Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gothmog

Ocena:
autor
14%
 14%  [ 1 ]
1 - fatalnie
0%
 0%  [ 0 ]
2 - słabo
0%
 0%  [ 0 ]
3 - średnio
14%
 14%  [ 1 ]
4 - porządnie
71%
 71%  [ 5 ]
5 - piękno
0%
 0%  [ 0 ]
6 - arcydzieło
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 7
Wszystkich Głosów: 7

Autor Wiadomość
Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2006-03-08, 18:45   

Drzewiec napisał/a:
Zgodz? si? z kolegami co do skóry Gothmoga, ale zbroja i odzienie z ty?u to ju? inna bajka (brawo).

Zechcia?by? rozwin?? t? my?l? Przecie? skóra jest oceniana ró?nie: od watcherowej, balbonowej i pikusiowej pochwa?y, po bezpodstawn? (a w?a?ciwie wynik?? z mylnej interpretacji modelu) krytyk? Jacoleko. Nie wiem teraz co masz na my?li, ale czytaj?c ci?g dalszy wnioskuj?, ?e chyba te? Ci co? nie le?y. Zdecydowanie "na odczep si?" pisa?e?. Ocen? przyjmuj? na klat? ale "recenzja" jaka? taka czerstwa.

Klub: battleground

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2006-03-08, 19:07   
   Baretki: tartar zalozyciel

Po prostu namalowa?bym to innym kolorem (kolorami) sam? skór? Gothmoga, bo ja mam inn? wizj? (zrobi?bym go troch? ciemniejszego, jakby to napisa? bardziej krwawego), ale spox ka?dy w ko?cu wyobra?a sobie inaczej dan? figurk?.

To, to ju? rozumiem. Jednak ma si? to wci?? nijak do powy?szych opinii kolegów, na które si? powo?ujesz. Ale spoko, nie przejmuj si? mn?. - G

Klub: battleground-castigatores

darthmateusz 
Cesarz

Wysłany: 2006-08-28, 01:03   

mi troch? te czerwone galoty nie pasuj?, ale reszta jest super! G?ba jak z filmu wzi?ta! Ocena moja wynika tylko z porównania z innymi twoimi pamprami i daj? Gothmogowi 4+

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2006-08-28, 06:42   
   Baretki: zalozyciel

darthmateusz napisał/a:
mi troch? te czerwone galoty nie pasuj?....

a mnie si? wydaje ?e galoty jak je nazwa?e? pasuj?
dzi?ki temu figurka nie jest monotonna i ta czerwie? j? o?ywia

KOOBA.84 
Arcyksiążę

Armia WH40k:
Raven Guard

Armia WFB:
Bretonnia

Wysłany: 2006-08-28, 12:41   

Podzielam. Galoty sa si. Ale metal nie bardzo - powinien wygladac na zniszczony i podrdzewialy. Sproboj poeksperymentowac z brazaowym:

sposob 1. - layering: nakladanie warstwa po warstwie kolejnych odcieni na "wyzej" polozone miejsca. Zaczynamy od czarny+scorched brown, pozniej dodajemy troche farby metalicznej (jakiejs jasenj np. mithril silver) ki nakladamy to, pozniej zwiekszamy w kolejnych warstwach "udzial" farby metalicznej a na koncu mozna polozyc ja w czystej formie. Daje dobre efekty, choc pracy troche ztym jest.

sposob 2. - wash. Wiadomo tak jak to sie robi z pancerzem, czyli najpiew calosc metalicznie ale pozniej an to wash - z tym ze nie sam czarny ink, ale dodac do niego jakis brazowy ink (chesnut np.) lub brazowa farbe (scorched) tak zeby kolor byl posredni.

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2006-08-28, 18:49   

KOOBA.84 napisał/a:
Ale metal nie bardzo - powinien wygladac na zniszczony i podrdzewialy. Sproboj poeksperymentowac z brazaowym

Co do metalu: techniki znam, a kolor pancerza to efekt zamierzony, wydaje mi si?, ?e Gothmog to nie byle kto i zbroj? mia? (w filmie, aczkolwiek jeszcze to sprawdz?) w lepszej kondycji ni? ?achmaniarscy szeregowcy.
W my?l idei podniszczonych pancerzy powstaje, z wolna wprawdzie, moja armia Nurgle'a do WFB (mam nadziej?, ?e nie zawiedzie), niemniej dzi?kuj? za porady.

Odpowiedz do tematu