|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
VII Malleus |
| Autor |
Wiadomość |
Wiśniaa
Imperator Padyszach

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2010-06-20, 17:05 VII Malleus
Baretki:  |
|
|
Jo?
Gra?em na VII malleusie VC w sk?adzie:
Vampir genera?
2 lvl, dokrzeszanie ghuli, he?m i periapt
Vampir BSB
SoM, 2+ sejwa, +1 do CRa i hejt
Vampir na koniku
p?on?ca lanca, 2+ sejwa, hejt, bound spell z popychajk?
15 ghuli z championem
10 ghuli z championem
20 gravów FCG z War bannerem
4+1 wraithy
1. Pierwsz? bitw? przysz?o mi stoczy? z Sebastianem Remleinem i jego Demonami na 2 juggernautach i 2x 5 psów. Ogólnie kiepski paring, ale tereny mi sprzyja?y, zabunkrowa?em si? mi?dzy ruinami i lasem, banshee rozk?ci?a bloodletterów, wpadaj?c na bok pinków z heraldem, biegacz bsb w pojedynke (ale chyba przez 4 tury walki) zabija flamery, jedne psy wpadaj? w przód gravów z vampirem konnym, klocek wspierany by? od mojego genera?a he?mem, psy wyparowa?y w tur?. Banshee zakrzycza?a juggera genera?a, druga pi?tka psów skanapkowana przez ghule od boku, a od ty?u przez dwóch bij?cych wampirów. Nowo wskrzeszone zombiaki pozajmowa?y wszystkie ?wiartki, trac? psy i po?ow? wraithów.
20:0
2. Trafiam na 1 stó? gdzie przychodzi mi zmierzy? si? z Antkiem Wieczorkiem i jego VC na Black Knightach, Blood Knightach i 3 combatowych herosach. Standardowo zbunkrowa?em si? mi?dzy domkiem, a jeziorkiem (jezioro to mój najwi?kszy b??d, by?em przekonany, ?e jest nie przejezdne). Podstawi?em psy pod blood knightów z frenzy, jednak to okaza?o si? moim przekle?stwem, overrunuj?cy knighci wg mnie powinni zatrzyma? si? na jeziorku, a okaza?o si?, ?e jest przejezde, a overrunuj?c nie ma si? za to kar, wi?c bloodzi wpadli mi w Gravów, rozkr?caj?ch ich w 4 tury kombatu i zabijaj?c mojego bsb. Uda?o mi si? zakrzycze? bsb wroga (ld 7 ), zabi?em te? jakie? psiaki i drugiego wampira. W 6 turze wychodzi?o jakie? 12-8 dla przeciwnika, nadarzy?a mi si? okazja krzykn?? do genera?a przeciwnika, ale bez skutku. I ko?cówka: genera? przeciwnika rzuca z 2 ko?ci popychaczk? na bloodów, mam jeszcze 4 ko?ci do dispella. Rzuca 2x6. Bloodzi wpadaj? mi w 10 ghuli z genera?em, rozkr?caj? ich w tur?, z sypania spo?awiam sobie wraithy i wychodzi -
6-14 dla przeciwnika
3. Spad?em na chyba 4 stó?, trafiaj?c na Tomb Kingsów Macieja Maciejewskiego. Wida?, kolega chcia? gra? na remis, ustawi? za lasem gwardi?, tam wsadzi? wszystkich bohaterów, ogrodzi? si? ?ucznikami i katapult?, 2 skorpiony i swarm wykopa?y si? (albo próbowa?y) na mojej po?owie. Co? tam wskrzeszam, kolega zapomnia? strzeli? z katapulty, pozwoli?em mu i wyparowa?o mi 8 gwardzistów , ruszam do przodu, staje na znacznikach z wykopkami. Jeden skorpion zmissfireowa? i zgin??, swarmy zaszar?owa?y w ghule z genera?em. Ghule przetrzymuj?, do walki dochodzi banshee i wraithy i rozkr?caj? swarmy. Drugie ghule szarzuj? na ?uczników, bsb i konny wampir zabijaj? drugich. I teraz najlepsze: w ci?gu ca?ego turnieju wylosowa?em na 12 czarów JEDN? POPYCHACZK?, rzuci?em j? w 3 bitwie, w 2 turze na psy z 2 ko?ci, 2x1, efekt : 2x6. Wchodzi ifka i zapominam czaru, tyle mia?em z popychajek . Za to psy szar?uj? w katapulte, dzi?ki scenariuszowi i wardowi na 6+ wybraniam jedn? ran? i zabijam obs?ugantów. Na koniec kanapkuj? gwardi? - moja gwardia od ty?u z dwoma bohaterami wspierana przez he?m, z boku wraithy, a do kontry od przodu przygotowane by?y ghule. W 2 tury kombatu gwardia posypana.
20-0 dla mnie, oby?o si? bez strat.
46 pkt z bitew i 12 z hobbystyki da?o mi 3 miejsce.
Pzdr. |
_________________ " 8th Cadia - Mess with the best, die like the rest!" |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2010-06-20, 19:39
|
|
Bardzo ladny wynik. Gratki. Masz szanse na puchar
|
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Wiśniaa
Imperator Padyszach

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2010-06-20, 22:36
|
|
Dzi?ki, na razie mam 2 miejsce w Pucharze Czerwcowym, o ile dobrze liczy?em, ale nie wiem czy jad? do Leszna, je?li nie, to nie wygram.
A Ty Micha? jedziesz? Bo sam nie pojad? |
_________________ " 8th Cadia - Mess with the best, die like the rest!" |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2010-06-21, 00:24
|
|
Szacunek za zmasakrowanie Sebastiana, odp?aci? mi si? w podobny sposób w III bitwie |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2010-06-21, 05:01