|
Raport Bitewny21 III 2009 |
| Autor |
Wiadomość |
Wiśniaa
Imperator Padyszach

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2009-03-25, 17:42 Raport Bitewny21 III 2009
Baretki:  |
|
|
W obozowisku orków jak zwykle panowa? chaos...
Du?a Szef Czarnych Orków Gortak Szcz?ko?am pojedynkowa? si? z Urzakiem, czempionem orków z plemienia Z?amangego K?a o bycie przywódzc? plemienia.
Ledwo walka si? zacz??a, goblin zwiadowca przerwa? (albo próbowa?) im walk? i krzycza? :
- Elfy! Elfy atakujom, ja widzia? szysko dok?adnie! Ja ...
Tu urwa? si? jego g?os, bo Gortak pos?u?y? si? nim jako rembakiem i uderzy? w swojego przeciwnika. Po chwili jednak s?ycha? by?o dmienie w rogi, z daleka wida? by?o ustawiaj?c? sie w formacie kawalerie wroga, za nimi rydwan, którego ci?gn??y pot??ne lwy. Gortak dostrzeg? te? konnego maga i dziesi?tke panienek z ?ukami :
- Nie bende tego tolerowa?! My spra? te baby w bia?ych sukienach! Do broni! WAAAGHHH!
Jako, ?e walka o przywódzctwo nie zosta?a rozstrzygni?ta, Gortak Szcz?ko?am obroni? tytu? Du?a Szefa. Dosiad? swojego bojowego dzika i zacz?? mobilizacje swoich kompanów (dosy? drastycznie) za pomoc? swojego miecza. Kaza? ustawi? dzidomioty na górze, gobliny na przeciw kawalerii, zwiadowców na srodek. Urzak wraz ze swoimi zielonoskórymi kolegami zaj?li miejsce w centrum bitwy. Gobli?scy szamani skryli si? za domem.
I tura:
Drzewiec rozpoczyna?, ruszy? kawaleri? naprzód, za kawaleri? bieg?y lwy ci?gn?ce morderczy pojazd, obok kawalerii mag. ?ucznicy z ty?u. Elf próbowa? co? poczarowa?, ale gobliny z pomoc? Gorka i Morka nie dopu?ci?y by co? z tego czaru wysz?o.
Moja tura, ruszy?em na maxa goblinami, (wypuszczajac fanatykow, ktorzy zmasakrowali maga). Mia?em ju? ekstra przewag? w magii, wilczy je?dzcy schowali si? za domem. Orkowie skierowali si? w strone goblinów. Magi? (mia?em dwie stopy ) zada?em 2 rany rydwanowi. Dzidomioty nie trafi?y.
II tura:
Drzewiec zaszar?owa? kawaleri? na moje gobliny (dopiero potem zobaczy? jaki b?dzie tego skutek). Rydwan co? kombinowa?, co by nie wpa?? w fanatyków i ustawi? si? jako? tak za budynkiem. ?ucznicy strzelili do dzidomiotów, bez skutku. Szar?a Silver Helmów niewiele zrobi?a moim goblinom, remis w walce.
Moja tura, (zapomnia?em zaszar?owa? Du?a Szefem na kawalerie), wilkami pobieg?em za rydwan, Du?a Szef zbli?y? si? do Silver Helmów. Orkowie czekali w spokoju na wypadek gdyby mniejsi kuzyni nie utrzymali szar?y kawalerzystów. Magia, rydwan zadeptany pod zielonymi stopami Gorka. Dzidomioty zabi?y jednego ?ucznika W walce z kawaleri? wygra?em CR o 1, i kawaleria uciek?a, wbijaj?c si? na moje wilki, gin?.
Drzewiec si? podda?.
21 III 2009 to dzie?, w którym Gobliny zmasakrowa?y Elfy, zapami?tajcie sobie ten dzie?, jako przestrog?! |
_________________ " 8th Cadia - Mess with the best, die like the rest!" |
|
|
|
 |
KOOBA.84
Arcyksiążę

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-03-25, 17:51 Re: Raport Bitewny21 III 2009
|
|
|
| Wi?niaa napisał/a: |
Drzewiec si? podda?.
|
A feeee.... cziken. |
_________________ Niech ?yje król!! |
|
|
|
 |
Wiśniaa
Imperator Padyszach

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2009-03-25, 18:05
|
|
Zosta?o ju? tylko 5 ?uczników po elfickiej stronie, wi?c wybaczam |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-03-25, 18:13
|
|
| Wszystko si? zgadza. Trza podsumowa?, ?e by?a to moja pierwsza bitwa t? ras? i zrobi?em katastrofalny b??d w postaci magii, bo wszystko wszystkim, ale ?eby gobliny mia?y pot??niejsz? magi? od HE, dlatego szkoda, ?e sprzedajesz armi?, bo mia?em przeogromn? ochot? na rewan? ... no có? me do?wiadczenie wzrasta i my?l?, ?e druga bitwa by?aby odmienna ... dzi?ki za bitw?. Pozdro |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
kedzi
Giermek

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-03-26, 02:04
|
|
|
Ale dlaczego ten mag biega? sam???? |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-03-26, 08:35
|
|
| kedzi napisał/a: | Ale dlaczego ten mag biega? sam???? |
Wiem kedzi ... polak m?dry po szkodzie. To by? kolejny b??d w którym mag lata? samotnie, zamiast doda? go do Silver helms ... ale Wi?nia mi nie podpowiedzia?, a szkoda bo bitwa by?aby bardziej emocjonuj?ca .... |
 |
|
|
|
 |
Wiśniaa
Imperator Padyszach

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2009-03-26, 14:25
|
|
| Cytat: | ale Wi?nia mi nie podpowiedzia?, a szkoda bo bitwa by?aby bardziej emocjonuj?ca ....
|
|
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-03-26, 14:47
|
|
| Wi?niaa napisał/a: | | Cytat: | ale Wi?nia mi nie podpowiedzia?, a szkoda bo bitwa by?aby bardziej emocjonuj?ca ....
|
|
No co Mike mog?e? mi to doradzi? |
 |
|
|
|
 |
duscann
Następca tronu

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-03-27, 20:00
|
|
|
| Nie mam poj?cia czemu Panowie genera?owie poddajecie walki...prawdziwy wojownik walczy do ko?ca! |
_________________ League of Legends - stwórz konto z tego linku i wbij lvl 5, a podziel? si? w zamian wiedz? na temat giery.
http://signup.leagueofleg...eec0ac026696512 |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-03-28, 22:25
|
|
| duscann napisał/a: | | Nie mam poj?cia czemu Panowie genera?owie poddajecie walki...prawdziwy wojownik walczy do ko?ca! |
Niestety elfy dysponuj? ma?ymi zasobami militarnymi i trza oszcz?dza? jednostki . Zosta?o mi 4,5 ?uczników na prawie ca?? jego armi? ... |
 |
|
|
|
 |
|
|