Pl?drowanie ksi?garni |
Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2007-01-14, 23:50 Pl?drowanie ksi?garni
Baretki:  |
|
|
Jak to jest, ?e nie ma tu tematu o zakupach?
A ja si? w?a?nie ciesz?, bo w?a?nie uzupe?ni?em megasag? Jordana o "Wichry Cienia" oraz zupe?n? nowo??: "Gilotyn? marze?". Gyzz, wiesz, co to oznacza Wprowadzam w ?ycie megaprojekt czytelniczy |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
strzelba
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2007-01-16, 23:25
|
|
|
Je?li chodzi o mnie, to pl?druj? g?ównie ksi?garnie internetowe, cho? oststnio raczej moj? maksym? jest "kupi? nie kupi? - potargowa? warto." |
_________________ www.drugastrefa.net
Naukowo jest stwierdzone, ?e jak cz?owiek ma skleroz?, to dopiero wtedy sobie przypomina, jak to by?o w m?odo?ci. |
|
|
|
 |
Pantufel
Diuk

|
Wysłany: 2007-01-17, 00:34
|
|
|
Szperam skrz?tnie na ile pozwalaj? mi finanse, czyli rzadko i z regu?y musz? to by? bardzo przemy?lane decyzje, góra 2-3 ksi??ki. Ostatnie zakupy ?wi?teczne, cztery ksi??ki dla brata (3 angloj?zyczne, jaka? saga fantasy i pierwsza cz??? 'Kluczy do królestwa' Gartha Nixa). Cz?sto korzystam te? z allegro - ostatni? pere?k? by?a biblia po fi?sku z 1860 roku. Co do zakupów typowo dla siebie... có? 3 ksi??ki testów maturalnych xD ale to inna bajka |
_________________ "Nie jeste?my Szwedami, Rosjanami nie b?dziemy nigdy, b?d?my wi?c Finami!" |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2007-01-17, 22:37
|
|
W?a?nie zakupi?em:
- "Cajamarka 1532" - o wyprawie Pizarra
- "Monty Python: Tylko s?owa" - wiadomo
- "Guziki Napoleona" - o wp?ywie chemii na histori?
- "Krawa jatka" - o walkach powietrznych nad Pacyfikiem do upadku Singapuru
Jestem zadowolony |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-01-20, 13:06 Re: Pl?drowanie ksi?garni
|
|
|
Watcher napisał/a: | A ja si? w?a?nie ciesz?, bo w?a?nie uzupe?ni?em megasag? Jordana o "Wichry Cienia" oraz zupe?n? nowo??: "Gilotyn? marze?". Gyzz, wiesz, co to oznacza Wprowadzam w ?ycie megaprojekt czytelniczy |
Jordana jeszcze kiedy? zm?cz?, nie mo?na przecie? przeczyta? 10 000 stron i si? podda?
BTW ostatni? ksi??k? jak? kupi?em by?o co? Danielle Steel |
_________________ „Fortuna to niesta?a dziwka, zwariowana na punkcie ironii” Glen Charles Cook |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2007-04-11, 10:53
|
|
"S?uga bo?y" Piekary, po kilkuletnim czajeniu si? |

|
|
|
 |
Pablo
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-04-11, 15:49
|
|
|
O czym to? |
_________________ Którego? wczesnego ranka w Dolinie Muminków W?óczykij obudzi? si? w swoim namiocie i poczu?, ?e nadesz?a jesie? i czas rusza? w drog?. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2007-04-11, 15:54
|
|
Fantasy w ?wiecie alternatywnym. Zasadza si? ów ?wiat na alternatywnej wersji chrze?cija?stwa - zamiast mi?osierdzia jest tam przede wszystkim sprawiedliwo??, Chrystus po m?ce schodzi tam z krzy?a i masakruje swych prze?ladowców niczym Bóg w Sodomie i Gomorze. Inkwizycja jest w zwi?zku z tym jeszcze brutalniejsza ni? u nas a bohaterem jest inkwizytor w?a?nie |

|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2007-06-09, 01:30
|
|
"Kiedy Bóg zasypia" R. D?bskiego oraz "Prawda" Pratchetta |

|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

|
Wysłany: 2007-06-11, 16:42
|
|
|
Ja w antykwarciacie w Whitby trafi?em na drugie brytyskie wydanie Gry o Tron rocznik 1998 , kumpel zgarn?? mi sprzed nosa Dru?yn? pierscienia z '78 roku |
|
 |
RNR
Książę

|
Wysłany: 2007-06-11, 16:59
|
|
|
Ja w najbli?szym czasie nabywam ksi??k? "Are you Experience?" |
_________________ – Moja jest tylko racja i to ?wi?ta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza ni? twojsza. ?e w?a?nie moja racja jest racja najmojsza! |
|
|
|
 |
Pantufel
Diuk

|
Wysłany: 2007-06-11, 19:52
|
|
|
"BEX@. Korespondencja mailowa ze Zdzis?awem Beksi?skim"
"Ciekawe czasy" Pratchett
"Fioletowa Krowa. 333 najs?awniejsze okazy angielskiej i ameryka?skiej poezji niepowa?nej"
"Gwiezdny py?" - ksi??ka audio
Nowa Fantastyka. Numer 3 (294) / 2007 Wydanie z nowym opowiadaniem Gaimana
"Prawiek i inne czasy"
"Trainspotting"
NIENAWIDZ? mie? pieni?dzy i sta?ego klienta w Merlinie |
_________________ "Nie jeste?my Szwedami, Rosjanami nie b?dziemy nigdy, b?d?my wi?c Finami!" |
|
|
|
 |
Pablo
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-06-11, 20:59
|
|
|
Pantufel napisał/a: | "Gwiezdny py?" - ksi??ka audio |
Mam t? ksi??k?, ale niestety nie w tak komfortowej wersji... |
_________________ Którego? wczesnego ranka w Dolinie Muminków W?óczykij obudzi? si? w swoim namiocie i poczu?, ?e nadesz?a jesie? i czas rusza? w drog?. |
|
|
|
 |
Pantufel
Diuk

|
Wysłany: 2007-06-11, 21:05
|
|
|
Ja równie?, ale dzi? trafi? do sprzeda?y audio book pierwszy nak?ad z autografem Czyta Artur Barci?, powiem ?e nawet nawet. Zobaczymy po tych 6 CD
A jak si? Tobie podoba ksi??ka? |
|
|
|
 |
Pablo
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-06-11, 21:20
|
|
|
Kurcze, nie pamietam ju?. Czyta?em j? jakie? 6 lat temu.... |
|
|
|
 |
|