|
Wielkie rocznice |
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2005-12-02, 00:51 Wielkie rocznice
Baretki:  |
|
|
Dzi? 200 lat mija od napoleo?skiego apogeum. Od opus magnum Ma?ego Kaprala. Od Austerlitz.
"?o?nierze, jestem z Was zadowolony". S?owa z rozkazu po tej masakrze Rosjan i Austriaków... Korsykanin mia? talent do dobierania s?ów Dla wszystkich napoleonidów dzi? Dzie? Chwa?y! |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

|
Wysłany: 2005-12-02, 14:42
|
|
|
To? to wielka rocznica, a zarazem ciekawy zbieg okoliczno?ci. Dzisiaj uszcz?sliwi?a mnie wiadomo??, ?e dosta?em si? do rejonowego etapu konkursu historycznego, a jedno z pyta?, które mnie do tego przybli?y?o by?o w?a?nie na temat bitew napoleo?skich |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2005-12-13, 20:26
|
|
| 24 lata temu cz?owiek, któremu wielu chce dzi? stawia? pomniki, rozpocz?? "wojn? polsko-jaruzelsk?". Czo?gi ukrad?y Polsce 8 lat wolno?ci i rozwoju. ZOMO, bij?ce serce partii, bi? zacz??o jeszcze ra?niej i rytmiczniej. Stan wojenny, tak ma?o ju? o nim ludzi pami?ta... |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Pablo
Następca tronu

|
Wysłany: 2005-12-13, 20:43
|
|
|
w?asnie chcia?em o tym napisa?, ale kto? mnie wyprzedzi?..... |
_________________ Którego? wczesnego ranka w Dolinie Muminków W?óczykij obudzi? si? w swoim namiocie i poczu?, ?e nadesz?a jesie? i czas rusza? w drog?. |
|
|
|
 |
mychafront
Książę

|
Wysłany: 2005-12-24, 15:42
|
|
|
Nie wiem czy to co tu napisze to pasuje, ale co tam DZI? JEST WIGILIA!!!!!!!!!!!! BO?E NARODZENIE!!!!!!!!!!!!!! ko?ystaj?c z okazji ?ycze wszystkim weso?ych ?wi?t i udanego sylwestra oby?cie go pami?tali |
_________________ www.theroadside.fora.pl |
|
|
|
 |
RNR
Książę

|
Wysłany: 2005-12-24, 15:58
|
|
|
No i dzi? ?wi?towa?by swoje urodziny nasz wieszczunio- Ada? Micikiewicz |
_________________ – Moja jest tylko racja i to ?wi?ta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza ni? twojsza. ?e w?a?nie moja racja jest racja najmojsza! |
|
|
|
 |
RNR
Książę

|
Wysłany: 2005-12-26, 12:25
|
|
|
Drodzy pa?karze, dzi? swoje urodziny obchodzi Lars Ulrich, no i mój tata |
_________________ – Moja jest tylko racja i to ?wi?ta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza ni? twojsza. ?e w?a?nie moja racja jest racja najmojsza! |
|
|
|
 |
mychafront
Książę

|
Wysłany: 2005-12-26, 14:08
|
|
|
Larsio urodziny!!!...Simon wyprzedzi?e? mnie!!! te? chcia?em to napisa?!!! sto lata dla niego!! a przed wczoraj (24.12.05r) by?y 60 urodziny Lemiego- wokalisty i basisty z zespo?u MOTORHEAD |
_________________ www.theroadside.fora.pl |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2005-12-31, 12:06
|
|
| Nowego tematu nie b?d? zak?ada?, wi?c w tym pozwol? sobie z?o?y? Wam Wszystkim ?yczenia na Nowy Rok. A wi?c ?ycz? wam, aby ten Nowy Rok by? dla Was lepszy, aby spe?ni?o si? wszystko, co nie uda?o w starymi przede wszystkim zdrowia, bo ono najwa?niejsze jest. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2005-12-31, 14:43
|
|
Faktycznie zbli?a si? powtarzalna rocznica kalend styczniowych, gdy Rzymianie wybierali swych konsulów i który to dzie? dzi? dzi?ki temu jest pocz?tkiem nowego roku. ?ycz? Wam wi?c, by ten nowy cykl s?oneczny nie pozwoli? na nud?, na samotno??, na rozpacz. Taki b?dzie, ja wam to mówi? |

|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2005-12-31, 16:05
|
|
Wszystkiego Najlepszego z okazji nadchodz?cego Nowego Roku, aby wszystkie wasze marzenia si? spe?ni?y oraz zdrowia, szcz??cia i niezapomnianych wra?e? z sylwka |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
mychafront
Książę

|
|
|
|
 |
RNR
Książę

|
Wysłany: 2006-01-27, 21:44
|
|
|
| Dok?adnie rok temu w wyniku wypadku zgin?? klawiszowiec D?emu Pawe? Berger... |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-01-29, 21:44
|
|
|
| W zwi?zku z nades?anymi do mnie dzi? urodzinowymi ?yczeniami pragn? wszystkim za nie serdecznie podzi?kowa?! To mi?e dosta? tyle maili od forumowiczów, których w wi?kszo?ci nawet osobi?cie nie pozna?em. Jak to uj?? admin: "Forum ma?? spo?eczno?ci? sie zrobi?o..." i sympatyczniej przez to si? ?yje! Anyway: THNX!! |
|
|
|
 |
Pablo
Następca tronu

|
Wysłany: 2006-02-04, 17:14
|
|
|
ja tak?e pragn? podzi?kowa? wszystkim którzy wczoraj przes?ali mi ?yczenia urodzinowe dzi?ki dla: Watchera, pantuf(e)la, geralda, silka, simona, iliadora i szeregowca ryana, kaliego. wprawdzie nie znam niektórych ale i tak wielkie dzieki |
_________________ Którego? wczesnego ranka w Dolinie Muminków W?óczykij obudzi? si? w swoim namiocie i poczu?, ?e nadesz?a jesie? i czas rusza? w drog?. |
|
|
|
 |
|
|