Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
I Bolteriada - new age Necrons
Autor Wiadomość
JadziaKage 
Książę

Armia WH40k:
Nekroni

Wysłany: 2012-01-02, 15:19   I Bolteriada - new age Necrons

I bitwa(Necrons vs Tau= 5-15)
Bitwa ta by?a dla mnie najwi?ksz? nauk?(1 raz gra?em z tau).
Rozstawienie: Pitched Battle, Cele: walka na bazy.
moja baza by?a schowana w lesie, od razu wstawi?em tam trupsa, co z taktycznego punktu dawa?o mi przewag?(covera) w przeciwie?stwie do bazy Tau(któr? by? obelisk, bez ?adnej os?ony(sam praktycznie nic nie móg? zas?oni?)). Stara?em si? jak mog?em, pope?ni?em par? b??dów, które teraz s? ju? wyeliminowane(zasada infantry i lekkie potkni?cia w kierowaniu wojskiem). walka by?a do?? prosta Tau stoi i ?upi litanie strzeleckie, a Necroni biegn? gin?, dalej biegn? i Close combaty. jedyne do CC dobieg?y C'tany(co mnie raczej nie zadziwi?o), aczkolwiek fakt ?e ani lord ani wrajty nie dosz?y do linii rozstawienia Drzewca jest do?? demotywuj?cy. bitwa zako?czy?a si? w 4 turze wynikiem wy?ej podanym.

II Bitwa(Necrons vs wolny los XD)
w bitwie bra?y udzia? g?ównie moje zdolno?ci paparatzi oraz si?y desantowe kiedy to zmagaj?c si? z warunkami pogodowymi zosta?em wys?any po kole i 2x snikersy ^^
dosta?em za to a? 15pkt.

III Bitwa(Necrons vs Chaos SM=10-10)
Ta bitwa to by?a czysta formalno??(z tymi CSM pod dowodzeniem Johnego moje Necrony tocz? odwieczn? wojn? w zaciszu domowym) sko?czyli?my przed czasem rozgrywaj?c wszystkie 6 tur.
Rozstawienie: Dawn of War, Clel: 4X znaczniki na polu bitwy.
tutaj równie? wystawi?em oba tym razem znaczniki w terenie le?nym oddzia? immortali dosta? Crypteka do pomocy a warriorsy over lorda. Johny wystawi? jeden sk?ad berserkerów na znaczniku a drugi wysun?? ca?kowicie na ?rodek z lewej strony celem szybkiej anichilacji moich trupsów. Gdy zacz??y wychodzi? si?y z rezerw plan johnego sie posypa? w momencie gdy berserkerów zatrzyma? C'tan(w pó?niejszych turach okaza?o si? ?e to by?a mega kanapka^^ Necrons -C'tan, overlord,5 lych guard, 2 wrajtów vs CSM- sorcerer, 10 berserkerów, dred, 5 termosów- ten combat nie zosta? rozstrzygni?ty do ko?ca) na prawym skrzydle by? 2 C'tan i skraby- skraby mia?y zje?? predatora a C'tan 2 sorcerera i/lub 10berserkerów. niestety na tej po?ówce sto?u nic nie wysz?o jak mia?o srcerer wywiewa? C'tana ci?gle poczym predator do niego strzela? scrabami zaj?? sie defiler z du?ych placków co zaskótkowa?o strat? ca?ego prawego frontu w 4-5 turze
berserki które sta?y na znaczniku wysz?y zabi? moich wariorsów i przej?? znacznik na którym stali. bitwa zako?czona remisem ka?dy mia? pod koniec po jednym znaczniku w mojej strefie rozstawienia.

Ca?o?ciowo zdoby?em 30/60 pkt - jak na mój debiut(I turniej 40k, pierwsza walka z Tau, do?? nietypowa rozpiska - zero strzelania), to bardzo mi si? podoba?o. i licz?, ?e tak jak Malleusy, tak i Bolteriada(II) ju? b?dzie turniejem na który zaprosimy przyjezdnych.

Klub: battleground

Odpowiedz do tematu