Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Czas rozprawic si? z EMO!!
Autor Wiadomość
gotard 
Król-Kapłan

Wysłany: 2008-01-09, 23:45   Czas rozprawic si? z EMO!!

http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Emo_(ludzie) >Wprowadzenie do zagadnienia

http://www.joemonster.org...ch-rzeczy-w-Emo

El Romano 
Giermek

Wysłany: 2008-01-10, 13:54   

Ej, a ja te? lubi? trampki! Znaczy to, ?e jestem EMO?

Mam pytanie do Ciebie Gotardzie, za?o?ycielu tego arcyciekawego tematu.
Czy inne subkultury te? s? tak otwarcie przez Ciebie pot?piane? Czy te? prowadzisz takie nagonki? Bro? Bo?e nie staj? w obronie Emowców, sam w jaki? sposób tym wszystkim gardz? i ?mieszy mnie styl ich bycia. Jednak?e niezmiernie ciekawi mnie, dlaczego jest tak, ?e je?li kto? ma grzywk? do kolan, tnie si? plastikowym no?em, nienawidzi rodziców za to, ?e go sp?odzili i teraz musi ?y? w tym brutalnym ?wiecie, a jego najwi?kszym dzie?em jest tomik mrocznej poezji pt: "Jestem rodzynkiem w odbycie szatana" zaraz jest mieszany z b?otem? Czy to aby nie przejaw nietolerancji?

Propi 
Baron

Wysłany: 2008-01-10, 16:15   

Ja b?yskotliwie powiem, ?e subkultury w ogóle s? ?mieszne :) ale spo?ród tych, które za mojego ?ycia si? tworzy?y, egzystowa?y i umiera?y, to emo s? naj?a?o?niejsi i najbardziej godni siarczystego ?miecha :)

cYnik
Arcyksiążę

Wysłany: 2008-01-10, 17:05   

no Gotardzie, ale moglbys napisac od czego sie zaczelo, jakie kapele chociazby.

to, ze media znalazly w tym dobra pozywke, przeksztalcilo w kupe smiecia, nie znaczy, ze nie nalezy sie zapoznac z tematem nieco glebiej.

polecmy tym tropem:
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Techno

nudzi mnie juz nagonka na emo, bo to moda jak kazda inna. swego czasu punk, hip hop. kolej na emo i tyle. niech sie bawia.

gotard 
Król-Kapłan

Wysłany: 2008-01-10, 18:27   

To odbijam pi?eczk?

http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Punk

Propi 
Baron

Wysłany: 2008-01-10, 18:30   

Zauwa?y?em, ?e broni? si? tu g?ównie przedstawiciele subkultur :) I skacz? sobie nawzajem do garde?. A i tak wiadomo, ?e emo ssie najbardziej :P

cYnik
Arcyksiążę

Wysłany: 2008-01-10, 18:50   

Cytat:
To odbijam pi?eczk?

nie zrozumiales?

ale w sumie zespol Fugazi pewnie malo Ci mowi, co?

Propi - nie chodzi o bronienie czy tez nie, ale o trzezwe spojrzenie a nie ped za tematem na topie, ktory swoja droga z topa zaczyna zchodzic i staje sie mia?ki.
Jako socjolog powinienes to rozumiec ;P

gotard 
Król-Kapłan

Wysłany: 2008-01-10, 20:37   

Kur..Ja s?ucha?em Fugazi w czasach kiedy ty mia?e? w pokoju plakaty Def Leppard.Za kogo ty si? masz za jakie? wszechwiedz?ce guru HC.Kij ci w oko.

Propi 
Baron

Wysłany: 2008-01-10, 20:40   

Hehe, lole z Was. Przyda?aby si? Wam sesja z kolegami z Bractwa W?G.

mi? 
Wicehrabia

Wysłany: 2008-01-10, 20:43   

?wietny temat. Proponowa?bym za?o?y? jeszcze kilkana?cie z cyklu "czas rozprawi? si? z..." , dajmy na to metali, dresów, punków, skejtów, ziomków, rastafarian, hipisów, tych od techno, i tak dalej i tak dalej.

Gotard, prosz? Ciebie, daj?e spokój . Powiedzenie "ka?dy robi to co lubi" w tej sytuacji si? doskonale sprawdza. Je?li ktokolwiek chce udawa? po?ow? kuzyna Cosia z Rodziny Adamsów ,trac?c przy tym widok na po?ow? ?wiata to jego sprawa.

Propi 
Baron

Wysłany: 2008-01-10, 20:52   

Nie no, nie róbmy tak, poubli?ajmy sobie :) Ja mog? by? metalowcem, ch?tnie stan? rami? w rami? ze Strzelb? i b?d? jecha? wszystkim woko?o! Dalej, b?dzie zabawnie :)

mi? 
Wicehrabia

Wysłany: 2008-01-10, 21:06   

Ok .To ja równie? do??cz?. Ale najpierw..."Czas rozprawic si? z EMO!!" Bo to ca?e zuooooo tego ?wiata , szkodza tylko i psuj? powietrze. Gotard, dalej, rozprawmy si? z nimi.

gotard 
Król-Kapłan

Wysłany: 2008-01-10, 22:01   

Szkoda ?e tytu? topicu zosta? odebrany tak dos?ownie a jest w nim ukryty sarkazm.Ta nazwijmy "subkultura" to jedynie dowód marno?ci naszych czasów.Zreszt? upadek dyskotek alternatywnych zawdzi?czany generacji Emo i D?emowej dzieciarni.

Propi 
Baron

Wysłany: 2008-01-10, 22:35   

gotard napisał/a:
upadek dyskotek alternatywnych zawdzi?czany generacji Emo i D?emowej dzieciarni.

... i ca?ej gromadzie ludzi, którzy w CHDKu "sp?dzaj? czas" i którzy alternatywy traktuj? jak okazj? do wypicia piwa.
Ach, gdzie te czasy kiedy ludzie tracili na parkiecie okulary, z g?o?ników lecia?a Nirvana Unplugged a stoliki by?y w zasadzie ca?y czas wolne :(

Stanisław Anioł 
Wielki Książę

Wysłany: 2008-01-11, 01:00   

"najbardziej wkurw*a mnie to mnie u mlodziezy, ze juz do wiecej do niej nie naleze"
to cytat :)

Odpowiedz do tematu