szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:

|
Wysłany: 2010-11-25, 12:24 Ogry zimowa por?
|
|
|
ma?a relacja z turnieju
W sumie pierwszy raz gra?em na taki format (2900) ale musze przyznac ze klimat takiej rozpiski jest nieziemski - mozna w zasadzie wystawic wszystko co fabryka da?a Gra?em na:
Tyranie z Tenderiserem i Wardem na 4+
Duzym magu z pierdo?ami do magii i ma?ym boostem do walki (Ward na 5+ i Sword of Striking)
Ma?ym magu z hellheartem (miscast na dublecie u rywala)
Bsb z T6 Wardem na 5 i inicjatywa 10
2 klockach byków
Klocku Ironów z przezutem magii na oddzia? w 6 calach
Klocku Leadów
2 klockach gnoblarów
parce leadów
smieciarce
gigancie
2 gorgerach
I Bitwa i Noak z Bretonia
Bretonia dla mnie zawsze wyglada tak samo bez wzgledu na punkty. Spam bohaterów- Lord na gryfie, lord na pegazie, 2 czarodziejki, paladyn i bsb, 4 lance (kazda inna) ch?opi i 2 trebusze. Bitwa bardzo zacieta z totalnymi dozynkami Z tym ze przez pierwsze 4 tury wyzyna? mnie tylko Noak. Juz w 2 turze mia?em na sobie 3 lance i lataczy, na szczescie na samych smieciach w stylu gnoblary i Gigant. Nie mniej jednak lance zacze?y sie stopniowo przebijac a kloc Leadów dosta? 2 razy hita od Trebuszy i pozegna? sie z bitwa... w rzeczonej 4 turze sytuacja wyglada?a tak ze na mojej po?owie uberkloc Ironów by? otoczony przez lordów i 2 lance, na srodku sto?u sta?a samotna smieciarka która nie mia?a za bardzo co ze soba zrobic a na po?owce Noaka trebusze i ch?opi plus moje 2 gorgery. No i tura prze?omowa- zaczynam punktowac. gorgery czyscza po?ówke zjadajac Trebki i ?uczników. Ironi rozbijaja Errantów a Questingi uciekaja, nie zbiora sie w nastepnej turze i zgnaja za stó?. Niestety zeby zazegnac to zagrozenie musia?em ustawic sie ty?em do Lordów i czajacych sie z ty?u Graali. Lordowie szarzuja, Grale zartrzymuja sie na... Gnobach, które zebra?y sie na swojej liderce (5 ) W sumie do konca bitwy trwalismy juz w tym kombacie. Niesmiertelny Pegaz rzuci? czelendz przyjety przez niesmiertelnego BSB i posmagali sie po zbrojach nie zadajac sobie ran. Do gryfa dostawi?em sie pancernymi Lordami Uda?o mi sie bez strat zarznac Gryfiarza Tyranem ale combat wygr?? Noak dzieki szarzy Graali. Na szczescie tylko o 1 wiec usta?em na 8ce z przerzutem
Straci?em mnóstwo oddzia?ów, ale ten najcenniejszy za 1300 pkt usta? bez uszczerbku wiec 7:13
II Bitwa - Jarema i TK
Pierwszy raz gra?em z TK na duze punkty ale wiedzia?em jaki jest ,,standard" tej armii i takiz tez ujrza?em - Król z kosiara, 3 liczy w tym jeden high, Prince na rydwanie i Iconnik oprócz tego gwardia, kloc ?uczników i w?oczników, 2 skorpiony, 2 klopy, rydwany, gigant i swarmy. Zacze?o sie swietnie - dosta?em szarze w 1 turze od rydawnów z ksieciem (kolega rzuci? chyba 3 na wiatry magii i mia?em 2 kostki dispela przeciw tysiacowi inkantacji...) na szczescie Leadzi mimo Mirage sztandaru ustrzelili 2 rydwany a potem ubili je w cc. Ksiaze posypa? sie z CR ale... obla?em pa?erful kers !!! oczywiscie ile ran - 6 czyli 2 ogry w piach... Reszta bitwy juz pod moje dyktando. Gorgery wylaz?y od razu w 2 turze a potem zezar?y katapulty. Oslabiony gigant popisa? sie akcja kamikaze, zostajac na 1 zyciu wlecia?w Gwardie i zabi? 14 ch?opa (w tym 10 z przewrotki ) na os?abiony oddzia? wpadli Ironi niszczac ich w 1 ture (przy okazji koszac Króla i Icon Bearera). No i tutaj mój pech, bo overrun zatrzyma? sie na Gorgerze a nie na oddziale ?uczników, ktorzy wprawdzie zostali zezarci ale nie starczy?o juz tury na szarze na ostatni oddzia? z Hierophanta (warty 600 pkt jak sie potem dowiedzia?em). w miedzyczasie reszta Ogrów wykosi?a swarmy i skorpiona. Leadzi poradzili sobie po 3 turach kombatu z gigantem a straci?em tylko smieciarke. all in all 16:4
Ostatnia bitwa i czelendz z Maciejem Kraszkiewiczem
Darki na smoku, 2 pegazach i 2 czarkach, oprócz tego 2 razy kusze, duzy kloc ze spearami, wagon jazdy, rydwan (troche mnie zdziwi? ) 2 hydry, Shadesi i 2 lekkie jazdy.
Bitwa rozegra?a sie w zasadzie juz przy rozstawieniu. Lewa flanke odda?em Maciejowi (smok, bsb na pegazie, kusze i shadzi kontra gigant, leadzi i jedne byki) on za to da? mi prawa (wagon jazdy z bohaterem i lekka jazda kontra moj megakloc, drugie byki i smiecarka) niestety jego rzeczy by?y ciut tansze i przegra?em 9:11 tak w skrócie, ale momenty by?y, z jednej i drugiej strony m.in s?oneczko w mój zajebisty oddzia? (na szczescie zgina? tylko jeden Zelek) i pojedynek byków ze smokiem, gdzie wbi?em lordowi 2 rany, atakujac... jednym bykiem, bo mysla?em ze kolezka jest niesmiertelny i la?em po smoku...
Ale all in all turnej swietny i na pewno do Ostrowa sie jeszcze wybiore |
_________________ Per me c'e solo l'INTER |
|