|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
Battle report 20.5.2006 |
| Autor |
Wiadomość |
Czosnek
Wielki Król

|
Wysłany: 2006-05-20, 23:22 Battle report 20.5.2006
|
|
|
Caliban upada po raz 2gi
Clelem naszej gry by?o zdobycie bannera "Caliban" nale??cego do DA. Znajdowa? si? on na ?rodku sto?u nieopodal lasu. Po wystawieniu si?, przyszed? czas na infiltratorów. Drzewiec sprytnie umie?ci? swoich stalthów w lesie. Na prawym skrzydle u mnie znajdowa?y si? motory i librarian, na ?rodku commander oraz razorback, na lewym dreadnought razor i 1 squad marinsów. Analogicznie u Drzewca: sq fire warriorów, pathfinderzy i broad suity i commander- na prawym, na ?rodku aun-shi, devilfish sq firewarriorów i sq krootów, na lewym: hammerhead.
Na samym pocz?tku, wyl?dowa?em drop-podem tu? przy sq fire warriorów- by?a rze?, o dziwo utrzymali si? przez jakie? 2 tury.Pó?niej do jatki do??czy? si? Aun-shi i ca?y sq krootów i w zasadzie nie mia?em ju? szans.
Przy pomocy motorów uda?o mi si? wysiec prawie ca?y oddzia? pathfinderów, oczywisicie moje motury zosta?y zdmuchni?te przez broad suity w turze nast?pnej .Dzi?ki assasinowi uda?o mi si? zabi? kolejnego. I assasin pad?- tym razem zmia?dzony ogniem stealthów którzy z owego lasu wyszli.
pó?niej nast?pi?o wzajemne kasowanie pojazdów to pad? mi razor, to wy??czy?em hamerheada. draednought zaliczy? crew stunned, a 2 tury po?niej przesta? ju? istnie?.
W mi?dzy czasie po intensywnym namierzaniu i rakietom, waleniu z broadsów pad? mi sq marinów.
Jednym z bardziej pechowych zagra? by? nieudany- decyduj?cy rzut na moc psychiczn?. Bez przerzutów nie uda?o mi si? zrobi? "kuku" commanderowi w walce wr?cz- szkoda
Przegra?em, przyznaj?, mo?e dlatego ?e nie zna?em wszystkich zabawek jakimi dysponowa? Drzewiec ( chocia?by wkurzaj?ce shield drony przy broad suitach 88- ) ale ta gra da?a mi wiele satysfakcji, a przede wszystkim informacji o wrogu i jego sile. By?o warto.
THX MAN!!!
PS. Caliban to rodzinna planeta DA, która na skutek ogromnej wojny zamieni?a si? w asteroid na którym to stoi dumnie "Wie?a Anio?ów". |
_________________ tak, to ja |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-05-21, 00:12
Baretki:  |
|
|
Z opisu (zarówno tego, jak i ustnej relacji Drzewca) wynika, ?e bitwa by?a fenomenalna Co do zabawek Tau, to te? mi zd??y?y ju? kiedy? dopiec, czasem my?l? ?e s? bardziej upierdliwe ni? jego si?a ognia |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-05-21, 01:06
Baretki:  |
|
|
Podczas d?ugiej ekspansji trzeciej sfery dosta?em nieoczekiwany rozkaz od Shadowsun, mianowicie po rozwaleniu nekronów jak i Salamander moje wojska mia?y odby? dalek? misj? na planet? Caliban, samo serce zakonu Dark Angels.
Po wyl?dowaniu na asteroidzie mia?em jeden cel, DA - PACYFIKACJA. Tak jak si? spodziewa?em z doniesie? przywódzczyni spotkali?my si? z pot??nym oporem przeciwnika, musieli?my zdoby? "?wi?ty banner anio?ów".
Jak zwykle do swojej dyspozycji mia?em: 2 oddzia?y Kasty Ognia, oddzia? Krotów wraz z Shaperem, oddzia? XV-25 Stealthów, oddzia? XV-88 Broadside Battlesuit, Devilfish wraz z Pathfanderami, Hammerhead i sama legenda we w?asnej osobie, czyli Aunshi.
Sama bitwa by?a niezwyk?ym do?wiadczeniem, która zostanie bardzo szczegó?owo przeanalizowana przez najwy?sz? rad? Etherali. DA uderzyli pierwszi masakruj?c 95% oddzia?u Kasty Ognia, kolejno pad?o 3 Pathfanderów, jednak riposta naszych dzielnych weteranów by?a straszliwa, gdy? po koleji usuwali?my Razorbacki jak i Dreadnoutha oraz oddzia?y SP. Uwag? trzeba zwróci? na moj? walk? z bibliotekarzem, gdzie dosz?o do CC i wyszed?em z niej bez szwanku zadaj?c przy okazji jedno obra?enie. Nast?pnie odsun??em si? od niego i sprawy doko?czy?y Broadsidy. CALIBAN BY? NASZ.
Commander Shas'o
... FOR THE GREATER GOOD ... |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-05-21, 17:59
|
|
|
Musia?o by? faktycznie interesuj?co. Dacie jakie? fotki?
PS: Drzewcze, popracuj nad literówkami. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-05-21, 18:27