|
Konkwista: Bitwa o Cinteotl 20 II 2010 |
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2010-02-21, 14:04 Konkwista: Bitwa o Cinteotl 20 II 2010
Baretki:  |
|
|
Nie chce mi si? wiele pisa?
Lanca errantów (malutka pi?tka), lanca realmów (ósemka), dziesi?ciu ?uczników, jednopoziomowa damselka (z bezu?ytecznym lusterkiem, elfy nie mia?y magów), trzy pegazy, trebusz, BSB, paladyn. 1000 punktów.
Szeregowiec mia? 50 mniej a i tak zmieli? mnie bez problemu ju? w?a?ciwie w 5 turach.
W pierwszej turze podlecia? do mnie lekk? kawaleri? i orze?kami, tu? przed stoj?cych na prawym skrzydle errantów. Kolejne salwy jego ?uczników nawet nie zadrasn??y moich pancerzy, podobnie Strza?y Zag?ady. Dobra nasza, pomy?la?em niefrasobliwie.
Chwil? pó?niej erranci spalili szar?? na uciekaj?cych kawalerzystów, ale bez jakich? wielkich konsekwencji. Orze?ki i tak ba?y si? szar?owa?, a ich ?uki nadal nie by?y dla mnie gro?ne. Obarczeni besebekiem erranci pomkn?li wi?c w nast?pnych turach ku jednej z linii ?uczników... by zosta? zmasakrowanymi przez tych?e ?uczników w stand&shoot. To by?a chyba tura numer 3. W?a?nie wtedy przegra?em bitw?.
Zanim dosz?o do tego punktu zwrotnego, wiele sta?a si? równie? w centrum i na skrzydle lewym. Wi?kszo?? mojego centrum zajmowa? trebusz. Trebusz efektownie eksplodowa? w pierwszej turze. Breto?czycy byli w ekstazie.
Na lewym skrzydle dzia?ali ?ucznicy (w budynku), damsel (tam?e), pegazy i realmi. Pega?nicy w znakomitym stylu dali si? zaszar?owa? zmiennokszta?tnemu. Ustali. Dali zaszar?owa? si? driadom. Te? ustali. Na pó? rundy. Potem dali drapaka.
Odwet wzi?li realmi, przeganiaj?c z pola driady. Mój najwa?niejszy sukces starcia. Moment, mój jedyny sukces starcia. No, jeszcze ?ucznicy zabili 3/5 sk?adu lekkich kawalerzystów.
Finis. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Wiśniaa
Imperator Padyszach

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2010-02-21, 15:20
|
|
Mam tylko jedno pytanie. Wszed? ten czar, wicher czy jak mu tam by?o?
IMO bardzo przydatny na Elfy, szczególnie, ?e nie mieli ?adnego maga, co by ?atwiej rozprasza? czary. |
_________________ " 8th Cadia - Mess with the best, die like the rest!" |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2010-02-21, 15:47
|
|
Wszed? dwukrotnie Niestety w drugiej fazie walki dopiero, gdy by?o ju? pozamiatane.
Ma?e pytanie: czy mog? w grze pozostawa? dwa takie same czary? |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Wiśniaa
Imperator Padyszach

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2010-02-21, 16:25
|
|
Nie, rzucaj?c ten czar po raz drugi, pierwszy efekt zanika.
Oczywi?cie mo?na rzuci? ten sam czar innym czarodziejem
btw: Zapa?, wrzuci?by? raporcik swojej walki DoW vs WE?
Jestem ciekaw jak to tam wszystko posz?o. |
_________________ " 8th Cadia - Mess with the best, die like the rest!" |
|
|
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:

|
Wysłany: 2010-02-21, 21:12
|
|
|
| Watcher napisał/a: | | Obarczeni besebekiem erranci pomkn?li wi?c w nast?pnych turach ku jednej z linii ?uczników... by zosta? zmasakrowanymi przez tych?e ?uczników w stand&shoot. To by?a chyba tura numer 3. |
Ci Panowie sa u mnie Men of the Match Ekipa najpierw sprzatne?a pi?teczke Errantów a potem przy S&S dobi?a samotnego BSB
Nie popisa? sie za bardzo Alter, który najpierw tragicznie wystrzei? HoD? (1 rana na pegazie) a potem nie móg? ich zabi? przy szarzy (5 ataków na 3+ z si?? 6). Na szczescie z odsiecza ruszy?y Driadki a rozochocony Biegacz przetrwa? kanonade strzelecka Ch?opów i pogoni? ich samodzielnie z domku |
_________________ Per me c'e solo l'INTER |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2010-02-21, 22:07
|
|
| Stand and shot to jaka? masakra jest. Drzewiec najpierw w ten sposób skasowa? mi po?ow? piratów a pó?niej 4 manflayerów. Pora?ka. |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2010-02-21, 22:18
|
|
| Có?, jak mi ci ?ucznicy wyci?li BSB i wcze?niej errantów, to wiedzia?em ?e jest ju? po meczu. Ale kto nie ryzykuje... |

|
|
|
 |
KurokiKaze
Król

Armia WFB:

|
Wysłany: 2010-02-22, 00:59
|
|
|
| Czyli je?eli rzuc? komet? i ta nie spadnie tylko si? zacznie kumulowa?, to przy kolejnym rzucie (tym samym czarodziejem) tamta kometa znika? |
_________________ Miecz jest dusz? samuraja.
Je?eli kto o nim zapomni lub utraci go
nie b?dzie mu odpuszczone
Shogun Tokugawa Ieyasu |
|
|
|
 |
KOOBA.84
Arcyksiążę

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2010-02-22, 13:42
|
|
|
| To zalezy czy jest RIP. Wiatr z life'a jest. |
_________________ Niech ?yje król!! |
|
|
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:

|
Wysłany: 2010-02-22, 19:17
|
|
|
| Przy komecie jest chyba napisane ze nie mozna rzucic nastepnej dopóki jedna nie spadnie |
|
|
|
 |
KurokiKaze
Król

Armia WFB:

|
Wysłany: 2010-02-23, 14:41
|
|
|
| Jest RIP, a co to oznacza? |
_________________ Miecz jest dusz? samuraja.
Je?eli kto o nim zapomni lub utraci go
nie b?dzie mu odpuszczone
Shogun Tokugawa Ieyasu |
|
|
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:

|
Wysłany: 2010-02-23, 15:11
|
|
|
Ramains in play Czyli jak jest jedno w grze, to nie mozesz zrobi? drugiego (ewentulanie ,,kasuj?c" poprzedni efekt) |
|
|
|
 |
JadziaKage
Książę

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2010-03-07, 23:14
|
|
|
| w?a?nie do czarów RIP mam pytanie: za?ó?my mam 2 czary komete kasandry, i co? jeszcze... uda?o mi sie rzuci? komet?(RIP) to czy ten sam mag mo?e w nast?pnych turach dopóki nie spadnie kometa rzuca? ten 2 czar czy ca?y czas sie "skupia" na komecie i tylko nim mo?na chodzi???, i 2 pytanie o podobnym charakterze, taka sama sytuacja z komet? i kiedy "skupia" si? na niej zostanie zaatakowany to kometa si? przerywa??(chyba niee??) |
_________________ Now the hour of awakening has come at last. Let the galaxy beware - the Necrons are rising! |
|
|
|
 |
|
|