|
Czas rozprawic si? z EMO!! |
| Autor |
Wiadomość |
gotard
Król-Kapłan

|
|
|
|
 |
El Romano
Giermek

|
Wysłany: 2008-01-10, 13:54
|
|
|
Ej, a ja te? lubi? trampki! Znaczy to, ?e jestem EMO?
Mam pytanie do Ciebie Gotardzie, za?o?ycielu tego arcyciekawego tematu.
Czy inne subkultury te? s? tak otwarcie przez Ciebie pot?piane? Czy te? prowadzisz takie nagonki? Bro? Bo?e nie staj? w obronie Emowców, sam w jaki? sposób tym wszystkim gardz? i ?mieszy mnie styl ich bycia. Jednak?e niezmiernie ciekawi mnie, dlaczego jest tak, ?e je?li kto? ma grzywk? do kolan, tnie si? plastikowym no?em, nienawidzi rodziców za to, ?e go sp?odzili i teraz musi ?y? w tym brutalnym ?wiecie, a jego najwi?kszym dzie?em jest tomik mrocznej poezji pt: "Jestem rodzynkiem w odbycie szatana" zaraz jest mieszany z b?otem? Czy to aby nie przejaw nietolerancji? |
|
|
|
 |
Propi
Baron

|
Wysłany: 2008-01-10, 16:15
|
|
|
Ja b?yskotliwie powiem, ?e subkultury w ogóle s? ?mieszne ale spo?ród tych, które za mojego ?ycia si? tworzy?y, egzystowa?y i umiera?y, to emo s? naj?a?o?niejsi i najbardziej godni siarczystego ?miecha |
|
|
|
 |
cYnik
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2008-01-10, 17:05
|
|
|
no Gotardzie, ale moglbys napisac od czego sie zaczelo, jakie kapele chociazby.
to, ze media znalazly w tym dobra pozywke, przeksztalcilo w kupe smiecia, nie znaczy, ze nie nalezy sie zapoznac z tematem nieco glebiej.
polecmy tym tropem:
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Techno
nudzi mnie juz nagonka na emo, bo to moda jak kazda inna. swego czasu punk, hip hop. kolej na emo i tyle. niech sie bawia. |
|
|
|
 |
gotard
Król-Kapłan

|
|
|
|
 |
Propi
Baron

|
Wysłany: 2008-01-10, 18:30
|
|
|
Zauwa?y?em, ?e broni? si? tu g?ównie przedstawiciele subkultur I skacz? sobie nawzajem do garde?. A i tak wiadomo, ?e emo ssie najbardziej |
|
|
|
 |
cYnik
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2008-01-10, 18:50
|
|
|
| Cytat: | | To odbijam pi?eczk? |
nie zrozumiales?
ale w sumie zespol Fugazi pewnie malo Ci mowi, co?
Propi - nie chodzi o bronienie czy tez nie, ale o trzezwe spojrzenie a nie ped za tematem na topie, ktory swoja droga z topa zaczyna zchodzic i staje sie mia?ki.
Jako socjolog powinienes to rozumiec ;P |
|
|
|
 |
gotard
Król-Kapłan

|
Wysłany: 2008-01-10, 20:37
|
|
|
| Kur..Ja s?ucha?em Fugazi w czasach kiedy ty mia?e? w pokoju plakaty Def Leppard.Za kogo ty si? masz za jakie? wszechwiedz?ce guru HC.Kij ci w oko. |
|
|
|
 |
Propi
Baron

|
Wysłany: 2008-01-10, 20:40
|
|
|
| Hehe, lole z Was. Przyda?aby si? Wam sesja z kolegami z Bractwa W?G. |
|
|
|
 |
mi?
Wicehrabia

|
Wysłany: 2008-01-10, 20:43
|
|
|
?wietny temat. Proponowa?bym za?o?y? jeszcze kilkana?cie z cyklu "czas rozprawi? si? z..." , dajmy na to metali, dresów, punków, skejtów, ziomków, rastafarian, hipisów, tych od techno, i tak dalej i tak dalej.
Gotard, prosz? Ciebie, daj?e spokój . Powiedzenie "ka?dy robi to co lubi" w tej sytuacji si? doskonale sprawdza. Je?li ktokolwiek chce udawa? po?ow? kuzyna Cosia z Rodziny Adamsów ,trac?c przy tym widok na po?ow? ?wiata to jego sprawa. |
|
|
|
 |
Propi
Baron

|
Wysłany: 2008-01-10, 20:52
|
|
|
Nie no, nie róbmy tak, poubli?ajmy sobie Ja mog? by? metalowcem, ch?tnie stan? rami? w rami? ze Strzelb? i b?d? jecha? wszystkim woko?o! Dalej, b?dzie zabawnie |
|
|
|
 |
mi?
Wicehrabia

|
Wysłany: 2008-01-10, 21:06
|
|
|
| Ok .To ja równie? do??cz?. Ale najpierw..."Czas rozprawic si? z EMO!!" Bo to ca?e zuooooo tego ?wiata , szkodza tylko i psuj? powietrze. Gotard, dalej, rozprawmy si? z nimi. |
|
|
|
 |
gotard
Król-Kapłan

|
Wysłany: 2008-01-10, 22:01
|
|
|
| Szkoda ?e tytu? topicu zosta? odebrany tak dos?ownie a jest w nim ukryty sarkazm.Ta nazwijmy "subkultura" to jedynie dowód marno?ci naszych czasów.Zreszt? upadek dyskotek alternatywnych zawdzi?czany generacji Emo i D?emowej dzieciarni. |
|
|
|
 |
Propi
Baron

|
Wysłany: 2008-01-10, 22:35
|
|
|
| gotard napisał/a: | | upadek dyskotek alternatywnych zawdzi?czany generacji Emo i D?emowej dzieciarni. |
... i ca?ej gromadzie ludzi, którzy w CHDKu "sp?dzaj? czas" i którzy alternatywy traktuj? jak okazj? do wypicia piwa.
Ach, gdzie te czasy kiedy ludzie tracili na parkiecie okulary, z g?o?ników lecia?a Nirvana Unplugged a stoliki by?y w zasadzie ca?y czas wolne |
|
|
|
 |
Stanisław Anioł
Wielki Książę

|
Wysłany: 2008-01-11, 01:00
|
|
|
"najbardziej wkurw*a mnie to mnie u mlodziezy, ze juz do wiecej do niej nie naleze"
to cytat |
|
|
|
 |
|
|