Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Biskupin 2008
Autor Wiadomość
szeregowiec ryan 
Diamentowy Sfinks

Wysłany: 2008-09-13, 22:21   Biskupin 2008

Jak co roku w Biskupinie odbywa sie tematyczna impreza. Tym razem wybór organizatorów pad? na Japonie która wielu naszych forumowiczów si? pasjonuje, totez dosc spora grupa cz?onków FO ( Silek, Iz, Kuroki, Romano, Dziki Bartek i Ja) utworzy?a radosna gromadke wspierana przez ,,mniej aktywnych" i uda?a si? na ów konwent.
Coby zach?ci? innych:
Atrakcji jest sporo zeby zajrzec tu i ówdzie i pouczestniczyc we wszystkim kilka godzin moze nie wystarczyc. My, spokojnym tempem, z przerwami na ToiToia i Podp?omyki spoedzilismy tam w zasadzie bite 7 godzin, od otwarcia do zamkniecia:D co miedzy innymi:
- pokaz sztuk walki- niez?y fun, pokazuja chyba 4 czy 5 ró?nych szczególnie te widowiskowe porywaja, sa nawet ciekawie opracowane( patrz muzyka z mortal combat podczas judo:P)
- origami- tylko dla ludzi o mocnych nerwach (moja foka by?a atrakcja wycieczki:P)
- kaligrafia japo?ska- tylko dla ludzi o stalowych nerwach (na mojej kartce po 15 minutach zacze?y pojawiac si? brzydkie s?owa, zw?aszcza gdy spoglada?em przez ramie na literki Julki)
- pokaz ubierania kimona i parzenia herbaty- tylko dla ludzi o nerwach z ?elaza:D
- strzelanie z ?uku japo?skiego!!!! Rewelacja tylko sie niestety nie za?apali?my bo tuz przed pierwszym z naszej ekipy Bartkiem zarzadzili pokaz notabene dosc widowiskowy szczególnie dzieki Senseiowi o aparycji mistrza Miyagi z Karate Kid:P
Oprócz tego namiot z bonsai, bitwy latawców (na które sie spoznilismy:( ) masa Japo?czyków pa??tajacych sie po grodzie i dzieciaków w stroju ninja i absolutna rewelacja- japonska dymarka (ale nie zdradze co to) no i oczywiscie blisko?? Zaurolandu:D

All in all mi?o mozna spedzic kawa?ek czasu, szczegolnie w wiekszej grupie. Moze jakies fotki?

KurokiKaze 
Król

Wysłany: 2008-09-14, 00:00   

Kurcze jednak nie jestem pierwszy, có? wi?c mog? powiedzie? o naszej do?? licznej wycieczce.
Atrakcji jest sporo i niestety nie da si? wszystkiego obejrze?, zatem nale?y obra? sobie swoje cele i d??y? do ich wype?nienia.
Najbardziej widowiskowe s? pokazy walk, chocia? s? wyj?tki bo niektóre sztuki walki nie s? zbyt widowiskowe, ale w ko?cu nie taka ich natura. Japo?ska sztuka strzelania z ?uku, w której nie liczy si? celno??, niestety nie uda?o mi si? strzeli? ale spotka?em senseja :grin: , najwi?kszego rze?nika w Biskupinie.

Je?eli chodzi o origami i kaligrafie to by?o, moim zdaniem, ?wietnie. W sumie ca?kiem nie?le rozgrzewaj? si? nadgarstki, i jak dla mnie, mog? to by? ?wiczenia u?atwiaj?ce malowanie figurek (tak?e pod wzgl?dem cierpliwo?ci, której szeregowcowi bardzo by si? przyda?a :P ).

Na ceremonii parzenia herbaty wytrzymuj? tylko najlepsi.
Mo?na równie? zwiedzi? ciekaw? wystaw?, gdzie znajduj? sie japo?skie lalki (dwór cesarski), kimona (m?skie i ?e?skie), bro?, naczynia u?ytkowe.

A przygoda towarzyszy?a nam od samego pocz?tku do ko?ca. 8)

Shogun Tokugawa Ieyasu
  Klub: battleground

szeregowiec ryan 
Diamentowy Sfinks

Wysłany: 2008-09-14, 09:12   

Zdjecie numer 2
Pani powiediza?a ze bedziemy rysowac znak S?o?ce:D nie czekajac na wskazówki, narysowa?em:D
BTW: wida? tam fragment mojej dziary na przedramieniu:D

dziki bartek 
Baron

Wysłany: 2008-09-14, 11:12   

Impreza udana, jak najbardziej. Oby?o si? bez jakich? rozczarowa?, no mo?e oprócz tego z ?ukiem - gdyby nie dwójka pras?owian, która bezczelnie si? wepchn??a przed nas, to bysmy postrzelali :-( Najwi?ksze wra?enie zrobi? na mnie pokaz japo?skich sztuk walki - nie ukrywam, ?e m. in z tego wzgl?du wybra?em si? do Biskupina :D Judo zaprezentowane jako efektowna sztuka walki +dobrze dopasowana do tego muzyka, karate i ichniejszy pokaz pos?ugiwania si? broni? ró?n? ( od kija, przez nunchako,do sztyletów sai) no i na koniec szermierka - a po wszystkim ka?dej z tych sztuk mo?na by?o spróbowa? lub jedynie zada? pytania. Do tego wszystko to, o czym pisa? szeregowiec.
szeregowiec ryan napisał/a:
no i oczywiscie blisko?? Zaurolandu

która tak zacz??a na nas oddzia?ywa?, ?e w drodze powrotnej prawie by?my zab??dzili, kieruj?c si? w?a?nie tam :lol:

KurokiKaze 
Król

Wysłany: 2008-09-14, 13:05   

dziki bartek napisał/a:

szeregowiec ryan napisał/a:
no i oczywiscie blisko?? Zaurolandu

która tak zacz??a na nas oddzia?ywa?, ?e w drodze powrotnej prawie by?my zab??dzili, kieruj?c si? w?a?nie tam :lol:

My nie zb??dzili?my tam, tylko chcieli?my tam jecha?, ale kiedy dowiedzieli?my si? jakie mniej wi?cej mog? by? ceny biletów zawrócili?my.
A je?eli chodzi o sztuki walki, wygl?da?o to tak.

P.S: Mam nadziej? ?e inni uczestnicy równie? wklej? jakie? zdj?cia.

Shogun Tokugawa Ieyasu

Gołąb 
Arcyksiążę

Wysłany: 2008-09-17, 17:17   

Dzi? wraz z grup? kó?ka historycznego (nie tylko) odwiedzili?my Biskupin :) Zobaczyli?my pokazy Judo i Sumo :) . Z Wi?ni? walczyli?my o wst?p na konkurs kaligrafii japo?skiej, niestety nie uda?o nam si? :( . Musieli?my wraca? o godz. 14 :( Wraz z Micha?em sprawili?my sobie nowe cacka do domu - bonsai 8) Je?li zdob?d? zdj?cia to wrzuc? !
Ostatnio zmieniony przez Gołąb 2008-09-17, 18:59, w całości zmieniany 1 raz  

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2008-09-17, 17:29   
   Baretki: zalozyciel

Dzisiejsza "Gazeta Biskupi?ska" okaza?a si? dla mnie niez?? niespodziank? :)

Wyt?? wzrok i znajd? kilka interesuj?cych szczegó?ów.

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

silek 
Książę Elektor

Wysłany: 2008-09-17, 17:36   

hej, to E.R. Iz i Madzia! :)

a my stali?my po drugiej stronie -_-

szeregowiec ryan 
Diamentowy Sfinks

Wysłany: 2008-09-17, 18:30   

I ja, nieskromnie:D

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2008-09-17, 22:35   
   Baretki: zalozyciel

BTW, festyn udany, chocia? mia?em wra?enie i? stoisk jest troszeczk? mniej, ni? w zesz?ych latach. Wytrwa? do ko?ca ceremonii parzenia herbaty: bezcenne. I tak to nic, przy pokazie zawi?zywania pasa obi i reszty kimona.

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Wiśniaa 
Imperator Padyszach

Wysłany: 2008-09-18, 14:26   
   Baretki: 2017ragnarok

Go??b nie zapomnij o zdj?ciu z MISTRZEM ?WIATA W SUMO :D

Odpowiedz do tematu