Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Malleusowe Szczury
Autor Wiadomość
szeregowiec ryan 
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:
Skaveni

Wysłany: 2013-12-15, 19:08   Malleusowe Szczury

To czas na moja krótka relacj? - krótk? bo tylko dwie bitwy uda?o si? pykn??. Czym zagra?em kazdy widzia? - przyznam szczerze ?e mia?em chrapk? ?eby obroni? tytu? z Malleusa, tym bardziej ze sparing z Go??biem poszed? nadspodziewanie ?atwo :D Niestety speszy?y mnie nagrody i dobra gra przeciwników

I Bitwa - bye
Czas na uporzadkowanie turniejowych formalnosci i przyjrzenie si? bitwom na innych sto?ach. wygrywam sam ze sob? 13:7

II Bitwa - Watcher i Bretonnia

Watcher nie by? zbyt szczesliwy gdy zobaczy? mnie po drugiej stronie sto?u, choc Szczury to dla Bretki dobry paring :P Marcin zaczyna agresywnie i szybko zgarnia kó?ko wychodzac przy okazji Graalami poza moje pole gry (notabene ?wietna decyzja zeby zabrac Slejwy i bezpiecznie kampi? za górk? poza LOSem latarki) ma jednak troche pecha w strzelaniu bo trebusz mimo headshota zadaje tylko 1 rane latarce a potem zjadaja go Guttersi. Ryzykuje dwie szarze ale nie dochodza - Watch ma spora przewage i dobra opcje zeby zrobi? 12-13 ale udaje si? go nabrac na sztuczk? z myszkami i Packmasterem (tu chyba jedyny w grze b??d z pogoni?) przez co wchodze na boczek lancy z genera?em Plagusami na full wypasie a Slejwy trzymaja w miedzyczasie Realmów którzy dostaj? po overrunie kanapeczk? - mysle sobie bedzie maska i jakiez by?o moje zdziwienie jak nie tylko nie moglem tego szajsu z?amac a wrecz przegra?em combat :D Na szczescie gre zrobi?a mi magia - Watch wpusci? 2 Withery i z T1 dosta? ob?edne zianie które musia? wpuscic (rzuci?em 6 hitów i zada?em 5 ran bez sejwa). 18:2 choc by?o gor?co

III Bitwa i trafiam najgorzej jak moge - ?aba i Lizzaki

Najpierw standardowo delikatne szachy potem rozkrecamy sie w fazie magii - udaje mi sie pusci? plag? przez Templi (zaba sciaga 9) i przeskakuje na Skinki znowu mielac. W miedzyczasie okrutnie tarmosze Saurusy z b?yskawic a kameleony uciekaja z paniki na drugi koniec sto?u. Sytuacja dosc syta dopóki ?aba nie wchodzi Templami w strefe szarzowania. Nasz stó? musia? zrobic wysoki wynik zeby zgarnac 3 stówy wiec zamiast brac bezpieczny remis robie szarze plagusami w dopakowanych 0kami z Beasta Templi liczac na dobre rzuty. Sytacje psuje zupe?nie niepotrzebny miscast (duze kó?ko z si?a 10) wskutek którego zabijam sobie po? oddzia?u i ranie genera?a i w tym momencie wiem ze mam w czoko i trzea ratowac punkty - uda?o sie urwac 2:18 Beka bitwy - klocek 35 Slejwów (3 szeregi, szarza, 8 ataków) szarzuje w 2 Saurusy... przegrywa :D

Turniej mimo miejsca (ostatecznie 4) mega udany - mega sie ciesze ze Battleground wraca (juz by?o zaproszenie na marzec wiec widze ze sie spodoba?o :D ) Dzieki za bitewki i do zobaczenia nastepnym razem.
BTW - tekst turnieju
- Drzewiec zamówi?es pizze?
- Tak
- a jakie?
- nie wiem
- a ile?
- nie wiem :D

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB: