Pratchett |
Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2005-08-11, 16:55 Pratchett
Baretki:  |
|
|
No có?, jestem po lekturze "Bogowie, honor, Ankh-Morpork".... Terry ca?y czas bawi niesamowicie Przelotnie pojawi?a si? nowa mutacja Gard?a Wa?kowany jest w?tek Stra?y, chyba najbardziej obecnie przez Terrego ulubiony (mam takie wra?enie). Podtrzymany jest te? trend poruszania powa?niejszych problemów (tym razem wojny). Jest par? momentów, przy których nietrudno o wzruszenie (szczególnie ten z raportami o walkach ulicznych demona-notatnika). Polecam |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2005-08-11, 21:37
|
|
|
hyhy! nie wiem czy obecnie, bo to ksi?ga sprzed 8 lat
ja natomiast jestem pe?en podziwu, ?e Terry zamiast zdziadzie? i zaj?? sie piel?gnacj? alzheimera jest coraz bardziej b?yskotliwy; czy?by recepta na d?ugowieczno??? |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2005-08-11, 22:38
|
|
Có?, po?lizg czasowy mamy powa?ny.... Prószy?ski nie b?yszczy szybko?ci? wydawania (cho? by?o gorzej..... gdy pomy?l? o dystansie czasowym mi?dzy "Blaskiem fantastycznym" a nast?pn? pozycj?..... ). |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Rothar
Żebrak

|
Wysłany: 2006-04-02, 19:34
|
|
|
Có? ja twórczo?? Terrego poprostu uwielbiam Ka?da jego ksi??ka potrafi rozbawi? niesamowicie, oboj?tnie jakie by problemy w niej porusza?. |
|
|
|
 |
silek
Książę Elektor

|
Wysłany: 2006-04-13, 21:37
|
|
|
Aj, zapomnia?am o tym wczesniej napisa?.
Na Gwiazdk? dosta?am album "Sztuka ?wiata Dysku". Ilustracje s? wykonane przez Paul'a Kidby'ego. Grafiki s? ?wietne, szczególnie na uwag? zas?uguj? grafiki przedstwiaj?ce ?mier? i ?mier? Szczurów. Boskie ^_^ A tutaj jest ok?adka. |
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2006-09-19, 21:20
|
|
|
Ja musz? si? przyzna?, ?e moja przygoda z twórczo?ci? Terry'ego zacz??a si? bardzo niedawno, bo na pocz?tku tego roku. W sumi?, to wstydz? si?, ?e maj?c styczno?c z jego twórczo?ci? przez tyle lat, nigdy nie chwyci?em ?adnego tytu?u. A nas?ucha?em si? tylu superlatywnych wr?cz wypowiedzi i zachwytów na temat jego ksi??ek, czy to od brata, czy od znajomych. Dzi?ki Gyzz'owi mia?em okazje wko?cu wch?on?? MORTA. Wiem, ?e jak na pierwsz? pozycj? Terry'ego mog?em wybra? lepiej, ale ciesz? si?, ?e by? to MORT! Wch?ona? mnie jak supermasywna czarna dziura, bawi?c niemi?osiernie i przyprawiaj?c moich by?ych wspó?lokatorów o dziwne my?li. |
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2007-02-06, 20:23
|
|
Obejrza?em „Wied?miko?aja” i zastanawiam si?, o co poprosi? HEX Wiedzmiko?aja, za którego robi?a ?mier?. |
|
|
|
 |
hessasin
Żebrak

|
Wysłany: 2007-09-10, 23:33
|
|
|
Ale ksi??ka Mort wymiata... Takie przedstawienie ?mierci by?o genialnym posuni?ciem z Jego strony... |
_________________ Hassasin- dos?ownie mi?o?nik haszyszu; zabójcy, którzy po zabiciu odurzali si? haszyszem; do teraz synonim mordercy: ang. Assasin; w?. Assasino!!! |
|
|
|
 |
Pantufel
Diuk

|
Wysłany: 2007-12-18, 23:38
|
|
|
U Terry'ego Prachetta stwierdzono wczesne objawy Alzheimera. Jak zaznacza Terry, on jeszcze ?yje, poza tym ci?gle zamierza napisa? jeszcze kilka ksi??ek.
"Jeszcze nie czas na czuwania, pogr??anie si? w ?a?obie, albo na "Ku pami?ci i w ho?dzie Terry'emu Prachettowi" ani niczego z tych rzeczy, nie teraz i pewnie nie w najbli?szej przysz?o?ci. Wci?? tu jest i w dalszym ci?gu pisze. Jeszcze z nim nie sko?czyli?my." ?ród?o blog Neila Gaimana.
Có?, mam nadziej?, ?e wspó?czesna medycyna *co?* zdzia?a. |
_________________ "Nie jeste?my Szwedami, Rosjanami nie b?dziemy nigdy, b?d?my wi?c Finami!" |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2007-12-18, 23:49
|
|
?mier? Jordana, teraz to... ?le si? dzieje na Olimpie fantasy |

|
|
|
 |
zaran
Następca tronu

|
|
|
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2015-03-13, 14:38
|
|
|
niech spoczywa w spokoju... |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2015-03-13, 21:51
|
|
?mier? to jego dobry znajomy, mam nadziej?, ?e tak w?a?nie si? przywitali. |

|
|
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2015-03-16, 10:48
|
|
|
Huh... fani Terry'ego postanowili wystosowa? petycj? do ?mierci, ?eby wskrzesi? nadzwyczaj zdolnego pisarza, w ko?cu s? bardzo dobrymi przyjació?mi. Ju? 25 tysi?cy fanów podpisa?o si? pod petycj?...
http://www.geekweek.pl/ak...yego-pratchetta |
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
|
|
|
 |
|