? i wykonanie. :soldier9:

Zapał 
Arcydemon

Armia WH40k:
Blood Angels

Wysłany: 2006-05-31, 10:49   

Hmm... Moim zdaniem lepiej Gazzie wysz?? twarz, oraz podstawka, reszta jest moim zdaniem na porównywalnym poziomie. 4+ Jedyn? rzecz?, która mi si? nie podoba to te stopy. Co oni tam maj?? Jakiego? grzyba, czy co to jest???

'I believe in my Chapter. My primarch, my Emperor… My brothers'

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2006-05-31, 16:12   

Pi?kne szatki. Twarz bardzo dobra, tyle ?e jedno z oczu wygl?da jakby? przeszczepi? je od jakiego? Japo?czyka. Troch? imho niechlujne cieniowanie palców d?oni (tej z ksi?g?). Sama Ksi?ga picu?-glancu? (cho? niedoci?gn??e? do ko?ca linii rozja?niania na grzbiecie). Podstawka super. Nie rozumiem zarzutów co doi stóp, s? wspania?e. 4+
Jacek pobity :)

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

balbon 
Margrabia

Wysłany: 2006-06-01, 06:37   

Pewnie czekasz , a? si? pojawi?...
A ja tu sie rozpisuje na inne temata. Tak szybko , bo jeszcze "Przeci?g" wpadnie.
To tak od razu . Nie podobaja mi si? jego w?osy. Stanowczo za du?o bia?ego koloru , za surowy . Trzeba go by?o z?ama? jakim? innym , wtedy by tak nie dawa?o po oczach.
Watcher s?usznie zauwa?y? , ?e co? sie dzieje z ?apk? , ja tylko dodam ,?e z ta lewa te?.
Takie brudne przej?cie mi?dzy paluchami.
Oczy rzeczywi?cie ma dziwne , lewe nawet ma nieco inny kszta?t. Chlap?o Ci sie bia?? farbk? zbyt do góry.
Poza tym im d?u?ej mu sie przygl?dam tym wiecej rzeczy zauwa?am: np na apaszce s? zbyt gwa?towne przejscia mi?dzy jednym a drugim odcieniem zieleni , ale to pierdo?y.

Z anatomi? raczej nigdy nie mia?e? k?opotów , wszystko na miejscu.
Ca?kiem sympatyczny ten Bilbo.
A poza tym i w ogóle ?adne zdjecie ( to pierwsze) z ?adnym swiat?ocieniem podkre?lajacym walory figurki.
Chyba tyle , bo zaraz cos wypatrz?... :-)

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2006-06-01, 18:04   

Dzi? wróci?em "normalniej" ni? zwykle wi?c szybko pykn??em kilka fotek przy naturalnym ?wietle.
Zamieszczam tylko tak dla porównania bo werdykt ju? i tak zapad?, cho? na podstawie mniej miarodajnych zdj??.

No i jeszcze jedno dla skali porównawczej co by przypomnie? niektórym o rozmiarach (na temat, których pisano tu peany przy okazji Jacka prac) Baginsa.

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2006-06-04, 23:38   

Panowie, wielu z Was widzia?o Bilbo na ?ywo - jakie? refleksje po namacalnym sprawdzeniu?

darthmateusz 
Cesarz

Wysłany: 2006-06-07, 17:52   

poprostu gienialnie...klasa...Bilbo robi fenomenalne wrazenie!!! To juz zachacza o mistrzostwo...brawo braciszku! Brawo!

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2006-06-07, 18:17   

Radz? porówna? figurki live :-P

Mo?liwe to by?o i tak mia?o by?, gdyby? Jacku tu? przed sparingiem nie oskroba? swojego Bilbo. Nieczyste to posuni?cie, oj nieczyste. Je?li tak to poczekam na drug? premier? Twojego pokurcza i mo?e wtedy jeszcze bardziej dopieszcz? swojego? :-P - moderator G.

Odpowiedz do tematu