Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Top 3 ostatnich dni
Autor Wiadomość
yzx2 
Mistrz cechowy

Wysłany: 2006-04-30, 13:17   

The Doors! I na pierwszym miejscu "When the music's over". :D

Pablo 
Następca tronu

Wysłany: 2006-04-30, 13:28   

Iliador napisał/a:
wszyscy sie podniecaja tym, ze Mozdzer zagral "tak doskonale" na plycie Gilmoura.

nie napisa?em ze Mo?d?er genialnie zagra? na p?ycie Gilmoura, tylko ?e jest genialnym pianist?. na p?ycie "On An Island" faktycznie nie mia? specjalnie czym zab?ysn??, ale to nie zmienia faktu ze jest dobrym muzykiem. pisz?c ze jest genialnym muzykiem mia?em na mysli jego solowe utwory. czytaj uwa?nie nastepnym razem zanim wyrazisz s?owa swojej krytyki.

Iliador 
Margrabia

Wysłany: 2006-04-30, 16:20   

Pablo napisał/a:
nie napisa?em ze Mo?d?er genialnie zagra? na p?ycie Gilmoura, tylko ?e jest genialnym pianist?. na p?ycie "On An Island" faktycznie nie mia? specjalnie czym zab?ysn??, ale to nie zmienia faktu ze jest dobrym muzykiem. pisz?c ze jest genialnym muzykiem mia?em na mysli jego solowe utwory. czytaj uwa?nie nastepnym razem zanim wyrazisz s?owa swojej krytyki.

a czy w moim poscie okreslilem kogos konkretnego? tylko wyszedlem z zalozenia, ze wszyscy zaznaczaja jego "pietno" na plycie, gdzie, gdyby nie szum medialny, nikt go by nie zauwazyl....
w kazdym razie sorry za niejasnosc w poscie ;)

Pablo 
Następca tronu

Wysłany: 2006-04-30, 22:50   

spoko. niejasno?? ?ród?em konfliktu :wink:

balbon 
Margrabia

Wysłany: 2006-05-02, 11:47   

Watcher , widz? ,?e jeste?.
Zadanie domowe dawno odrobione , ale musze stwierdzi? , ?e Haggard zupe?nie nietrafiony.
Dos?ownie dostaje napadu g?upawki , kiedy to s?ysz?. Jak na moje ucho za bardzo rozjechane , poci?te. Wol? jednak within Temptation , tam wokalistka ?adnie si? wpasowa?a ze swoim g?osem w kawa?ek orkiestry symfonicznej. Linia gitar tez nie rzuca si? zbyt nachalnie w ucho , wzystko jako? harmonijnie po??czone w jedna ca?o??.
W "Awaking the..." dra?ni mnie ta muzyka ala barok ( klawesyn , ulubiony instrument szarpany tej epoki , nie lubi? d?wi?ku tego instrumentu). Jak klasyka to klasyka , ale to po??czenie Haggardu z tak? orkiestr? zdecydowanie nie na moje ucho.
Jak mnie znowu co? najdzie to wybior? jednak Within Temptation lub wczesn? Apocalyptyk?. Jestem raczej ma?o reformowaln? osob? je?li chodzi o muzyk?.

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2006-05-02, 12:57   
   Baretki: zalozyciel

Szkoda :) Dla mnie Haggard to jedno z najwi?kszych odkry? ostatnich lat. Within T. nie dorasta im imho do pi?t, ale dla ka?dego co? mi?ego :)

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

pikusMAIDEN 
Wielki Król

Wysłany: 2006-05-02, 15:07   

Up the Irons!

1. The Trooper :-D
2. Wicker Man
2. Fear of the Dark (Rio)

Iliador 
Margrabia

Wysłany: 2006-05-02, 16:27   

1. Koniec ?wiata
2. KSU
3. The Gathering - Home (album)

mychafront 
Książę

Wysłany: 2006-05-03, 01:18   

METALLICA- "Enter Sandman"
METALLICA- "The Frayed Ends of Santty"
METALLICA- "Seek & Destroy" :P

EdgeCrusher 
Książę

Wysłany: 2006-05-04, 00:31   

Powiem dwa s?owa GRAND MAGUS!!! Szwedzki zespó? o niesamowitm potencjale. Dok?adniej mówi?? jestem pod ogromnym wza?eniam p?yty "Wolf's return". Polecam ka?demu z?aknionemu porz?dnej dawki dynamicznych doomowych riffów. Najlepsze s? chyba wokale - bardzo mocne, melodyjne a zarazem niesamowicie emocjonalne i ekspresywne (chyba zakocha?em sie w wokali?cie :-D - powiem wprost Hail JB!!!).

Pantufel 
Diuk

Wysłany: 2006-05-04, 00:55   

Tym razem soundtrack do filmu ''Walk The Line''.

kali 
Wielki Książę

Wysłany: 2006-05-04, 21:41   

Ja naby?em (zgra?em sobie) wszystkiep?ytki kultu i kazika i narazie to rz?dzi. Ka?dy nast?pny kawa?ek ciekawszy i przyjemniejszy :)

mychafront 
Książę

Wysłany: 2006-05-06, 20:09   

PanterA- "Cemetary Gates"
MetallicA- "Enter Sandman"
MetallicA- "Fuel"

pikusMAIDEN 
Wielki Król

Wysłany: 2006-05-06, 22:32   

Dalej w brzmieniach heavy metalowych, tym razem Judas Priest:

1. Breaking the Law
2. The Hellion/Electric Eye
3. Blood Red Skies :)

balbon 
Margrabia

Wysłany: 2006-05-07, 10:05   

Tak jako? mi si? zebra?o na klasyk?.
Nie zawsze mam ochot? s?ucha? tego samego . Czasami tak mam , ?e si?gam po zgo?a co? innego . Tym razem to C. Debussy. Lubi? go z lekkos? z jak? tworzy? utwory i za inspiracj? orientem , która przebrzmiewa w wi?kszo?ci.

Odpowiedz do tematu