Co teraz czytacie? |
Autor |
Wiadomość |
cYnik
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2009-02-04, 07:54
|
|
|
dekoratora przeczytalem kilka lat temu, daje rad?.
gambit ca?y czas czeka na lepsze czasy co lepsze, kupi?em na stoisku bodaj kolportera, za grosze. Wraz z jak?? ksi??eczk? o mistrzostwach europy w pi?ce kopanej, któr? to zreszt? zaraz odda?em kumplowi
w ogóle nie wiedzia?em, ?e to jaka? znana persona, w ogóle i tutaj |
_________________ www.3piksele.pl
www.slubny-obiektyw.pl - fotografia ?lubna i okoliczno?ciowa |
|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2009-02-04, 11:54
|
|
|
nie wiem czy znana ja czytam falami - teraz Akunin |
_________________ „Fortuna to niesta?a dziwka, zwariowana na punkcie ironii” Glen Charles Cook |
|
|
|
 |
silek
Książę Elektor

|
Wysłany: 2009-02-04, 19:25
|
|
|
"Pochwa?a g?upoty" Erazma z Rotterdamu. ha. |
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2009-02-09, 00:46
|
|
|
to nawet zabawne: Zurow mówi na Erasta Erazm
dwa kroki na przód, jeden do ty?u jak w tangu... z reszt? nie wiem, nie znam si? na ta?cach, chyba, ?e z pi?k? - tom 4ty Fandorina done!
4. ?mier? Achillesa rok 1882 – [ocena:6] nie my?lcie, ?e jestem tak szczodry w rozdawaniu 6ek spisek w spisku ze spiskiem pobocznym+ ciekawa kompozycja tekstu: 2/3 z punktu widzenia Fandorina, dalej 1/3 z punktu widzenia adwersarza i fina? przek?adank?; niem mam poj?cia co to za typ krymina?u, ale niew?tpliwie jest to kolejna MA-SA-KRA! |
_________________ „Fortuna to niesta?a dziwka, zwariowana na punkcie ironii” Glen Charles Cook |
|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2009-02-10, 02:19
|
|
|
Boris Akunin
5. Walet Pikowy rok 1886 – [ocena:4] tym razem komedia, by?oby pewnie 4.5, ale za komediami nie przepadam; po Monty Pythonie wszystko wypada jak wapno gaszone; niemniej Momus daje rad?, nikt tak jeszcze nie wkurzy? Fandorina |
|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2009-02-13, 04:24
|
|
|
Boris Akunin
7. Radca stanu rok 1891 – [ocena:4] dramat terrorystyczny równie? ?rednio mi odpowiada, nie po to czytam rozrywkowe ksi??ki, ?eby mi przypomina?y o sytuacji w realu; poziom utrzymany, a ostatnie ~60 stron wynagradza cierpienia
robi? sobie przerw? od Fandorina, ?eby si? nie przeje?? |
|
|
|
 |
gotard
Król-Kapłan

|
Wysłany: 2009-04-15, 15:25
|
|
|
Chris Bishop "Zagraniczne formacje SS ,Zagraniczni ochotnicy w Waffen-SS w latach 1940-1945"
Pozycja która kolejny raz udowadnia ?e wszech wiedz?ca Europa Zachodnia pouczaj?ca nas z nasze historii osobi?cie nie ma powodów do dumy.Polska chyba jako jedna z nielicznych nie posiada?a de facto jednostek militarnych wspieraj?cych faszystowskie Niemcy. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2009-04-26, 14:15
Baretki:  |
|
|
Wywy?szenie Horusa ?wietna ksi??ka. "Zasiane zosta?y ziarna herezji" Polecam. |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Gruby
Baron

|
Wysłany: 2009-05-21, 19:07
|
|
|
Przygody Gotreka i Felixa:Zabójca Orków.Polecam fantykom Warhammera. |
|
|
|
 |
Wiśniaa
Imperator Padyszach

|
Wysłany: 2009-05-22, 16:59
|
|
John Darnton "Spisek Darwina".
Ca?kiem przyjemnie si? czyta. Teorie Darwina poznajemy z trzech ró?nych punktów widzenia. Akcja dzieje si? we wspó?czesno?ci i w XIXw. |
_________________ " 8th Cadia - Mess with the best, die like the rest!" |
|
|
|
 |
strzelba
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2010-01-12, 23:21
|
|
|
polecam "Xavrasa Wy?ryna" Dukaja i inne fikcje narodowe, krótkie ale i tak przegada? skubaniec. mimo to klasa. Dukaj móg?by si? urodzi? w XIX w. dzi? pewnie by?by lektur? szkoln?. |
_________________ www.drugastrefa.net
Naukowo jest stwierdzone, ?e jak cz?owiek ma skleroz?, to dopiero wtedy sobie przypomina, jak to by?o w m?odo?ci. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2010-01-12, 23:47
|
|
Przeczyta?em "Bunt" Resnicka, przyzwoite sf w stylu space opera, niestety bez iskry geniuszu. Teraz zabra?em si? za megazadanie przeczytania "Ko?a Czasu" Jordana. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
strzelba
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2010-01-13, 22:13
|
|
|
po Xavrasie przyszed? czas na kolejny gwiazdkowy prezent "Legend? o Sigurdzie i Gurdrun" czyli tolkienowsk? wariacj? poetyck? na temat Nibelungów i Volsungów opatrzon? przeró?nymi komentarzami i wiekowym wyk?adem autora o poezji skandynawskiej.
J?zyk uniwersytecki sprzed pó? wieku nieco zawi?y w dygresjach i zdaniach podrz?dnie z?o?onych, ale zdecydowanie uroczy. |
_________________ www.drugastrefa.net
Naukowo jest stwierdzone, ?e jak cz?owiek ma skleroz?, to dopiero wtedy sobie przypomina, jak to by?o w m?odo?ci. |
|
|
|
 |
cYnik
Arcyksiążę

|
|
|
|
 |
Juleks
Cesarz

|
Wysłany: 2010-03-24, 19:35
|
|
Ja w?a?nie sko?czy?em czyta? "Krew Elfów" i zabra?em si? z powrotem za "M?otodzier?ca"
Ksi??ka jest oparta na ?wiecie Warhammera i jest to 1 cz??? Trylogi o Sigmarze, która opowiada o tym jak Sigmar zak?ada? swoje Imperium i o jego ?yciu. (Wiadomo pisze to Imperialista ) |
|
 |
|