Hajda na elfa (le?nego)! |
Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-05-02, 20:20 Hajda na elfa (le?nego)!
Baretki:  |
|
|
Szlachetny Tankred Drugi, diuk Quenelles i pan na Athel-Loren og?asza!
Ostatnie wydarzenia przela?y czar? wype?nion? gorycz?. Bestie z Loren urz?dzaj?c polowania na dzielnych Breto?czyków przekroczy?y pewn? granic?, której przekracza? nie powinny! Przez stulecia tolerowali?my ich arogancj?, ich bezprawne roszczenia do Athel-Loren, ich niesprowokowane agresje i ataki na uczciwych drwali. Przez stulecia kieruj?c si? honorem i mi?osierdziem chronili?my te ?a?osne stworzenia przed inwazjami blu?nierczego Chaosu. Przez stulecia nasze miecze oddala?y od nich agresj? pazernego Imperium. Ale nigdy wi?cej!
Ich brak honoru, nieokrzesanie, wrogo?? wobec cywilizacji i wszystkiego, co pi?kne i nam drogie sta?o si? ostatnio nie do zniesienia nawet dla naszych, wype?nionych lito?ci? serc! Do?? ju? zasadzek, sikania do mleka i targania grzyw naszym koniom. Do?? upokorze?! Te przekl?te przez Pani? stworzenia nie zas?u?y?y na szans? honorowej walki! St?d si?y zbrojne Quenelles zaprzestan? wkraczania do Athel-Loren. Zamiast tego rozpoczynamy powoln?, acz systematyczn? akcj? wypalania i karczowania tego nikczemnego lasu. Zamienione w twierdze obozy drwali sprawi?, ?e te borostwory b?d? musia?y walczy? na naszych warunkach... albo uciec. Nowo odkryte z?o?a soli w Coutances w ca?o?ci przeznaczone zostan? na obsiewanie odzyskanego w ten sposób terenu, by ju? nic tam nie wyros?o. Martwy, przekl?ty przez Pani? ugór b?dzie wieczn? pami?tk? strasznego losu tych, którzy o?mielili si? ha?bi? fleur de lille. Mia?em sen, moi zacni poddani. Sen o przysz?o?ci uwolnionej od strachu przed zielonym terrorem. Sen o ?wiecie, w którym parki i zagajniki zast?pi? ponure mateczniki i uroczyska. Sen o ?wiecie, w którym ucywilizowane elfy ?y? b?d? obok nas w cudownej harmonii, a niezreedukowana reszta lito?ciwie pozostawiona zostanie w bezle?nych rezerwatach. Ten sen jest o wyci?gni?cie r?ki od nas! Breto?czycy! Nadchodzi czas próby! Niech lito?? nie zm?ci wam jasno?ci os?du! Je?li elfy tak bardzo kochaj? te swoje drzewa, niech zaczn? je u?y?nia? w?asnymi cia?ami!
Tankred II, diuk na Quenelles, Athel-Loren etc.
Dopóki nie wymy?l? sposobu, dzi?ki któremu czysto kawaleryjska armia mo?e powalczy? z ekoterrorystami, automatycznie odrzucam wszystkie wyzwania od hide elfów |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
KurokiKaze
Król

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-05-03, 11:08
|
|
|
Wiem ?e jest z nimi trudno, dlatego jedyne co mi przychodzi na my?l, to:
Magia czysto defensywna, plus taktyka "je?eli chcesz to wyjd?".
Dwóch magów pierwszo poziomowych z 2xDS. Ukrywanie si? gdzie popadnie, w sposób taki ?e jak od wyjdzie i gdzie? ci? znajdzie to trzeba by? tak ustawionym ?eby od razu móc szar?owa?. Przy taktyce "ja te? jestem zwyk?ym drzewem", czyli drzewiec siedz?cy w lesie i strzelaj?cy z szyszek, po prostu trzeba go unika?, chyba ?e sam si? wystawi, wtedy on nie robi nic, tak jak przy ostatniej grze sojuszowej na 4k, gdzie nic nie zrobi? siedz?c w lesie. |
_________________ Miecz jest dusz? samuraja.
Je?eli kto o nim zapomni lub utraci go
nie b?dzie mu odpuszczone
Shogun Tokugawa Ieyasu |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-05-03, 11:18
|
|
I tak ma walczy? honorowa Bretonnia? |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
KurokiKaze
Król

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-05-03, 12:01
|
|
|
A jak walcz? wielkie, dumne elfy? |
Shogun Tokugawa Ieyasu |
|
|
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-05-03, 13:01
|
|
|
Cytat: | A jak walcz? wielkie, dumne elfy?
|
Ale Lesne ELfy nie sa wielkie i dumne:D Sa pokojowo nastawione i chc? po prostu spokoju, dlatego cichutko sobie siedza w lesie i jak ktos juz przyjdize to odpowiadaja naturalna reakcj? obronna:D |
_________________ Per me c'e solo l'INTER |
|
|
|
 |
Gruby
Baron

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2009-05-03, 13:38
|
|
|
Le?ne Elfy to bitny lud,i moje wojska udowodni?y to !Sam nie popieram taktyki samego strzelania a ju? w ogole dziwie si? ?e pot??ny pasterz drzew siedzi w lesie i strzela z jaki? szyszek... |
_________________ "To the righteous we bring hope. To the tained we bring fire" -Castellan Garran Crowe |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-05-03, 14:10
|
|
szeregowiec ryan napisał/a: | Cytat: | A jak walcz? wielkie, dumne elfy?
|
Ale Lesne ELfy nie sa wielkie i dumne:D Sa pokojowo nastawione i chc? po prostu spokoju, dlatego cichutko sobie siedza w lesie i jak ktos juz przyjdize to odpowiadaja naturalna reakcj? obronna:D | Kto? w tym ?wiecie powinien wynale?? napalm, dziw ?e krasnoludy jeszcze tego nie zrobi?y.
Oj, trzeba b?dzie jednak czym pr?dzej pomalowa? t? ch?opsk? piechot?. |

|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-05-03, 14:23
|
|
Krasnoludy wypal? ca?y las. Czas zakupi? Flame Cannon i pojecha? z tymi elfami .
Og?oszenie Diuka po prostu P-I-?-K-N-E. |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
KurokiKaze
Król

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-05-03, 16:00
|
|
|
Po tym co napisane jest na forum odno?nie ostatnich warsztatów, to nie wiem sk?d ale zaroi?o si? od elfów. Co do gry z elfami to nie mówi? nie, ale nie mam zamiaru co warsztaty gra? z WE bo to mo?e sta? si? nudne, wol? mie? styczno?? z ró?nymi armiami. |
Shogun Tokugawa Ieyasu |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-05-03, 16:08
|
|
Ale macie problemy niech was drzwi trzasn?. |
|
|
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-05-03, 16:09
|
|
|
Ja sie wypowiem w kontekscie ca?ej tej dyskusji o Lesnych Elfach.
Moim zdaniem smieszne jest to ze niemal po?owa cz?onków naszego klubu ma t? armi?. Ja by?em pierwszy wiec niejako moge sie do tego ustosunkowac- wydaje mi sie ze tej armii nie wybera sie bo jest przegi?ta tylko ze jest niesamowicie ?adna figurkowo- to przynajmniej mnie skusi?o, ale (nie obraz sie Gruby) postawa ludzi dubluj?cych armi? po raz 3ci juz bo by?a okazja na allegro albo wymieniajacych sie armiami co chwila jest moim zdaniem niepowazna. Osobiscie nie wyobrazam sobie ze na naszym turnieju w czerwcu na 12 uczestników beda az 4 Lesne Armie (a to jest baaaardzo prawdopodobne) Ok armia popularna ale nie az do takiego stopnia zeby grac bitwe WE na WE. Rzeczywiscie sie moze znudzic. Dlatego Kuroki chyba bedziesz musia? zweryfikowac swoje zdanie o mnie jako o kims kto ma 4 armie (przynajmniej bede Ci dostarcza? róznorodnosci) |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-05-03, 16:11
|
|
Z tego, co pami?tam to chyba zanim pomy?la?e? o tej armii Moj?esz mia? ja, jako pierwszy. |
|
|
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-05-03, 16:12
|
|
|
No tak z tymze Mojzesz mia? chyba jeden oddzia? ?uczników i zacza? pojawiac sie z nimi dopiero po roku od kiedy mia?em ja ja:D |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-05-03, 16:37
|
|
Kuroki dotkn?? sedna Gdybym dostawa? ?upnia z le?niakami raz na jaki? czas... Ale ekoterrory?ci czaj? si? teraz u nas za ka?dym drzewem, jak niby moja w?t?a wiara w siebie ma sobie z tym poradzi?? Dlatego pomiotom z Loren mówimy stanowcze NIE! |

|
|
|
 |
Wiśniaa
Imperator Padyszach

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2009-05-03, 16:47
|
|
Szeregowiec, Go??b gra teraz i tak Krasnalami, a nie Elfami.
Wi?c s? 3 le?ne armie. Krasnoludzkich armii te? jest 3, a nikt nie narzeka.
A co do turnieju, 12 osób w tym 4 le?ne armie, my?l?, ?e b?dzie du?o wi?cej osób (ok. 18 conajmniej), a le?nych armii 3 w polotach, wi?c to nie tak du?o, raczej umiarkowanie. |
_________________ " 8th Cadia - Mess with the best, die like the rest!" |
|
|
|
 |
|