Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Salamanders Chapter Master Tu'shan

Oceń mnie:
0 - autor
12%
 12%  [ 1 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
4
25%
 25%  [ 2 ]
5
50%
 50%  [ 4 ]
6
12%
 12%  [ 1 ]
Głosowań: 8
Wszystkich Głosów: 8

Autor Wiadomość
Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2006-03-25, 21:38   Salamanders Chapter Master Tu'shan

Oto i ON! Mój Chapter Master! Mo?ecie sobie na nim pouje?d?a?. Model nawet nie by? lakierowany wi?c ewentualne po?yski to odbicia ?wiat?a. A, ta kreska na ?ysinie to static grass, który jako? si? tam po?o?y?, a zauwa?y?em go po sesji dopiero.
BTW: to pierwszy nigga w moim zakonie, czyli pierwszy prawdziwy SM Salamander!

Klub: battleground

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2006-03-25, 21:51   
   Baretki: zalozyciel

Bardzo ?adna pomalowana figurka. Kolory zieleni i czerwieni na pewno b?d? wyró?nia? j? spo?ród t?umu innych Salamander. Podoba mi si? wycieniowanie p?aszcza. Porz?dna robota. No i o podstawce wypada te? wspomnie?, bo jest niczego sobie. Fajnie wklei?e? niektóre k?pki trawki no i to co? bia?e le??ce na samym dole/brzegu te? dodaje uroku.

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2006-03-25, 22:28   

To imi? sam wymy?li?e?? :)
Figurka ?liczna :) Mam jedynie dwie drobne uwagi. Po pierwsze: nie do ko?ca przekonuje mnie z?ota lufa. To tak, jakby na tym gunie by? o jeden kolor za du?o. Po drugie: zwitki pergaminu przerzuci?bym delikatnie w ?ó??, s? za bia?e jak dla mnie. 5-

BTW, ten negroid to spadek po moim newsie? :)

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

pikusMAIDEN 
Wielki Król

Armia WH40k:
Bloodaxes Nekroni

Armia WFB:
Ogry

Wysłany: 2006-03-25, 22:53   

Kapitalnie! Powiem jedno- prze?liczne. Mo?na si? patrze? godzinami i ndal cieszy oko :) . To w?a?nie jest jedna z tych figurek, które si? wyró?niaj?, wybijaj?.Bravo! Daje 5 z czystym sumieniem, bo jak narazie nie widzia?em na FO nic co by jej dorównywa?o ( no mo?e Mumak, ale tutaj te? du?? rol? graj? gabaryty)

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2006-03-26, 01:17   
   Baretki: tartar zalozyciel

Pierwszorz?dnie wykonana figurka. Wida?, ?e przysiedzia?e? przy figurce. Jak zwykle pi?kna ziele? w twoim wykonaniu. Topór równie? mi si? podoba, ja i jego czerwona szata (a w szczególno?ci cienie porobione w zag?ebieniach). Podstawka równie? na wysokim poziomie, dlatego te? ocena 5.

Klub: battleground-castigatores

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2006-03-26, 10:49   

jacoleko napisał/a:
Fajnie wklei?e? niektóre k?pki trawki no i to co? bia?e le??ce na samym dole/brzegu te? dodaje uroku.

W?a?ciwie to trawki (Static Grass) tam nie ma. Zastosowa?em Modelling Flock oraz odrobin? "g?bki", a "to co? bia?e" (w rzeczywisto?ci niebia?e) to ?ody?ka konopii indyjskiej. 8)

Watcher napisał/a:
To imi? sam wymy?li?e??

Nie, to imi? wymy?lili panowie z GW - mój najprawdziwszy Chapter Master.

Watcher napisał/a:
nie do ko?ca przekonuje mnie z?ota lufa.

trudno, taki urok Melty, szczególnie tych wypasionych commanderskich.

Watcher napisał/a:
zwitki pergaminu przerzuci?bym delikatnie w ?ó??, s? za bia?e jak dla mnie.

s? w?a?ciwe, zdj?cie odrobin? je rozja?ni?o.

Watcher napisał/a:
ten negroid to spadek po moim newsie?

Ja ju? to wiedzia?em wcze?niej, jednak Twój "news" by? motorem aby si? przemóc i pój?? we w?a?iwym kierunku.

I wogóle dzi?ki za ciep?e przyj?cie. Fakt, troch? nad ni? posiedzia?em. Jeszcze nie potrafi? malowa? tak ta?mowo. :???:

balbon 
Margrabia

Wysłany: 2006-03-27, 06:46   

Dzisiaj b?dzie bez czepiania si?.
Zaczn? od tego , ?e podobaj? mi si? Twoje zdj?cia.
Czyste w formie , dobrze wykadrowane , z ?wiat?ocieniem i zasugerowan? g??bi?. Dodatkowym atutem jest ta trawka podbijaj?ca w tym wypadku kolorystyke figurki.
U Ciebie da si? zauwa?y? preferencj? pewnych barw i ich zestawie?- takie bardzo Twoje , indywidualne zestawienia.
Cz?sto pojawiaja si? tu intensywne barwy z du?? ilo?ci? ?wiat?a. na ogó? doprowadzi? je do harmonii jest niezwykle trudno , ale widz? , ze Ty sobie z tym nie?le radzisz.
Wyglada na to , ?e z pe?n? ?wiadomo?cia wykorzystujesz przy zdjeciach naturalny ?wiat?ocie? , który podkre?la dodatkowo walory figurki.
Teraz bardziej wejd? Ci na warsztat.
Malujesz spokojnie, wszystko jest przemy?lane i " pouk?adane" ( je?li mo?na tak powiedzie?).
Wszystko ma swoje okre?lone miejsce , brak zb?dnych rzeczy. Troch? jakby? chcia? odebra? farbie wszelk? materialno?? , u?ywajac jej cienko , g?adko.
Tylko bardzo Cie prosz? , nie bierz tego za ujm? , bo to wcale nie tak.
Mo?e dlatego skojarzy?e? mi si? z malarzami flamandzkimi XV wieku ( zboczenie zawodowe i mo?e to , ?e kojarz? wszystko obrazami :-) ). To w?a?nie nie tyle ze wzgledu na kolorystyk? ( mieli jednak bardziej ograniczon? intensywnos? palety) , co precyzyjny realizm.
Z tego co widz? , to stosujesz ( nie tylko Ty) trzystopniowy schemat modulacji kolorystycznej: pe?en kolor w ?wietle , intensywniejszy i ciemniejszy w cieniu , lekko rozbielony na najwy?szych wypuk?o?ciach.
u Ciebie wida? miekk? modelacj? , tzn. jeden kolor przechodzi w miare p?ynnie w drugi , a biel cz?sto zat?pujesz ?ó?ci?.
Przez wyeliminowanie bieli , u?ycie ciep?ych tonów , odbiór takiego modelu ( figurki), bywa przyjemniejszy i sympatyczniejszy. i tak si? patrzy na Twoje "pampry"
Mia?o by? krótko , a wyszed? przypadkiem referat. Ale jeden mo?e by?.
Dobra , koniec i kropka , za du?o sie wym?drzam. :P

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2006-03-27, 12:13   

Szczerze pisz?c to czeka?em na Twoj? opini?.
I mimo, ?e obesz?o si? bez to nie boj? si? jakiego? czepialstwa - co to to nie. Przyjm? na klat? ka?d? krytyk?, bo czuj? si? za prac? odpowiedzialny, a zawsze mo?e ona (krytyka) przecie? tylko pomóc.
Fotki faktycznie staram si? robi? najlepiej jak potrafi? - tym razem by?a to sesja na parapecie przy naturalnym o?wietleniu - takie jest najlepsze.
Przyrównanie do flamadzkich malarzy mnie nie?le rozweseli?o.
Dzi?ki za mi?e s?owa. Mam nadziej?, ?e nie zawiod? w przysz?o?ci.

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2006-03-27, 12:59   

A ja napisz? ?e zdj?cia wol? robi? takie aby jak najwierniej oddawa?y to jak pomalowana jest figurka. Gra ?wiat?a i cienia na pewno uwydatnia walory estetyczne prezentowane na zdj?ciu (fotografii) i cz?sto bardzo pomaga w prezentacji.
Ale w powiedzmy konfrontacji z rzeczywisto?ci? mo?e wypa?? nawet i kiepsko.
Tylko nie odbierajcie tego jako atak na kogokolwiek. Pisz? to tylko po to aby u?wiadomi? ?e na ka?de zdj?cie bior? poprawk? i to du??. Wiem jak kto z prezentuj?cych maluje i jak mo?e wygl?da? dana figurka w rzeczywisto?ci.
:-D

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2006-03-27, 15:04   

Na naramienniku namalowa?e? mu imi?, dopiero teraz to zauwa?y?em, je?li tam to nie jest uwypuklone (a pewnie nie jest), to gratulacje :eek:

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

balbon 
Margrabia

Wysłany: 2006-03-27, 15:29   

Drogi Gazzo.
Nie wiem czy to porównanie do flamandzkich malarzy by?o w stu procentach trafione , ale jak si? napisa?o , tak niech b?dzie.
Chodzi?o mi g?ównie o modelunek szaty , ta sama zasada u Ciebie jak i u nich.
Tylko dzieli was du?a przestrze? czasowa i po drodze si? du?o pozmienia?o.
Oni mieli trudniej , Ty masz ?atwiej - wi?cej ?rodków wyrazu.
Jakby? przewertowa? kilka albumów z malarstwem ( lepiej zacz?? od renesansu ) to pewnie by? co? dla siebie stamt?d wyci?gn??.
Masz jeszcze jedn? wspóln? cech? z tamtymi mistrzami - cierpliwo??.
To po prostu wida? w Twoich "pamprach".
Moje zdanie na temat Twojego malowania , podobnie jak u Jacka , ju? si? mniej wi?cej okre?li?o.
Chyba musia?aby sta? si? jaka? katastrofa , nie wiem - jaka? za?ma , jak u Moneta
( przez ni? mia? k?opoty z kolorami), ?eby? nagle cofn?? si? w warsztacie malarskim.
Trzymaj tak dalej. Czasami si? czepiam pierdo?ów , ale to nie znaczy , ?e nie lubi? patrze? na Wasze figurki , maj? w sobie jaki? urok.

P.S. A Jacek podgl?da i jest zazdrosny , ze go nie chwal?. :P

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2006-03-27, 15:34   

Zazdrosny? :girl2:
Poczekaj a? pomaluj? Old One Eye i Malanthrope tam to dopiero si? po wy?ywasz.
No i mo?e wreszcie mnie pochwalisz hehehe :lol: :lol: :-P :king:

balbon 
Margrabia

Wysłany: 2006-03-27, 15:41   

A to Old co? tam , to co to?
Nie mo?esz mu nada? jakiego? ludzkiego imienia ? Ja ?atwiej zapami?tam i nie b?d? sobie ?ama? j?zyka na tych dziwnych nazwach.
To czekam , mam nadziej? , ?e nie zapuszcz? korzeni. :grin:
A czy pochwal? to nie wiem. Nie jestem jasnowidzem. 8)

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2006-03-27, 15:53   

Old One Eye to taki Tyranidzki bohater specjalny
Pochodzi on z jakiej? starej floty czy legionu?
Wykopali go i teraz straszy.
W sumie jest Carnifexem nastawionym na walk? wr?cz, ale za to jest prawie nie?miertelny, bo ca?y czas regeneruje swoje rany a jak go wreszcie uda si? zabi? to wstaje (przy udanym rzucie) i masakra zaczyna si? od nowa.
Jego ubarwienie znacznie odbiega od reszty Tyranidów, wi?c nie musz? si? stosowa? do zasady malowania tak jak reszty ekipy. Technika naprawd? dowolna. Mo?e by? nawet w paski i kropki jak si? komu? podoba (no mo?e troch? przesadzi?em).
a to link do niego : http://uk.games-workshop....l-characters/3/

A w sumie jego nazwa bierze si? st?d, ?e ma jedno oko, bo po drugiej stronie tam gdzie by?o to drugie przebiega wielka wyrwa w g?owie przez ca?? jej d?ugo?? i kawa?ek pancerza. Pewnie dosta? z jakiego? ci??kiego lasera czy czego? podobnego?

balbon 
Margrabia

Wysłany: 2006-03-27, 15:59   

Aaaaaaaaa, to ju? wiem . Mówi?c krótko , to zwierzak po przymusowej przeróbce na cyklopa. :viking:

Odpowiedz do tematu