Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Ogry zimowa por?
Autor Wiadomość
szeregowiec ryan 
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:
Skaveni

Wysłany: 2010-11-25, 12:24   Ogry zimowa por?

ma?a relacja z turnieju :D

W sumie pierwszy raz gra?em na taki format (2900) ale musze przyznac ze klimat takiej rozpiski jest nieziemski - mozna w zasadzie wystawic wszystko co fabryka da?a :D Gra?em na:

Tyranie z Tenderiserem i Wardem na 4+
Duzym magu z pierdo?ami do magii i ma?ym boostem do walki (Ward na 5+ i Sword of Striking)
Ma?ym magu z hellheartem (miscast na dublecie u rywala)
Bsb z T6 Wardem na 5 i inicjatywa 10
2 klockach byków
Klocku Ironów z przezutem magii na oddzia? w 6 calach
Klocku Leadów
2 klockach gnoblarów
parce leadów
smieciarce
gigancie
2 gorgerach

I Bitwa i Noak z Bretonia
Bretonia dla mnie zawsze wyglada tak samo bez wzgledu na punkty. Spam bohaterów- Lord na gryfie, lord na pegazie, 2 czarodziejki, paladyn i bsb, 4 lance (kazda inna) ch?opi i 2 trebusze. Bitwa bardzo zacieta z totalnymi dozynkami :D Z tym ze przez pierwsze 4 tury wyzyna? mnie tylko Noak. Juz w 2 turze mia?em na sobie 3 lance i lataczy, na szczescie na samych smieciach w stylu gnoblary i Gigant. Nie mniej jednak lance zacze?y sie stopniowo przebijac a kloc Leadów dosta? 2 razy hita od Trebuszy i pozegna? sie z bitwa... w rzeczonej 4 turze sytuacja wyglada?a tak ze na mojej po?owie uberkloc Ironów by? otoczony przez lordów i 2 lance, na srodku sto?u sta?a samotna smieciarka która nie mia?a za bardzo co ze soba zrobic a na po?owce Noaka trebusze i ch?opi plus moje 2 gorgery. No i tura prze?omowa- zaczynam punktowac. gorgery czyscza po?ówke zjadajac Trebki i ?uczników. Ironi rozbijaja Errantów a Questingi uciekaja, nie zbiora sie w nastepnej turze i zgnaja za stó?. Niestety zeby zazegnac to zagrozenie musia?em ustawic sie ty?em do Lordów i czajacych sie z ty?u Graali. Lordowie szarzuja, Grale zartrzymuja sie na... Gnobach, które zebra?y sie na swojej liderce (5 :D ) W sumie do konca bitwy trwalismy juz w tym kombacie. Niesmiertelny Pegaz rzuci? czelendz przyjety przez niesmiertelnego BSB i posmagali sie po zbrojach nie zadajac sobie ran. Do gryfa dostawi?em sie pancernymi Lordami :D Uda?o mi sie bez strat zarznac Gryfiarza Tyranem ale combat wygr?? Noak dzieki szarzy Graali. Na szczescie tylko o 1 wiec usta?em na 8ce z przerzutem :D
Straci?em mnóstwo oddzia?ów, ale ten najcenniejszy za 1300 pkt usta? bez uszczerbku wiec 7:13

II Bitwa - Jarema i TK
Pierwszy raz gra?em z TK na duze punkty ale wiedzia?em jaki jest ,,standard" tej armii i takiz tez ujrza?em - Król z kosiara, 3 liczy w tym jeden high, Prince na rydwanie i Iconnik oprócz tego gwardia, kloc ?uczników i w?oczników, 2 skorpiony, 2 klopy, rydwany, gigant i swarmy. Zacze?o sie swietnie - dosta?em szarze w 1 turze od rydawnów z ksieciem (kolega rzuci? chyba 3 na wiatry magii i mia?em 2 kostki dispela przeciw tysiacowi inkantacji...) na szczescie Leadzi mimo Mirage sztandaru ustrzelili 2 rydwany a potem ubili je w cc. Ksiaze posypa? sie z CR ale... obla?em pa?erful kers !!! oczywiscie ile ran - 6 czyli 2 ogry w piach... Reszta bitwy juz pod moje dyktando. Gorgery wylaz?y od razu w 2 turze a potem zezar?y katapulty. Oslabiony gigant popisa? sie akcja kamikaze, zostajac na 1 zyciu wlecia?w Gwardie i zabi? 14 ch?opa (w tym 10 z przewrotki :P ) na os?abiony oddzia? wpadli Ironi niszczac ich w 1 ture (przy okazji koszac Króla i Icon Bearera). No i tutaj mój pech, bo overrun zatrzyma? sie na Gorgerze a nie na oddziale ?uczników, ktorzy wprawdzie zostali zezarci ale nie starczy?o juz tury na szarze na ostatni oddzia? z Hierophanta (warty 600 pkt jak sie potem dowiedzia?em). w miedzyczasie reszta Ogrów wykosi?a swarmy i skorpiona. Leadzi poradzili sobie po 3 turach kombatu z gigantem a straci?em tylko smieciarke. all in all 16:4

Ostatnia bitwa i czelendz z Maciejem Kraszkiewiczem :D
Darki na smoku, 2 pegazach i 2 czarkach, oprócz tego 2 razy kusze, duzy kloc ze spearami, wagon jazdy, rydwan (troche mnie zdziwi? :D ) 2 hydry, Shadesi i 2 lekkie jazdy.
Bitwa rozegra?a sie w zasadzie juz przy rozstawieniu. Lewa flanke odda?em Maciejowi (smok, bsb na pegazie, kusze i shadzi kontra gigant, leadzi i jedne byki) on za to da? mi prawa (wagon jazdy z bohaterem i lekka jazda kontra moj megakloc, drugie byki i smiecarka) niestety jego rzeczy by?y ciut tansze i przegra?em 9:11 :D tak w skrócie, ale momenty by?y, z jednej i drugiej strony m.in s?oneczko w mój zajebisty oddzia? (na szczescie zgina? tylko jeden Zelek) i pojedynek byków ze smokiem, gdzie wbi?em lordowi 2 rany, atakujac... jednym bykiem, bo mysla?em ze kolezka jest niesmiertelny i la?em po smoku...

Ale all in all turnej swietny i na pewno do Ostrowa sie jeszcze wybiore :D

Odpowiedz do tematu