Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Marvel itp
Autor Wiadomość
Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2016-02-03, 17:09   
   Baretki: zalozyciel

Pomyli?em si?, tu te? jest pi?? numerów, zmyli?o mnie to, ?e tu jest jeszcze tak jakby szósta cz???, tyle ?e wype?niona obrazami koncepcyjnymi. Co do jako?ci grafiki, to ca?kowicie si? zgadzam, bardzo poprawna, acz bez kl?czek (3+/4-). A fabu?a... No có?, mo?e rozwija si? pó?niej, ale ju? samo to, ?e (uwaga, du?y spoiler) Beast przez ca?y tomik umiera by na ko?cu nagle o?y? dzi?ki swej starszej wersji... No có?, dla mnie to ?amie dramatyzm chwili (bo sam zamys? mi si? podoba, szale?czy akt umieraj?cego szlachetnego mutanta... no, tylko ?e on nie umar? ;) ).

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2016-03-21, 12:04   

Tu jeszcze recenzja kole?ki, który przeczyta? ca?o??:
https://www.youtube.com/watch?v=GkV5s8Z89Hc

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2016-06-18, 00:52   

Captain America: Steve Rogers #1
Nigdy nie s?dzi?em, ?e napisz? co? takiego o komiksie z najbardziej przeze mnie nielubianym topbohaterem Marvela, ale... Ten jest znakomity! Cz??? z Was zapewne ju? wie, o co chodzi w tej nowej ods?onie serii, ale je?li kto? jakim? cudem jeszcze nie wie, to niech ju? nie czyta

Nazista. Jakisz to pi?kny, przewrotny, cholernie dobry pomys?. Kocham go ca?ym sercem. Nie wiem, mo?e w nast?pnych numerach to zr?bi?, ale na razie daj? mu 5-. Hail Hydra!

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2016-06-22, 09:14   

Nie napisz? w tym miejscu, ?e za dobrze znam Marvel'a (bo w sumie tak nie jest) - ale nie ze mn? te numery ;)
Pomys? i?cie przewrotny ale nie wiadomo jeszcze co z tego wyniknie, a i Hydra znacznie ewoluowa?a przez kilkadziesi?t lat wi?c kto twierdzi, ?e to z?o? :)
Po?yjemy zobaczymy aczkolwiek lubi? Capa, a najbardziej ca?y run Ed'a Brubaker'a - jest znakomity (jak wi?kszo?? jego scenariuszy do wszelakich serii (Lazarus, Gotham Central - same ?akocie!).

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2016-06-22, 12:10   

Gdzie? tam przeczyta?em, ?e to taka przewrotna zemsta na fandomie, który hejtowa? czarn? skór? nowego Kapitana :) Na zasadzie: ok, macie teraz dwóch Kapitanów, jednym z nich jest wasz nordycki Rogers... tyle, ?e to kryptoneonazista :lol: Jakby tak by?o, to szanuj? bardzo :lol:

...tylko szkoda, ?e pr?dzej czy pó?niej Capa z tego wypl?cz? :)

jacoleko 
Wielki Ascendent

Wysłany: 2016-06-22, 19:11   

Ja tam tych komiksów nie trawi?. Filmy, bajki czy te? gry jak najbardziej lubi?.
Wol? te nasze europejskie komiksy :)

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2016-07-04, 21:11   

OK, przeczyta?em drugi numer i ju? mi si? kompletnie nie podoba :)

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2016-07-05, 09:45   

jacoleko napisał/a:
Filmy, bajki czy te? gry jak najbardziej lubi?.

Jak lubisz bajki to s? fajne komiksowe od DC "FABLES" (w PL wydaje Egmont pt "Ba?nie" - taka komiksowa wersja dla doros?ych), a od Marvel "OZ" (z genialnymi rysunkami Scottiego Younga).
No i jest ca?a masa komiksów stricte dla dzieci, ale czy to bajki czy humor - ci??ko powiedzie? tyle tego jest....

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2016-08-23, 12:07   

Akcesoria Hulka z planu "Thor: Ragnarok"!!!

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2016-12-22, 22:15   

Wykupi?em Marvel Unlimited i mam teraz dost?p do ponad 1500 tytu?ów :D

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2017-01-01, 23:33   

Pierwsze wra?enia z kilku serii:

Captain America and The Mighty Avengers
Jestem po trzech cz??ciach i na razie mocne rozczarowanie. Kapitanem jest tu ju? Wilson, z którego rysownicy robi? tu rozro?ni?tego w barach kafara (blee). Pierwsze dwa numery powi?zane s? ze skutkami wydarze? z World War Hate i s? po prostu fatalne. Bohaterowie si? bij? by po chwili jak gdyby nigdy nic sko?czy?, w?a?ciwie niemal bez urazy. Troch? lepiej jest w trzecim numerze, gdzie fajnie dzia?aj? Power Man i White Tiger... ale to za ma?o na razie.
2+

Axis
Red Skull zmieni? si? w Diablo. Jestem po pierwszym numerze i na razie jest katastrofa. Plus jedynie za kresk?.
1+

Lando
FENOMENALNY. ?otrzykowski charakter kumpla Hana oddany w ca?ej rozci?g?o?ci. Jestem po dwóch numerach i jest megadobrze.
5-

Death of Wolverine
Jestem po pierwszym numerze. By? idealny. Je?li pozosta?e trzy s? na tym samym poziomie, to ocena jeszcze wzro?nie.
5

Guardians of Galaxy (2008)
Nie wiem w sumie czy to jaki? reboot serii, czy faktycznie dopiero w 2008 roku otrzymali w?asny tytu? (w?tpi?, jeszcze si? nie wg??bia?em). W ka?dym razie dwa przeczytane numery zdecydowanie na wysokim poziomie.
4+

Thanos Rising
Dwa numery za mn?. Opowie?? o m?odo?ci Thanosa. Pierwszy numer rozczarowuje, drugi staje si? intryguj?cy. Potencja? jest.
3+

Avengers: Celestial Quest
Jestem po dwóch numerach. Na pocz?tek strasznie m?tnie pisze si? tu o Mantis (znajomej ze Stra?ników Galaktyki), potem jest nieco lepiej. Na razie jednak s?abo.
3-

Secret Wars
Wzi??em si? te? za ten ostatni megaevent. Przeczyta?em pierwszy numer, có?, niby dobrze, ale jednak nie do ko?ca. Akcji jest tu jakby... za du?o. Jest spory chaos, a w dodatku ta ca?a megaskala wygl?da nieco rozczarowuj?co. No umiera nam ?wiat, tu powinien by? dramatyzm i smutek, a nie jedynie heroizm.
3+

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2017-02-28, 12:00   

Sorry, ?e to napisz? ale faktycznie dobór tytu?ów mocno przypadkowy/bez sensu i ogólnie to IMO najlepsze lata ma MARVEL ju? dawno za sob? wi?c wi?kszo?? tych nowych komiksów delikatnie mówi?c ssie.
Generalnie Marvel (ostatnio megamocno) poszed? w eventy wi?c czytanie tak z czapy i bez trzymania si? chronologii nic dobrego nie przyniesie. Zreszt? wspó?czesny MARVEL poza kilkoma dobrymi seriami to g?ównie mierno??...
Na szcz??cie s? inni wydawcy, którzy maj? w ofercie sporo pozycji dla dojrza?ego czytelnika.

PS: LANDO jest kapitalny. Nowy kanon SW to jedna z niewielu rzeczy, które Marvelowi "wychodz?", ale wiadomo - Aaron!

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2017-11-27, 12:23   

Vader Down

Te sześć numerów to jedna z fajniejszych rzeczy, jakie Marvel dał uniwersum SW. Historia nie jest co prawda zawiła, ale nawet w swej prostocie przebija epizod 7 (coraz chłodniej go przyjmuję z perspektywy czasu, a już szczególnie po znakomitym "Rogue One"). Kreska taka jak lubię, kadrowanie ok, charyzma Vadera przytłaczająca, no i te marvelowskie dodatki w postaci Aphry i jej droidów...
5-

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2017-12-02, 01:12   

Secret Wars
No cóż, jestem już po wszystkich dziewięciu częściach głównego runu i... wow. Ten poziom epickości jednak do mnie przemówił. Pierwsza część słabsza, ale później to, co dzieje się na planecie Dooma...jest w tym odpowiedni ciężar, jest smutek, jest nienawiść, są zaskoczenia, jest dychotomiczny szwarccharakter... naprawdę dobre, poza takim trochę słabszym zakończeniem.
4+

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2017-12-03, 12:48   
   Baretki: tartar zalozyciel

A co to jest?

Odpowiedz do tematu