Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Watcher
2013-11-29, 21:25
Dark Souls
Autor Wiadomość
Juleks 
Cesarz

Armia WH40k:
raven terryn krieg

Armia WFB:
Imperium

Wysłany: 2011-10-14, 10:19   Dark Souls
   Baretki: owsiak

Od wczoraj jestem szcz??liwym posiadaczem d?ugo oczekiwanej kontynuacji, hardcorowo nerwicowych prze?y? w wersji konsolowej, DARK SOULS. :balrog:

Po jaki? 30-45min gry mog? stwierdzi?, ?e fabularnie na razie nie wiem o co chodzi, z into wynika ?e jaki? 3 lordów po??czy?o swoje si?y aby pozby? si? smoków czy co? tego typu i z tego co zauwa?y?em Ogie? odgrywa tutaj jak?? prawdopodobnie istotna role, ale nie jestem tego pewien. ?mieszna sprawa dla mnie jest taka, ?e gramy niby nieumar?ym i zaczynamy gr? w Undead Asylum i musimy niby i?? na pó?noc jak wszyscy czy co?. Pogmatwane troch?, ale przysi?d? nad tym i obczaj? co si? dzieje. :??:

Lecimy dalej. Grafika w porównaniu do Demon's Souls gniecie, teraz jest wszystko ?adne i przejrzyste, mi?e dla oka po prostu i taka jak powinna by? na t? generacje konsol. :ok:

Teraz najwa?niejsze, czyli co si? zmieni?o? :sauron:
A no zmieni?o si? du?o przynajmniej na tyle co widzia?em teraz. System walki uleg? lekkim poprawk?, wygl?da znacznie lepiej i efektywniej. Teraz dosz?y punkty kontrolne, czyli ogniska które rozpalamy i przy których mo?emy zregenerowa? hp, podnie?? swój poziom, nape?ni? hp potiony których jest chyba 10 na wykorzystanie, przynajmniej na razie. Mo?emy te? tak wróci? do swojego cia?a jak w poprzedniej cz??ci, ale to dopiero jak po u?yciu przedmiotu (nie wiem czy to jest przedmiot) Humanity. Ale ?eby nie by?o zbyt mi?o i kolorowo, po odpoczynku przy ognisku nast?puje reset wszystkich potworów i trzeba na nowo z nimi walczy? oraz to co jest wiadome poziom trudno?ci jest ZNACZNIE wi?kszy.

Moje wra?enia i prze?ycia... :gimli:
Przy mojej pierwszej walce z bossem (Asylum Demon) da?o si? zauwa?y?, ?e otoczenie jest bardziej podatne na obra?enia ni? w Demon's Souls. Sta?em sobie legalnie na balkonie nad nim i przygotowywa?em si? do walki, gdy nagle boss do mnie wyskoczy? i rozwali? balkon co sprawi?o ?e musia?em wymy?li? jaki? inny plan. Filary, za którymi si? chowa?em, te? d?ugo nie wytrzyma?y. Koniec ko?ców si? uda?o. Po ubiciu Bossa przenios?em sie na inny teren, jakie? ruiny ko?cio?a z cmentarzem. Dla tych co pami?taj? te fajne srebrne szkielety z ?wiata 4-1 to z uprzejmo?ci? informuje, ?e powróci?y w wersjach z tarcz? jeszcze, s? znacznie bardziej wytrzymalsze i oczywi?cie atakuj? w grupach (sztuczna inteligencja pracuje). Po uporaniu si? z t? grup? ruszy?em boczn? ?cie?ka gdzie mia?em nie mi?e spotkanie z 2,5m wersja tych szkieletów z broni? dwur?czna, po prostu bosko. Id?c dalej tym tropem, natrafi?em na kolejn? grup?, która sk?ada?a si? z 5 szkieletów (2,5 metrowego, 2 z tarczami i 2 z mieczami obur?cznymi). Sytuacja zmusi?a mnie do odwrotu i przemy?lenia na nowo sposobu walki z nimi. :+:

Podsumowanie:
Ja to ujm? tak, ?e ju? wiem co b?d? robi? w d?ugie zimowe wieczory :++:

Klub: battleground

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2011-10-15, 22:53   

Dzi?ki za review!
Zwyk?e wydanie czy wi?ksze?

Juleks 
Cesarz

Armia WH40k:
raven terryn krieg

Armia WFB:
Imperium

Wysłany: 2011-10-16, 08:44   

Limited edition :mad:

Juleks 
Cesarz

Armia WH40k:
raven terryn krieg

Armia WFB:
Imperium

Wysłany: 2011-10-21, 22:09   

http://www.preparetodie.com/en/

To tylko ja? Czy nazwa linku te? was zmotywowa?a? :mad:

Juleks 
Cesarz

Armia WH40k:
raven terryn krieg

Armia WFB:
Imperium

Wysłany: 2011-10-22, 16:05   

Dalsza cz??? moich dozna? zwi?zanych z DARK SOULS... Gotowi? No to jedziem!
3...
2...
1...
Start :mad:

Po ostatnich moich prze?yciach zrobi?em sobie 2tyg przerw? na przemy?lenie moich dalszych dzia?a?... I uda?o si? uda?o mi si? pokona? ju? 1 bossa (nie licz?c tutorialu).

Okaza?o si?, ?e istniej? jeszcze 2 ?cie?ki, którymi mog?em pod??a? dalej. Droga przez cmentarz zbyt hardcorowa na razie, poza tym, ze uda?o mi si? znale?? bro? obuchow? (Morning Star), który okaza? si? bardzo przydatny na szkielety. Po uderzeniu go?cie rozsypuj? si? co daje chwile na wykonanie kolejnego ataku. Wró?my jednak do pocz?tku. Okaza?o si? ?e istniej? jeszcze schody na dó?, które prowadz? do windy a ta natomiast do podziemnego miasta( :??: ) b?d? wi?zienia, nie wiem jeszcze. Przy okazji uda?o mi si? znale?? kowala i jakiego? go?cia, który ulepsza hp potiony. Id?c dalej tym tropem okaza?o si?, ?e tam jest pe?no wody i chodzi?em po drewnianych k?adkach, oczywi?cie do momentu kiedy nie natrafi?em na zjawy, których oczywi?cie nie da?o si? zrani?. Oczywisty taktyczny odwrót by? nieunikniony... :++:

Undead Berg
Taaak... Nazwa do?? klimatyczna i jak na razie jedyne miejsce o konstrukcji miasta. Dosta?em si? do niego po przez system nawadniania, czyli Akweduktem. Do?? dziwne ale co zrobi?. No i tutaj zabawa si? rozkr?ca przeciwnicy nie byli do?? wymagaj?cy, zwykli nieumarli z toporami, mieczami, w?óczniami, tarczami, kuszami i granadierzy (nieumarli wyposa?eni w ogniste bomby, które podczas walki mog? nie?le nam uprzykrzy? ?ycie ( :rotfl: )). No i niespodzianka sezonu, Dark Knight czyli go?ciu nieco wi?kszy od nas, którego mo?emy sobie zobaczy? z trailerów, zdj?? jak i tapety do komputera. Uda?o si? go pokona? za 2 podej?ciem. Troch? wymagaj?cy, wiadomo. Pomijaj?c ju? zb?dne potyczki których by?o ju? coraz mniej, dotar?em na mury zamku(grodu?). Gdzie oczywi?cie wyskoczy? boss, byko podobny potwór z du?ym toporem.(Nie, nie Minotaur). Wiadomo, futrzasto podobne stwory nie lubi? ognia :devil1: , walka z nim nie by?a trudna jakby si? mog?o wydawa?, zamiast sta? i czeka? na okazje biega?em mu mi?dzy nogami gdzie mia?em dogodna pozycje do ataku. I po jaki? 5-10min pad? :++: . By?o klimatycznie, ja sam na wielkie bydle na rozpadaj?cym si? w?skim murze obronnym na tle wspania?ych widoków :mad: . Bomba :smeagol:

To by by?o na tyle, dalsze prze?ycia zapewne nied?ugo :war:

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2011-10-23, 01:26   
   Baretki: tartar zalozyciel

Szacun, ale w tym momencie s? dla mnie inne priorytety wa?niejsze, lecz niezmienia to faktu, ?e wch?on??e? si? w ?wiat ...

Klub: battleground-castigatores

Juleks 
Cesarz

Armia WH40k:
raven terryn krieg

Armia WFB:
Imperium

Wysłany: 2011-10-23, 09:32   

O jakich priorytetach mówisz? :mad:

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2011-10-23, 14:08   
   Baretki: tartar zalozyciel

Forza IV, Rage, Fifa 12, a w tygodniu dojdzie Battlefield 3 i jest pozamiatane, a 11 listopada jest premiera Skyrim, kultowej serii Elder of Scroll i wtenczas ja zostan? wch?oni?ty w przepi?kny ?wiat. Mnie jednak kr?c? Rpg z zachodu :mag:

Klub: battleground-castigatores

Juleks 
Cesarz

Armia WH40k:
raven terryn krieg

Armia WFB:
Imperium

Wysłany: 2011-10-29, 00:33   

A to jest temat o Dark Souls i offtopy na priv poprosze :storm:

darthmateusz 
Cesarz

Wysłany: 2011-10-30, 18:20   

tsssssss..... :mag:

Juleks 
Cesarz

Armia WH40k:
raven terryn krieg

Armia WFB:
Imperium

Wysłany: 2011-11-02, 13:48   

Opowiastek z krypty ci?g dalszy... Czyli jak straci?em 3dni i 3godz na przygotowaniu si? do ubicia smoka co ostatecznie zako?czy?o si? w 15min. :kurcze:

Po pokonaniu poprzedniego bossa, ruszy?em w dó? wie?y, poniewa? innej drogi nie by?o. Gdy wyszed?em z wie?y zauwa?y?em d?uuuggiii i fajny most. (Zapewne niektórym si? zapali?a teraz lampka z napisem "przecie? to ju? by?o!"). Ruszy?em w przeciwn? stron?, aby podziwia? mi znane ju? widoki, oraz pogada? z go?ciem co wygl?da jak krzy?owiec, tylko z tak? ró?nic? ?e mia? wyszyte s?o?ce na klacie. Có? po odebraniu od niego kamienia pozwalaj?cego mi pomaga? innym gracz?, ruszy?em na most.

W tym te? momencie taka jedna wielka czerwona przeszkadzaj-ka ziej?ca ogniem, nadlecia?a od strony moich pleców, czyni? w tym momencie opalanie szybsze ni? w solarium... Bohater nie prze?y? tego ataku poniewa? by? wycie?czony po walce z bossem.

Po dotarciu ponownie do mostu, trudno by?o nie zauwa?y? wielkiej czerwonej gadziny na samym jego ko?cu, która uprzykrza?a mi ?ycie przez najbli?sze 3 dni i 4 godz. Oczywist? taktyk? by?o uruchomienie swoich auto nóg, ustawienie tarczy w pozycji obronnej i mie? nadzieje ?e przy kolejnym zioni?ciu nie zgin? :+: . W po?owie mostu by?o zej?cie na ni?szy poziom, które uratowa? mi ?ycie i tym samym znalaz?em skrót do ogniska z poprzedniego etapu, bardzo pomocne.

Oczywi?cie smoka da?o si? omin??, id?c dalej pod mostem i udaniem si? boczn? kanaliz? do kolejnego etapu mojej przygody. Niestety, nie mog?em zostawi? takiego wielkiego gada przy ?yciu, aby pustoszy? dalej to (ju? i tak martwe) miasto/gród.

Po 3 dniach, zbierania dusz, umierania, pomagania innym graczom. Uda?o mi si? uzbiera? 470 strza? i ?uk aby go zabi?. (Taka by?a docelowa ilo?? aby teoretycznie ubi? smoka, z tego co mi mówili). 3h ?adowania w smoka z ?uku nic nie zmieni?o a ja mia?em pusty ko?czan :kurcze: . Co si? okaza?o pó?niej, smoka mo?na by?o ubi? jego w?asn? broni?...
Po zakupieniu dodatkowych strza?, podpowiedziano mi bym strzela? w jego ogon. Jako? po 15 strza?a czy te? 20, smok straci? ogon a ja zyska?em now? bro?. "DRAKE SWORD", jak na pocz?tek gry to bron wymiata. Teraz wystarczy?o sprawi? by smok wyl?dowa? na mo?cie, uderzy? go raz w g?ow? i wia? pod most za 12 uderzeniem smok pad? i wzbogaci?em si? o 10k dusz. (Ale straci?em du?o czasu...)

Jutro zapewne b?dzie dalsza kontynuacja przygód w tym mrocznym ?wiecie.

Juleks 
Cesarz

Armia WH40k:
raven terryn krieg

Armia WFB:
Imperium

Wysłany: 2011-11-22, 23:17   

Jutro wieczorem, wielki powrót do Dark Souls

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2011-11-23, 00:50   
   Baretki: zalozyciel

No niech sko?cz? tylko Demon Soul’s zaraz si? przesiadam na Dark Soul’s.
A ksi??eczka z artami do tej gry jest nawet nawet, cho? szkoda, ?e nie w wi?kszym formacie. P?yta z muzyk? klimatem i brzmieniem przypomina poprzednika znaczy muzyk? z poprzedniej ods?ony.

Juleks 
Cesarz

Armia WH40k:
raven terryn krieg

Armia WFB:
Imperium

Wysłany: 2011-11-23, 06:14   

Troch? kijowo ze Guide jest w formie PDF, a nie ksi??ki... Lekkie zdzierstwo :vader:

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2011-11-23, 11:35   
   Baretki: zalozyciel

Ale Art Book jest, jako ksi??ka w twardej ok?adce a w tej ok?adce (twardej) miejsce na p?yt? z muzyk? i drug? p?yt? (nie odpala?em) "Behind the scenes". Chodzi Tobie o t? ostatni? p?yt?.

Odpowiedz do tematu