|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
BATTLE REPORT 10 VII 2022 |
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2022-07-10, 13:12 BATTLE REPORT 10 VII 2022
Baretki:  |
|
|
Pomijając jedno starcie z Julkiem, nie stoczyłem jeszcze "dorosłej" bitwy w X-Wing, zawsze to były reguły uproszczone. Dziś taką stoczyłem, z prawie 11-letnim Konradem... no prawie, bo była to bitwa bez używania dodatkowego sprzętu.
Założenia: Konrad ma 100 pkt, ja 75. Wygrywa ktoś, kto pierwszy zniszczy dwa pojazdy kosmiczne przeciwnika.
TIE Striker (imperialny rekrut)
TIE INTERCEPTOR (imperialny gwardzista)
TIE Aggressor ("Podwójne Ostrze")
X-Wing T-70 (Jess Pava)
X-Wing T-70 (Poe Dameron)
YT-1300 (Chewbacca) |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2022-07-10, 13:48
|
|
Pierwsza tura to po prostu prucie ostro do przodu. Niestety w drugiej nie wyczułem przeciwnika... i mój Interceptor znalazł się w potężnym polu rażenia...
Jakimś cudem to przetrwał tylko z jednym uszkodzeniem, choć brak tarcz u imperialnych naprawdę boli. W kolejnej turze to ja wymanewrowałem Konrada i Poe Dameron znalazł się w moich kleszczach...
Ale ten cholerny Dameron ma darmowe Skupienia, które pozwoliły mu wymknąć się z mojej kanonady tylko z jedną zdjętą tarczą. Niestety, w tym samym czasie straciłem Interceptora zdjętego przez futrzaka z Sokoła (Sokół Millenium przy okazji poturbował się w zderzeniu z asteroidą).
Potem byłem w coraz bardziej rozpaczliwej defensywie. Falcon ciągle siał zniszczenie: TIE Striker oberwał trzykrotnie i został z jednym HP. Na szczęście Dameron trochę pomylił się w nawigacji i przez dwie tury musiał wracać...
Bitwę zakończył ten strzał prawdziwego MVP starcia, czyli Chewbakki. Trafił mnie trzykrotnie, jedno trafienie wymanewrowałem, ale krytyk podwoił sukces Konrada i "Podwójne Ostrze" zginął w eksplozji.
Było super! |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2022-07-11, 11:33
|
|
5 kamieni na stole i akurat o jednego się rozbił, to się nazywa pech |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2022-07-14, 19:04
|
|
| Zapał napisał/a: | 5 kamieni na stole i akurat o jednego się rozbił, to się nazywa pech | Nie rozbił, stracił osłony |

|
|
|
 |
|
|
phpBB by
przemo
|