|
Weltmaisterschaft 2006 |
| Autor |
Wiadomość |
kali
Wielki Książę

|
Wysłany: 2005-10-15, 22:36 Weltmaisterschaft 2006
|
|
|
Mistrzostwa ?wiata ju? za moment wiemy ze polska znalaz?a si? w grupie z Francj?, japoni? i Angol?. Trener Janas poda? kadr? na mistrzostwa. W kadrze zabrak?o t. Frankowskiego jego nieobecno?? t?umaczy? trener:
` Tomek obieca? przed ostatnim meczem elche ze strzeli hat-tricka, nie uda?o mu si? ,strzeli? 2 bramki i dlatego nie pojedzie poniewa? nie jest s?owny a to znaczy ze nie mog? mu ufa?, a to ze strzeli? 25bramek dla elche, no có? gratuluje mu ale moja decyzja jest nieodwo?alna, to ze w eliminacjach do ms strzeli? tyle bramek to zas?uga Grzesia który m?czy? obro?ców rywali a Tomasz wchodzi? i strzela? przypadkowe bramki wynikaj?ce ze zm?czenia przeciwnika '
W kadrze znalaz? si? Grzegorz rasiak który ostatnie 8miesiecy przesiedzia? na trybunach stadionów dru?yn premierschip.
Rasiak: ` trener po ka?dym treningu bardzo mnie chwali mówi ze na mnie liczy ale jak zbli?a si? mecz odsy?a mnie na trybuny, jestem w bardzo dobrej formie a to ze nie strzelam bramek to nie moja wina, s?yn? z gry g?owa a koledzy z totenhamu podaj? mi pi?k? za daleko od mojej g?owy zazwyczaj jest to nawet 5cm , wszyscy wiedza ze jestem sztywny i trudno mi a? tak odchyli? g?ow?' .
Powo?anie dla Grzegorza wywo?a?o oburzenie w kraju. Trener janas musia? si? g?sto t?umaczy? ze swojej decyzji: ` Grzesiu jest obecnie w znakomitej formie, na treningach po jego uderzeniach wszyscy uciekaj? poniewa? nigdy nie wiadomo gdzie pi?ka trafi, jest nieprzewidywalny tak dla nas jak i dla przeciwnika. By?em z Grzesiem ca?y czas w kontakcie telefonicznym i opowiada? mi jak go w tym tottenhamie ?le traktuj? dlatego jestem przekonany ze w kadrze od?yje i wróci do takiej wysokiej formy jak cho?by z meczów z Islandia i Anglia'
W kadrze znalaz? si? t.hajto który jak nieoficjalnie si? mówi za?atwi? sobie powo?anie za sztang? fajek ofiarowanej Paw?owi janasowi...
Zamieszanie wokó? rasiaka natychmiast wykorzysta?a firma produkuj?ca p?yn do czyszczenia mebli i od zaraz Grzesiu zosta? znakiem firmowym
Nied?ugo w kadrze tuz przed 1 meczem z Angola wybuch? wielki skandal. T. Hajto namawia? do palenia Grzesia który natychmiast wyjawi? wszystko trenerowi i Tomek H. W ?wiadku przemytniczym znany jako `Gianni' zosta? wyrzucony z kadry. Tak trener t?umaczy? swoja decyzje ` Tomek dobrze wie ze drewno jest ?atwopalne a mimo to chcia? namówi? Grzesia do palenia, mogli?my str?ci? najlepszego zawodnika a to by?aby tragedia dla zespo?u dlatego Tomek musi odej??'. pojawily si? glosy ze grzegorz padl ofiara spisku kory uknu?a `grupa trzymajaca w?adze' w kadrze chcieli pozbyc si? jedynej przeszkody przed zdobyciem mistrzostwa swiata .
Przyszedl mecz z angola..jak si? okazalo zwyci?ski . wygrali?my 10:0 gola strzelili wszyscy od dudka ko?cz?c na zurawskim oprocz..Grzesia. trener janas po meczu powiedzia?: `zagrali?my dobry mecz nikt mnie nie zawiodl..slucham?? ze Grzesiu jako jedyny gola nie zdoby??? No to co?? Gola ka?dy mo?e strzeli? ale praca jaka Grzesiu w?o?y? w to spotkanie by?a wielka,zosstawil na boisku mnóstwo li?ci..'
Nast?pnie spotkanie z Francja niestety przegrane 1:0.. o meczu Zidane: ` czuli?my si? jakby?my grali w 12 dzi?ki wspanialej grze waszego napastnika jak mu tam yyy... no tego du?ego.. o drewniak w Internecie na niego mówi?... o rasiak no w?a?nie.. znakomicie rozbija? ataki waszej dru?yny'
janas `takie by?y za?o?enia taktyczne by Grzesiu skumplowa? si? z Francuzami a kiedy oni nabior? do niego zaufania podadz? mu ten jeden jedyny raz pi?k? on strzeli dla nas zwyci?ska bramk? dlatego wybra?em system gry 1-9-0-1 Grzesiu by? osamotniony wiec musia? kombinowa? no có? tym razem si? nie uda?o'
Mecz z Japonia decydowa? o naszym awansie niestety pora?ka 2:0 wykluczy?a nas z dalszej walki o medal.. o meczu- takira tokiokajam : `przed meczem obawiali?my si? tego wysokiego raszka ale jak si? okazalo nie takie drzewo wielkie jak je maluj?..
Rasiak: ` dzi? zagra?em s?abiej ni? zwykle ale to przez to ze nie widzia?em zawodników japoni i dlatego nic nie strzeli?em bo my?la?em ze trening mamy...'
Po mistrzostwach trener janas pod?? si? do dymisji w ogniu krytyki znalaz? si? rasiak który powiedzia? `znów jestem koz?em ofiarnym' i pod??aj?c ?ladami trenera odszed? z kadry powiesi? buty na kó?ku... (zawiesi? je na szyi) i zamieszka? z janasem w lesie podobno oprowadza go po znajomych i rodzinie ...
Koniec
znaleziona na www.sport.onet.pl |
_________________ |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2005-12-13, 17:07
Baretki:  |
|
|
| A teraz ju? powa?nie.... Od czasów Engela mamy nieprawdopodobne szcz??cie w losowaniu grup, wci?? trafiaj? si? nam relatywnie s?abe (cho? w eliminacjach do Euro i tak nie potrafili?my tego wykorzysta?...)! Wg mnie trudno wyobrazi? sobie grup? lepsz? od tej, któr? wylosowali?my. Nie lekcewa?y?bym Niemców (bo im pomaga? b?d? ?ciany), ale oba sk?ady latynoskie s? w naszym zasi?gu... |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2005-12-20, 03:24
|
|
Na mistrzostwach ?wiata nie s?abych dru?yn, ale mam dosy? takich stwierdze? typu, ?e mo?emy nie awansowa?. Mamy naprawd? dobry team i Niemcy s? naprawd? do ogrania, tymbardziej, ?e nie jest to dru?yna KLASOWA, mimo ,?e jest turniejowa .
A teraz wa?na kwestia
Kto jedzie na mistrzostwa ?wiata. Proponuje mecz Polska - Niemcy w Dortmundzie. Do 22 grudnia przyjmuj? ludzi z ch?ci? wyjazdu, poniewa? do ko?ca stycznia trzeba z?o?y? zamówienia na bilety do Fifa. Koszt biletu od 40 e - 100 euro, czekam na odpowied? do tej wspomnianiej dat.
[shadow=white]POLSKA BIA?O-CZERWONI[/shadow] |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

|
Wysłany: 2005-12-20, 10:55
|
|
|
| ja |
_________________ Per me c'e solo l'INTER |
|
|
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

|
Wysłany: 2005-12-27, 20:52
|
|
|
Bóg jedzie na Mundial!!!!!!!!!
Jak poinformowa?y media(m.in Przegl?d Sportowy) boski Diego Maradona!!!!!!!!! ma pojechac na mundial UWAGA jako zawodnik!!!!
Selekcjoner reprezentacji Argentyny powiedzia? ze to zwiekszy?oby morale dru?yny(Diego mia?by wyst?pi? tylko 5-10 minut) a 23 zawodników i tak nie jest potrzebnych wiec jeden w t? czy w t? nie robi ró?nicy(tym bardziej ze jest to sam MARADONA) |
|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2005-12-27, 23:05
|
|
|
szkoda, ?e Rosja nie gra; mogliby wzi?? na 23ego mumi? Lenina; oczywi?cie dla polepszenia morale
Niemcy to taka s?absza Anglia , ale Kostaryka?czycy zakr?c? nasz? drewnian? obron? - mo?e by? ró?nie, ch?opaki bardzo ?adnie kulaj?, taka ma?a Brazylia; Ekwador troch? s?abszy, ale nie radz? sugerowa? si? wynikiem z Barcelony... |
_________________ „Fortuna to niesta?a dziwka, zwariowana na punkcie ironii” Glen Charles Cook |
|
|
|
 |
Stanisław Anioł
Wielki Książę

|
Wysłany: 2006-03-17, 14:41
|
|
|
Z Polsk? na M? to jest tak, jak powiedzia? tow. Gierek...
"No bo liczy si? zamiar..." |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-05-31, 16:05
|
|
Polscy kibice na Kolumbii okazali si? band? ?a?osnych chor?giewek na wietrze. Mocne s?owa cz?owieka który owszem, rozgoryczony jest postaw? naszej kadry, ale jej kibice na stadionie przebili j? dwukrotnie |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
DonSzumerro
Patrycjusz

|
Wysłany: 2006-05-31, 22:12
|
|
|
| kibice jak kibice, trudno ich zrozumie? w takiej sytuacji, kiedy pada TAKA bramka...Niech Bóg czuwa nad nasz? kadr? wNiemczech... |
_________________ I'm gonna make him an offer he can't refuse |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2006-05-31, 22:20
|
|
Zgadzam si?z Watchem. Taka sytuacja mia?a miejsce, poniewa? mnie tam nie by?o . Wstyd i ha?ba, w takim momencie powinno si? dopingowa? zawodnika, a nie go niszczy?. ?ledzi?em karier? Kuszczaka (notabene mam go w Arsenalu w FM 06) i wiem , ?e to jest bardzo dobry bramkarz, a moim zdaniem nasz najlepszy golkiper. Mam nadziej?, ?e w Niemczech b?d? nas reprezentowa? prawdziwi kibice. Ja wierze w Janasa i jego dru?yn? i mówi? wam, ?e na pewno wyjdziemy z grupy (to jest moja opinia), a pó?niej to si? mo?e wszystko wydarzy? |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

|
Wysłany: 2006-06-01, 09:47
|
|
|
BTW: widzia?em naprawde setki meczów, skrótów etc ale czegos takiego jeszcze nie widzia?em. Owszem bramka z po?owy zaraz po rozpoczeciu ale z bramki do bramki i jeszcze lobikiem!!!
Ta bramka zrobi furore w necie:P |
|
|
|
 |
gotard
Król-Kapłan

|
|
|
|
 |
DonSzumerro
Patrycjusz

|
Wysłany: 2006-06-01, 17:52
|
|
|
| na czym mia?a polega? ta inna wersja?na koncowym zdj?ciu? |
|
|
|
 |
DonSzumerro
Patrycjusz

|
Wysłany: 2006-06-01, 17:58
|
|
|
| aha, na innej ?cie?ce dzwi?kowej, sorry nie mam g?o?ników na sta?e.. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-06-09, 17:14
|
|
A mo?e pobawimy si? w punktowany, ogólnomundialowy typer? Dzisiejsze mecze za blisko, ale mogliby?my typowa? od jutra |

|
|
|
 |
|
|