Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
BATTLE REPORT 4 IX 2010 - bitwa pod Montgaret
Autor Wiadomość
Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2010-09-04, 21:26   BATTLE REPORT 4 IX 2010 - bitwa pod Montgaret
   Baretki: zalozyciel

Mkn??.
Milczek. Matkobójca. To wszystko by?o za nim, odepchni?te od niego p?dem szar?y.
Przed nim by?a ?mier?. Upostaciowiona ?mier?.
Tregor Milcz?cy roze?mia? mkn?c na jej spotkanie.

- Anno...
Patryk by?by szcz??liwy. Tak cz?sto przechwala? si?, ?e wiosn? nie potrafi przegrywa?. Szczególnie w te specyficzne dni, gdy s?o?ce grzeje obietnic? lata, a ziele? li?ci nie ma w sobie ani krzty sp?owia?ego znu?enia. "W te dni jestem niezwyci??ony, Montmorency." W taki w?a?nie dzie? zwyci??y? i j?. By? takim s?odkim zwyci?zc?...
- Pani! Hrabia i b??dni rycerze...
Oprzytomnia?a. Patryk Okr?g?og?owy nie zwyci??y ju? nikogo. Nigdy. Nie zobaczy ju? ?adnej wiosny.
Spojrza?a b??dnym wzrokiem na mówi?cego do niej Thibaulta.
- Zaatakowali, moja pani! Hrabia uderzy?.
Zagryz?a wargi w zniecierpliwieniu. Ten m?odzik zaatakowa? chyba zbyt wcze?nie. Otaczaj?cy go Rycerze Graala oraz galopuj?cy obok b??dni rycerze wbijali si? w?a?nie w wielki czworobok ci??kozbrojnej piechoty nieumar?ych. Stalowy prostok?t nie by? sk?onny umiera? po raz drugi, a kolejne szeregi nieco l?ej uzbrojonych szkieletów ju? zachodzi?y ich od flanki. Anna splun??a ze z?o?ci? wywo?uj?c zdumione lecz przyciszone komentarze otaczaj?cych j? Rycerzy Królestwa.
- Oczekujecie mowy? Oby nie.
Ruszyli.

Okiennice uderzy?y z hukiem o zewn?trzn? ?cian?, do pokoju wdar?o si? s?oneczne ?wiat?o. Pierre zakl?? i zmru?y? oczy.
Starcie nie wygl?da?o dobrze. W ich stron? ucieka?a rozbita lanca je?d?ców pegazów ?cigana przez przera?aj?c? banshee. Tam lepiej nie patrze?. Przez centrum pola bitwy przewala?a si? horda ghuli zawodz?c g?ucho w ci?g?ym g?odzie ciep?ego mi?sa. Obskakiwali ich konni yeomani w daremnej próbie zdziesi?tkowania ich swymi strza?ami. Jeszcze dalej trwa?a krwawa jatka, trzy wielkie lance herbowych toczy?y brutaln? walk? z dwoma czworobokami nieumar?ych. Ci??ko by?o stwierdzi?, kto tam w?a?ciwie wygrywa.
- Pierre skurwielu, zebra?o ci si? na fsylodoficzne rozmy?lania? - warkn?? obok Rozci?ty Henry. - Napierdalaj!
Napierdala? wi?c. Do chwili gdy do zajmowanego przez ?uczników domostwa dotar?a banshee. Jej krzyk nabrzmia?y by? autorytetem du?o silniejszym, ni? pa?ka Rozci?tego. Du?o silniejszym.

Czerwone p?aty ust?pi?y. Tregor Milcz?cy odetchn?? g??boko. Jeszcze raz. I jeszcze.
Gwardia Grobów nie istnia?a. Szcz?tki odzianych w kolczugi nieumar?ych miesza?y si? z okrwawionymi cia?ami Rycerzy Graala. Niektórzy z nich jeszcze ?yli, inni byli martwi. Jedni i drudzy dzi? nie podnios? ju? miecza. Podobnie jak wampirzy nekromanta le??cy tu? przed jego rumakiem. Rusza? si? jeszcze.
- Moja krew jest dzi? kwa?na - wyszepta? hrabia wbijaj?c w niego sw? z?aman? lanc?.

Moja pierwsza bitwa na VIII edycj? :) Gra?em z Wi?ni? na 1600 punktów. Wystawi?em 7 errantów z errantry bannerem, 8 realmów, 5 graali, 3 pegazy, 5 yeomanów, dwie damselki (jedna ze skrolem, druga z lusterkiem), 11 ?uczników i 2 paladynów (jeden BSB +3CR, drugi lord z killing blowem i gromrilowym he?mem oraz talizmanem daj?cym +2 magic resistance). Damselki wzi??y dwa dost?pne lory. Przebojem okaza? si? czar "Savage Beast of Horros" dzi?ki któremu mój lord zamienia? si? machin? do zabijania (+3 do si?y i ataków).
Wi?nia wystawi? kloc grave guardów (z jakim? królem w ?rodku), szkieletów, hord? ghuli, drugi ma?y klocek ghuli w którym kry? si? wampirzy lord oraz banszetk? z dwoma wightami. Wszystko na moim lewym skrzydle i delikatnie w centrum.
Magia bardzo mi pomog?a, dokoksowany lord ?ci?? BSB Wi?ni i pozwoli? mi zanihilowa? kloc GG. Z drugiej strony: prze?y?em te? pot?g? nowego miskasta, pi?kna Anna Montmorency wysadzi?a w powietrze czterech realmów z lancy :lol: Z drugiej strony: Wi?nia dopchn?? popychaczkami dwoje kohorty w moje okolice zaledwie w dwie tury :)
Bitwa zako?czy?a si? remisem 10-10, aczkolwiek ma?e punkty raczej na moj? jednak niekorzy??: co? mi si? wydaje, ?e do moich strat nie doliczy?em tych trzech pegazów (165 punktów, a w ChDK liczyli?my bodaj troch? ponad 100 punktów w plusie dla mnie). Tak czy inaczej, bitwa by?a ciekawa :) By?o ekstra :)

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.
  Klub: battleground

Odpowiedz do tematu