Tawerna "Pod przegrzanym bolterem" |
Autor |
Wiadomość |
jacoleko
Wielki Ascendent
Armia WH40k:
War of the Ring:
|
Wysłany: 2005-08-11, 12:34 Tawerna "Pod przegrzanym bolterem"
Baretki: |
|
|
Uciek? nam ten temacik. Reaktywuj? go najwy?ej Czosnek zmie? tytu? bo nie pami?tam dok?adnie jak temat si? nazywa?.
Moja armia Tyranidów ju? jakby to powiedzie? nabra?a konkretnych kszta?tów i nied?ugo wkroczy na pola bitew. Na dzie? dobry mog? j? wystawi? za oko?o 240 punktów. Ale jej si?a z czasem uro?nie. Najgorsze jest to ?e trzeba punkty liczy? r?cznie bo programie nie za wiele si? zda poniewa? nie ma uwzgl?dnionego w nim Broodlorda. Zawodnik ten jak sobie zobaczy?em w codexie jest za oko?o 80 punktów no chyba ?e co? mu tam dodam. Tylko tu by?a by wskazana wielka pomoc Masterów oraz znaj?cych lepiej angielski ni? ja . |
|
|
|
|
jacoleko
Wielki Ascendent
Armia WH40k:
War of the Ring:
|
Wysłany: 2005-08-12, 16:38
|
|
Z ilu cz??ci to monstum si? sk?ada?o ?? (Mumak - dop. admin) |
|
|
|
|
Drzewiec
Ascendent
Armia WH40k:
Armia WFB:
War of the Ring:
|
Wysłany: 2005-08-12, 18:36
|
|
Niech pomy?le oko?o 30-40, ale mog? si? myli? |
_________________ There is only War!
|
|
|
|
|
Watcher
Hammer of Thor
Armia WH40k:
Armia WFB:
War of the Ring:
|
Wysłany: 2005-08-14, 16:42
|
|
Tu?ów by? w dwóch cz??ciach, podobnie g?owa. Cztery nogi. 6 k?ów. Tr?ba. Ogon. Howdah (ten kosz na górze) z?o?ony by? z: dwóch pi?ter, wie?yczki dowódczej na górze sk?adaj?cej si? z 5 cz??ci, dwóch koszy bocznych, dwóch "pod?óg" do tych koszy, wielkiego"iksa" le??cego na ?bie bestii, dwóch proporczyków zwisaj?cych z "iksa", 4 pali podtrzymuj?cych dolny poziom howdah i chyba 4 elementów podtrzymuj?cych drugi poziom. Do tego bodaj?e 12 Haradrimów za?ogi oraz Mahud, po?udniowiec steruj?cy olifantem. Sporo cz??ci
Przy okazji: apeluj? o wpisywanie si? do ordre de bataille oraz aktualizowanie swoich wpisów |
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
|
Watcher
Hammer of Thor
Armia WH40k:
Armia WFB:
War of the Ring:
|
Wysłany: 2005-08-17, 19:48
|
|
Czosnek, zauwa?y?em ?e mam twojego Legolasa w domu |
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
|
Gazza
Arcymag
|
Wysłany: 2005-08-18, 20:43
|
|
|
Czosnek siedzi na W?grzech póki co.
Powinna byc u Ciebie równie? moja miarka, prosz? o ewentualne od?o?enie gdzie? na widoku bo przy okazji ch?tnie odbior?. |
|
|
|
|
jacoleko
Wielki Ascendent
Armia WH40k:
War of the Ring:
|
Wysłany: 2005-08-28, 10:49
|
|
A oto wspominane przeze mnie wczoraj nazwy Tyranidów. Szkoda, ?e nie mo?na ich kupi? w Polsce znaczy si? chyba nie mo?na, bo nigdzie w ?adnym sklepie ich nie widzia?em (dost?pnym mi sklepie).
Tyranid Special Characters:
The Red Terror – 12 Funtów (a to moje polskie odpowiedniki nazw Czerwony Terrorysta)
Old One Eye – 20 Funtów (Stare Oczko)
Death Leaper – 13 Funtów (Nie?ywy Lepper).
Gazza zajrzyj na stron? GW tam oni s? opisani. |
|
|
|
|
Czosnek
Wielki Król
|
Wysłany: 2005-08-28, 13:35
|
|
|
Po Lego sie zg?osze, jak znajdziemy czas. |
_________________ tak, to ja |
|
|
|
|
jacoleko
Wielki Ascendent
Armia WH40k:
War of the Ring:
|
Wysłany: 2005-08-29, 20:21
|
|
Czosnek ostatnio wspomina?e? cos o „Kill Team”. Moje pytanie brzmi nast?puj?co czy ka?da z ras mo?e mie? hmm takich Timiarzy. No na pewno nie mog? mie? ich Tyranidzi, bo co by to mia?o by?? Ale na przyk?ad Orkowie czy ta rasa mo?e u?ywa? takich jednostek oczywi?cie nie ludzi, ale Orków takich nie typowych. |
|
|
|
|
Gazza
Arcymag
|
Wysłany: 2005-08-29, 22:10
|
|
|
Wiem, ?e pytanie by?o skierowane do Czosnka, ale pozwol? si? wtr?ci?. W moim odczuciu jak najbardziej. Rulebook daje tylko ogólny koncept na KILL TEAM. To w?a?nie jest najmniej okre?lona zasadami cz??? 40K. To gracze tworz? swoje w?asne dru?yny i posy?aj? je przeciwko regularnym jednostkom. Zasady tycz? si? g?ównie wystawiania i podzia?u ról oraz typów jednostek gracza przeciwko, któremu wyst?puje tytu?owy KT. Wszystko w podr?czniku. Ale tu chodzi o zabaw? i to do nas nale?y ko?cowe s?owo oraz bogata wyobra?nia. |
|
|
|
|
Czosnek
Wielki Król
|
Wysłany: 2005-08-30, 08:43
|
|
|
G ma we wszystkim racj?, chcia?em jeszcze doda? ?e na KT najfajniej nadaj? si? modele Imperialnej Gwardii- taki filmowy klimat. Orki jak najbardziej pasuj?- poczytaj w rulebooku |
_________________ tak, to ja |
|
|
|
|
jacoleko
Wielki Ascendent
Armia WH40k:
War of the Ring:
|
Wysłany: 2005-08-30, 09:28
|
|
Ta poczyta? sobie mog? i tak mo?e ze 20% tylko zrozumiem.
A na kolejnym spotkaniu przedstawi? moj? ekipe KT :D:D:D:D:D:D
Dodane
A w sumie co mi tam:
1 x Sier?ant Ksi???cej Milicji
4 x Ksi???ca Milicja
1 x Specjalista Ksi???cej Milicji z CKM
z systemu Warzone |
|
|
|
|
darthmateusz
Cesarz
|
Wysłany: 2005-08-30, 10:07
|
|
|
What Tha Fuck!!?? To JacoluEko masz figsy z WARZONE'a?? WOw !! Ksi???ca Milicja??!! Holy SHit !! Nie znam takich nie widzia?em a z jakiej to koorporacji?? A mo?e Legion CIemno?ci?? |
|
|
jacoleko
Wielki Ascendent
Armia WH40k:
War of the Ring:
|
Wysłany: 2005-08-30, 11:35
|
|
tak byli opisani na allegro wi?c tak ich tez opisuj? |
|
|
|
|
Watcher
Hammer of Thor
Armia WH40k:
Armia WFB:
War of the Ring:
|
Wysłany: 2005-08-30, 13:31
|
|
Ksi???ca milicja to chyba Bauhaus b?dzie. |
|
|
|
|
|