Książki fabularne w settingach bitewnych |
Autor |
Wiadomość |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2010-01-12, 15:34
Baretki:  |
|
|
Z bydgoskiego Empiku przywioz?em swoich Fa?szywych Bogów i Kl?twe Necrarchy Stevena Salve. Oprócz tego dzisiaj pan listonosz przebrn?wszy przez zaspy ?niegu dostarczy? mi ci??ko wyszarpan? trylogie Eisenhorna: Xenos, Malleus i Hereticus. W drodze jest te? Rota Abnetta kupiona za bodaj?e 6 z? |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2010-01-25, 16:11
|
|
Dan Abnett jest ci??ko chory |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2010-02-01, 18:15
|
|
|
Z tego co napisa? w notce do czytelników ma epilepsj?!
Ale po lekturze nieabnetowych "K?amliwych Bogów" jestem spokojniejszy, bowiem Graham spokojnie dorówna? Danowi i cieszy mnie fakt, ?e obaj maj? na koncie kolejne pozycje w tej serii.
Ch?tnie podyskutowa?bym na ?ywo na temat tych ksi??ek z kole?e?stwem! |
|
|
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:

|
Wysłany: 2010-04-28, 11:45
|
|
|
Dzi?ki uprzejmo?ci El Romano dorwa?em ,,M?otodzier?ce" - jestem dopiero po kilku pierwszych rozdzia?ach, ale juz widze ?e ciezko bedzie sie oderwac |
_________________ Per me c'e solo l'INTER |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2012-01-10, 11:39
|
|
Cytat: | To by?o nieuniknione. Fabryka S?ów wdar?a si? g??boko w niesamowite uniwersum Warhammera 40k wzi??a bogate ?upy i rzuca je u stóp swoich wiernych Czytelników!
Pozyskanie licencji to jedno z najwi?kszych wyzwa? jakich si? podj?li?my. I tym wi?ksza jest nasza duma z sukcesu. Imperator wart jest ka?dej ofiary!
W 2012 r. nak?adem Fabryki S?ów uka?e si? w Polsce pi?? pierwszy tomów legendarnej serii ...Herezja Horusa, czyli: Horus Rising (Dan Abnett), False Gods (Graham McNeil), Galaxy in Flames (Ben Counter), Flight of the Eisenstein (James Swallow) oraz Fulgrim (Graham McNeil). Ruszamy tak?e z seri? Gaunt's Ghosts (Dan Abnett) wydaj?c jej kolejne trzy tomy - First and Only, Ghostmaker, Necropolis. |
!! |
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2012-01-10, 14:38
|
|
Yeah !! |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2012-02-23, 12:53
|
|
Sko?czy?em "Flight of the Eisenstein". Jako?? ni?sza ni? GiF cz FG, my?l? ?e zbli?ona do Horus Rising. Garro wygl?da troch? jak kopia Lokena, dialogi zazwyczaj s? dr?twe a akcja zbyt szybko osi?ga punkt kulminacyjny. S? jednak i plusy. Bardzo ok pokazany jest upadek pewnego marinera w stron? Nurgla, Imperial Fists pojawiaj? si? w naprawd? imponuj?cym stylu, retelling walk na Istvanie III wygl?da naprawd? przejmuj?co. Generalnie jakie? 3+. |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2012-02-25, 09:30
|
|
To kiepsko. |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2012-02-26, 11:48
|
|
|
Wed?ug oceny W wcale nie kiepsko.
Bariera j?zykowa sprawia, ?e jednak nie licz? abym mia? w najbli?szym czasie si?gn?? po wydania brytyjskie. Szkoda, ?e u nas nikt nie chce tego wydawa?. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2012-02-26, 11:57
|
|
Dok?adnie tak, nie kiepsko. Pami?tajcie, ?e stosuj? oceny szkolne Po prostu jest s?abiej ni? w dwóch poprzednich tomach które ocenia?em na 4/4+. FotE nadal jest interesuj?cy, ale ju? wy??cznie dla fanów uniwersum, podczas gdy wcze?niej zaryzykowa?bym tez?, ?e FG i GiF by?y uniwersalne. |

|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2012-10-20, 15:06
|
|
Zacz??em czyta? "Fulgrima" i jest na razie mega! McNeill to jak na razie najlepszy dla mnie autor serii. |

|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2012-10-20, 17:26
|
|
Ja czekam na Galaxy in Flames Jednak wole ksi??ki po polsku |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2012-10-20, 17:43
|
|
Galaxy in Flames ju? wysz?o, aczkolwiek w Empikach tego nie znajdziesz (nie wiadomo dlaczego). Proponuj? ksi?garnie internetowe. Co? z?ego si? dzieje z Herezj? w Fabryce S?ów, to jest info od cz?owieka zajmuj?cego si? korekt?: prace nad Eisensteinem zosta?y wstrzymane, chocia? niezredagowane t?umaczenie polskie ju? zosta?o sko?czone. Podobnie wstrzymany zosta? Fulgrim, który równie? mia? wyj?? w 2012. Na razie przerzucono te tytu?y na nieokre?lony "2013", podobnie jak pierwszy tom komisarza Gaunta, który równie? mia? wyj?? jeszcze przed gwiazdk?. S? dwie teorie, albo HH si? s?abo sprzedaje (chocia? pierwszy tom sprzedawa? si? podobno przyzwoicie i w jednym z miesi?cy by? nawet chyba na 2 miejscu w?ród wydawanych przez Fabryk? ksi??ek s-f), albo pojawi?y si? k?opoty licencyjne (czytaj: BL zacz??o stawia? dodatkowe warunki).
A tak w ogóle, to wydania angielskie roxx. |

|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2012-10-20, 18:38
|
|
Na kuriera czekam ;p
Oj niedobre wie?ci tu piszesz ;/ Bardzo sie cieszy?em na wydanie Duchów Gaunta jak i na dalsze cz??ci HH. ;/ Ja te? czyta?em, ?e Czas Horusa mia? wy?mienity wynik sprzeda?y. Kurde, byleby to by?y przej?ciowe problemy. |
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2012-10-20, 19:46
|
|
|
Watcher napisał/a: | A tak w ogóle, to wydania angielskie roxx. |
Widzia?em te i te - nasze s? o wiele lepiej wydane (tzn te z Fabryki Snów)! |
|