Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Lipany 1434
Autor Wiadomość
szeregowiec ryan 
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:
Skaveni

Wysłany: 2010-06-20, 16:06   Lipany 1434

Zdecydowanie najbardziej udany turniej w moim wydaniu :D Zaryzykowalem Ogrami i op?aci?o si?

Pierwsza bitwa Lizaki Wojtka G?adysiaka, czyli challengów ci?g dalszy :D

Hellheart blokuje pierwsza tur? magii Lizaków, w drugiej ida w ruch skrolle w 3 zosta? juz tylko jeden szaman. Dzieki ko?ciochrupowi ?ciagna?em jednego maga z Engine'a a zrozpaczony stegadon zaaatakowa? Ironów odbijajac si? od nich :D Dzieki ca?kowitej neutralizacji magii Ogóry zacz??y weso?o hasa? po stole i kroi? przeciwnika. Kosciochrup na BSB i panika na Tarradony i cale oskrzydlenie w piz.. :D Zabrak?o niestety czasu na wyczyszczenie drugiego skrzydla ze Stedziem z genera?em i jedna kupk? skinków, ale szaman waln?? sobie jeszcze miscasta i zosta? spo?owiony. straci?em jedne byki i Leadów.
13:7

Bitwa numer dwa - Dark Elfy Kamelota, na Masterze na Pegazie, Kotle, Hydrze, BG i standardzie gejowni :D

Zacz??o sie s?abo jeden z Butcherów wbil sobie rane a potem przez hoteka palna? miscasta i D3 woundów, oczywiscie w takich sytuacjach zawsze wypada 6 :D Potem juz o wiele lepiej. Panika ze skull mantl? na szachujacego mnie od ty?u Pega?nika i gej za sto?em. Hydra po zejdzeniu wystawionych bulli wpada pod Zelki i Leadów którzy pozeraja ja w 1 tur? nie tracac ani jednego kompana z oddzia?u. Ledzi z overruna (11cali) zachaczaja o Shadów. Ironi zablokowani przez jakis teren zatrzymuj? si? nie wpadajac na BG. Wpadaja na nich jednak... Gnoblary i BREJKUJ?! Zdecydowanie Gnobs of the match :D Potem by?o juz tylko dogorywanie zmartwionego Kamelota. Gorger po ca?ym stole gonil kuszników i wkurza? Dark Ridersów (którzy oblewali feara nie mogac doszarzowac) zmusi? tez czarodziejke do wyskoczenia z tego oddzia?u kuszników co skonczy?o sie kosciochrupem :D Na stole zosta? tylko kocio? ktoego nie mialem czym ruszy?. Moja najwieksza strata by? ten Butcher i jakies smieci.
15:5

Ostatnie starcie to Demony Leszka Kinasza, zwyci?zcy jedengo z wczesniejszych Malleusów. gra? na Juggerze, Flamerach, ma?ych pinkach, 2 psach i klocku Plagusów z BSB Nurglowym.

Zapowiada? sie blitzkrieg wiec postanowi?em mocno kitrac ogry miedzy terenami i wystwaic oddzia? na pozarcie czekajac na nieudanego overruna i kanapk? :D i mooocno unikac klocka plagusów, który by?w zasadzie nie do ruszenia. taktyka okaza?a sie nieg?upia bo duzy oddzia? psów z juggerem przez po? bitwy sta? przed gnoblarami zeby nie wpasc miedzy Ironow i bulle :D na prawym skrzydle pusci?em podwójna szarze na flamery (byki i Leadów) niestety nie uda?o sie rozbic tego w ture i dopad? tez BSB nurglowy (flamery pad?y, ale pad?y tez moje oddzia?y) a kolega z overruna wpad? mi w butchera genera?a. T?ukli?my sie tam z 2 tury i w koncu genera? pad? ale zabra? ze soba tez po? zycia Nurglowca :D znacznie lepei spisa?a sie lewa flanka. Butcher biegacz lata? po ca?ym skrzydle rozrzucajac Regenki i Stubborny a byki rozbi?y (od przodu!!) oddzia? psów (choc przynam ze ostro pomog?o sypanie) :D no i wielb?ad Leszka, ktory postanowi? zezrec butchera i wyszed? z oddzia?u psów Juggerem. Moje 2 butchery pru?y kosciochrupami i w koncu ubily gada :D Spisa? sie tez Gorger który st?uk? Pinki blokujace samotnie cwiartke :D
12:8

Pierwszy raz uda?o mi sie wygrac wszystkie 3 bitwy, w tym ostatni? na 3 stole. Zabrak?o troche szczescia i zimnej krwi do ,,dobicia" rywali, wtedy moze by?oby i podium... Ale i tak jestem dumny ze swoich Grubasków :D Ogry pokaza?y na co je stac

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2010-06-20, 16:10   
   Baretki: zalozyciel

Gratulacje, takie miejsce ogrami to jest co?. Gra?e? co? przedmiotami gnoblarskimi?

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.
  Klub: battleground

duscann 
Następca tronu

Armia WH40k:
Iron Warriors

Armia WFB:
Vampire Counts

Wysłany: 2010-06-20, 16:21   

Szacun Szeregowiec, jam jest z Ciebie dumny. :hold:

szeregowiec ryan 
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:
Skaveni

Wysłany: 2010-06-20, 16:27   

Watcher napisał/a:
Gra?e? co? przedmiotami gnoblarskimi?

Nie :D Ale nowosci z BP troszke si? przyda?y, szczególnie boosty do magii i mozliwosc strza?u co tur? Leadami.

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2010-06-21, 15:51   
   Baretki: tartar zalozyciel

Normalnie rozjeba?e? mnie tym wynikiem, czyli wynika z tego, ?e na tyle pkt. Ogry s? bardzo dobre, czy to kwestia twych umiej?tno?ci ??

Klub: battleground-castigatores

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2010-06-21, 16:04   

Na pewno umiej?tno?ci szeregowca, aczkolwiek w ostatnim BP troch? dopakowano ogry (tyle, ?e nie ze wszystkich bonusów w swojej rozpisce skorzysta?).

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Zapał 
Arcydemon

Armia WH40k:
Blood Angels

Wysłany: 2010-06-21, 16:10   

Dorzuci?bym do tego szcz??cie i wszystko razem u?o?y?o si? na tak dobry wynik :)

'I believe in my Chapter. My primarch, my Emperor… My brothers'

Odpowiedz do tematu