|
Battle Report: 29.12.2007 |
| Autor |
Wiadomość |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2008-01-02, 18:11 Battle Report: 29.12.2007
Baretki:  |
|
|
Bitwa stoczona na terenach Ksi?stw Granicznych, na po?udnie od serca Imperium. Brali w niej udzia? W?adca jednego z królestw miast Nehekhary oraz Jaszczurzy Dowódca z Po?udniowych Ziem. Bitwa trwa?a ca?y dzie?. Prawie od poczatku toczy?a si? pod dyktando Jaszczurów co da?o mia?d??ce zwyci?stwo dla zielonych...
Od pocz?tku si? broni?em. Prawie wszystkie oddzia?y ustawione zosta?y w lewym dolnym rogu sto?u. Po lewej katapulta, obok niej oddzia? ?uczników z ksi?ciem, skorpion i 2 liczów. Mniej wi?cej na ?rodku sto?u sta?y rydwany. Naprzeciw katapulty, Kuroki wystawi? Saurusów a Salamandry, skinki i biegacza* po prawej stronie sto?u(za Moj?eszowym domkien)
Mój szczwany plan polega? na ostrzeliwaniu Saurusów z katapulty i ?uczników, potem zaszar?owaniu ksi?ciem i scorpionem i dojechaniu z flanki rydwanami. Reszta mia?a by? formalno?ci?.
Rzeczywisto?? zasta?em leciuchno inn?. Rydwany zosta?y zestrzelone przez skinki i salamandry(cholera, wiedzia?em ?e za daleko na prawo je wystawi?em) Scorpion i ksi??e zgodnie z planem zaszar?owali Saurusy... ale rozbili si? o nie jak fale o falochron(piepszony Combat Result... tak tak, to najwi?kszy zabójca moich martwych ?o?nierzy )
Potem nadesz?a reszta ta?atajstwa i za?atwi?a mnie koncertowo. Dodam jeszcze, ?e wybi?em prawie wszystkie skinki i wi?kszo?? Saurusów A uciekaj?ce skinki PRAWIE spowodowa?y ucieczk? Salamander. Ale pech to pech.
Jeszcze si? odegram.
Pozdrawiam Kurokiego i reszte warsztatowiczów. ?wietnie si? bawi?em.(nast?pnym razem Ci dokopie Mucha ) |
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2008-01-02, 18:19
|
|
| Czyli mo?na powiedzie?, ?e by?a to jednostronna bitwa ... |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2008-01-02, 18:27
|
|
Nie do ko?ca, po prostu Kuroki przej?? inicjatywe na pocz?tku i ju? jej nie odda?. Gdybym mia? odrobin? wi?cej szcz??cia to mo?e bym co? ugra?, a tu taki ...
Tak to jest w tym warhammerze(przynajmniej u mnie) ?e dosy? d?ugo jest wyrównane starcie i niewiadomo kto wygra, a tu nagle jeb! I ju? pozamiatane. Tak by?o w tym przypadku. Skorpion poszed? do piachu(przez wspomniane CR) i nie mia?em ju? praktycznie szans na zwyci?stwo. |
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2008-01-02, 18:33
|
|
| a Kurokiego wojska okr??a?y Ci? ? ... czy bitwa by?a frontalna ? |
 |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2008-01-02, 18:50
|
|
Tak, okr??a?y mnie, a dos?owniej wp?dzi?y mnie w kozi róg Bitwa nie by?a frontalna, bo ja nie mam (jeszcze) jednostek typowo liniowych.
Watcher ma zdj?cia z tej bitwy, jak wrzuci to zobaczysz jak to wygl?da?o naprawd?. |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2008-01-02, 21:46
|
|
Sytuacja prawie na samym pocz?tku bitwy:
Mniej wi?cej tak bitwa si? rozwin??a:
Skinki tu? przed rajdem który oka?e si? dla nich zabójczy:
Rydwany grzej? motory:
Pozycje martwiaków zas?oni?te przez katapult?:
Saurusy nadchodz?:
Starszy kanonier Gnat oblicza zasi?g ostrza?u:
Ci, którzy wszystko rozstrzygn?:
Ostatnia nadzieja bia?ych:
 |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2008-01-02, 22:10
|
|
Dobrze to pokaza?e? Watch. Widz?, ?e Andriu stosuje swoj? ulubion? taktyk?, czyli flankami i do przody, wykorzystuj?c du?y ruch |
 |
|
|
|
 |
KurokiKaze
Król

Armia WFB:

|
Wysłany: 2008-01-02, 23:16
|
|
|
Staram si? j? stosowa? a przynosi ona korzystny obrót sprawy . Wiadomo nie od dzisiaj ?e salki rzezaj? , skinki pluj?, a sauropodów nic nie z?amie , oni s? klockiem nie do ugryzienia.
Szczerze mówi?? przez ten czas jaki gra?em zupe?nie zmieni?em taktyk?, troch? równie? z powodu zmiany zasad (przej?cie z edycji 5 na 6), przerzuci?em si? z saurusów na skinki i wszystko co one kontroluj?. Skinki których niegdy? nie za bardzo ceni?em teraz s? trzonem mojej armii (dzi?ki umiej?tno?ci skaut i plujk? z zatrutymi strza?kami i podwójnym strza?em) i zapychaczem corów (przy okazji) salamandry nabra?y znaczenia (dzi?ki mo?liwo?ci zadania 30 ataków na ko?ci artyleryjskiej), a saurusy to tylko klocek do przyjmowania szar? i niszczenia tego co przed nimi. |
_________________ Miecz jest dusz? samuraja.
Je?eli kto o nim zapomni lub utraci go
nie b?dzie mu odpuszczone
Shogun Tokugawa Ieyasu |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2008-01-02, 23:20
|
|
| KurokiKaze napisał/a: | Staram si? j? stosowa? a przynosi ona korzystny obrót sprawy . Wiadomo nie od dzisiaj ?e salki rzezaj? , skinki pluj?, a sauropodów nic nie z?amie , oni s? klockiem nie do ugryzienia. | To brzmi niczym wyzwanie Mówi?c szczerze by?bym ciekaw wyniku szar?y gralowców na saurusów. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:

|
Wysłany: 2008-01-03, 13:25
|
|
|
| KurokiKaze napisał/a: | | oni s? klockiem nie do ugryzienia. |
Driady by w to wesz?y jak w mas?o:D
BTW: na drugim zdjeciu Salamandra wygl?da jakby zdechli i weso?o le?eli na ziemi:D |
_________________ Per me c'e solo l'INTER |
|
|
|
 |
KurokiKaze
Król

Armia WFB:

|
Wysłany: 2008-01-03, 17:45
|
|
|
| Móg?bym si? pochwali? ?e sauropody wytrzyma?y (dzi?ki szcz??ciu w kostkach, uda?o mi si? wykuln?? dwie 1,1 czyli dok?adnie tyle ile mnie ratowa?o od rozsypki) szar?? dwóch klocków rycerzy (nie wiem jakich) w tym jedna wbi?a si? z boku. |
_________________ Miecz jest dusz? samuraja.
Je?eli kto o nim zapomni lub utraci go
nie b?dzie mu odpuszczone
Shogun Tokugawa Ieyasu |
|
|
|
 |
|
|