Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pratchett
Autor Wiadomość
Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2005-08-11, 16:55   Pratchett
   Baretki: zalozyciel

No có?, jestem po lekturze "Bogowie, honor, Ankh-Morpork".... Terry ca?y czas bawi niesamowicie :lol: Przelotnie pojawi?a si? nowa mutacja Gard?a :bum: Wa?kowany jest w?tek Stra?y, chyba najbardziej obecnie przez Terrego ulubiony (mam takie wra?enie). Podtrzymany jest te? trend poruszania powa?niejszych problemów (tym razem wojny). Jest par? momentów, przy których nietrudno o wzruszenie (szczególnie ten z raportami o walkach ulicznych demona-notatnika). Polecam :soldier9:

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

GyzzBurn 
Następca tronu

Wysłany: 2005-08-11, 21:37   

hyhy! nie wiem czy obecnie, bo to ksi?ga sprzed 8 lat :P
ja natomiast jestem pe?en podziwu, ?e Terry zamiast zdziadzie? i zaj?? sie piel?gnacj? alzheimera jest coraz bardziej b?yskotliwy; czy?by recepta na d?ugowieczno??? :grin:

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2005-08-11, 22:38   

Có?, po?lizg czasowy mamy powa?ny.... Prószy?ski nie b?yszczy szybko?ci? wydawania (cho? by?o gorzej..... gdy pomy?l? o dystansie czasowym mi?dzy "Blaskiem fantastycznym" a nast?pn? pozycj?..... :pila: ).

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Rothar 
Żebrak

Wysłany: 2006-04-02, 19:34   

Có? ja twórczo?? Terrego poprostu uwielbiam :-D Ka?da jego ksi??ka potrafi rozbawi? niesamowicie, oboj?tnie jakie by problemy w niej porusza?.

silek 
Książę Elektor

Wysłany: 2006-04-13, 21:37   

Aj, zapomnia?am o tym wczesniej napisa?.
Na Gwiazdk? dosta?am album "Sztuka ?wiata Dysku". Ilustracje s? wykonane przez Paul'a Kidby'ego. Grafiki s? ?wietne, szczególnie na uwag? zas?uguj? grafiki przedstwiaj?ce ?mier? i ?mier? Szczurów. Boskie ^_^ A tutaj jest ok?adka.

darthmateusz 
Cesarz

Wysłany: 2006-09-19, 21:20   

Ja musz? si? przyzna?, ?e moja przygoda z twórczo?ci? Terry'ego zacz??a si? bardzo niedawno, bo na pocz?tku tego roku. W sumi?, to wstydz? si?, ?e maj?c styczno?c z jego twórczo?ci? przez tyle lat, nigdy nie chwyci?em ?adnego tytu?u. A nas?ucha?em si? tylu superlatywnych wr?cz wypowiedzi i zachwytów na temat jego ksi??ek, czy to od brata, czy od znajomych. Dzi?ki Gyzz'owi mia?em okazje wko?cu wch?on?? MORTA. Wiem, ?e jak na pierwsz? pozycj? Terry'ego mog?em wybra? lepiej, ale ciesz? si?, ?e by? to MORT! Wch?ona? mnie jak supermasywna czarna dziura, bawi?c niemi?osiernie i przyprawiaj?c moich by?ych wspó?lokatorów o dziwne my?li. :D

jacoleko 
Wielki Ascendent

Wysłany: 2007-02-06, 20:23   

Obejrza?em „Wied?miko?aja” i zastanawiam si?, o co poprosi? HEX Wiedzmiko?aja, za którego robi?a ?mier?.

hessasin 
Żebrak

Wysłany: 2007-09-10, 23:33   

Ale ksi??ka Mort wymiata... Takie przedstawienie ?mierci by?o genialnym posuni?ciem z Jego strony... :v: :v: :v: :v: :v:

Pantufel 
Diuk

Wysłany: 2007-12-18, 23:38   

U Terry'ego Prachetta stwierdzono wczesne objawy Alzheimera. Jak zaznacza Terry, on jeszcze ?yje, poza tym ci?gle zamierza napisa? jeszcze kilka ksi??ek.
"Jeszcze nie czas na czuwania, pogr??anie si? w ?a?obie, albo na "Ku pami?ci i w ho?dzie Terry'emu Prachettowi" ani niczego z tych rzeczy, nie teraz i pewnie nie w najbli?szej przysz?o?ci. Wci?? tu jest i w dalszym ci?gu pisze. Jeszcze z nim nie sko?czyli?my." ?ród?o blog Neila Gaimana.

Có?, mam nadziej?, ?e wspó?czesna medycyna *co?* zdzia?a.

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2007-12-18, 23:49   

?mier? Jordana, teraz to... ?le si? dzieje na Olimpie fantasy :(

zaran 
Następca tronu

Wysłany: 2015-03-12, 18:02   

Dzi? smutny dzie? ...Terry Pratchett zmar? :(
http://ksiazki.onet.pl/wi...ratchett/f7pzpt

darthmateusz 
Cesarz

Wysłany: 2015-03-13, 14:38   

niech spoczywa w spokoju...

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2015-03-13, 21:51   

?mier? to jego dobry znajomy, mam nadziej?, ?e tak w?a?nie si? przywitali.

darthmateusz 
Cesarz

Wysłany: 2015-03-16, 10:48   

Huh... fani Terry'ego postanowili wystosowa? petycj? do ?mierci, ?eby wskrzesi? nadzwyczaj zdolnego pisarza, w ko?cu s? bardzo dobrymi przyjació?mi. Ju? 25 tysi?cy fanów podpisa?o si? pod petycj?...

http://www.geekweek.pl/ak...yego-pratchetta

darthmateusz 
Cesarz

Wysłany: 2015-03-20, 18:23   

Od dzi? w Poznaniu zaczyna si? tydzie? Tolkiena

http://wiadomosci.onet.pl...enowskie/q0lfpg

Odpowiedz do tematu