|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
Dwarf Thane, Godri Piorunor?ki |
| Ocena: |
| autor |
|
12% |
[ 1 ] |
| 1 - fatalnie |
|
0% |
[ 0 ] |
| 2 - słabo |
|
0% |
[ 0 ] |
| 3 - średnio |
|
0% |
[ 0 ] |
| 4 - porządnie |
|
37% |
[ 3 ] |
| 5 - piękno |
|
50% |
[ 4 ] |
| 6 - arcydzieło |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Głosowań: 8 |
| Wszystkich Głosów: 8 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-09-17, 22:13 Dwarf Thane, Godri Piorunor?ki
|
|
|
Pierwszy z mojej armii. Swoja drog?, to fajne uczucie sta? sie posiadaczem ca?ej armii w jednej chwili. Nie jest ona wielka, ale to ju? co?!
Wracaj?c do tematu - czekam na opinie, bo w jakim? tam stopniu b?d? mia?y wp?yw na wyglad reszty armii.
Zapraszam.
 |
| Ostatnio zmieniony przez Gazza 2006-09-18, 16:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2006-09-17, 22:31
|
|
|
Nic doda?, nic uj?c chyba. Dla mnie 1 klasa. Czysto, efekciarsko, bardzo ?adnie. Pomaluj tak wszystkie krasnale, to bedziesz mia? armie na miar? speców z GW. Fuckin RESPECT maaaan. |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-09-17, 23:10
Baretki:  |
|
|
Jest pi?kny! Naprawd? jestem zauroczony! W?osy, elementy metalowe, "bi?uteria"... Szczególnie podoba mi si? z?oto, delikatnie spatynowane i rzeczywiste....
Ale dam 4+, nie 5. Dlaczego? Bo IMHO zbyt "oczojebny" jest ten niebieski na tarczy. Na koszuli mo?e by?, ale ta tarcza.... nie pasuje mi po prostu. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-09-18, 09:35
|
|
Sam nie wiem co mi nie pasuje? Nie ?eby figurka by?a ?le lub brzydko pomalowana nie o to chodzi. Mo?e za bardzo na?wietli?e? te zdj?cia?
Ocena oczywi?ci 4 |
|
|
|
 |
Czosnek
Wielki Król

|
Wysłany: 2006-09-18, 10:56
|
|
|
Mi si? ten niebieski na tarczy akurat podoba. Good Work |
_________________ tak, to ja |
|
|
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2006-09-18, 13:04
|
|
|
No w?asnie jest OK ten blue. A skoro nie pasuje Watch tobie, to móg?by? napisac jaki kolor widzisz w tym miejscu. Troche uzasadnienia nie zaszkodzi. A zdj?cia mo?e i ciut za jasne, ale co to ma do tego, ?e pamper jest ?wietny? Nie oceniamy tu zdj?c Jacku, tylko figurke. ROzumiem, ?e skoro do figurki nie mo?esz si? przyczepi?, to czepiasz si? zdj??? ?enadka |
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-09-18, 13:25
|
|
|
| Nie ?ebym si? t?umaczy?, ale ja tam jestem bardzo zadowolony i Wasze oceny równie? mnie ciesz?. Co do zastosowanej kolorystyki - zastosowa?em si? ?ci?le do Eavy Team'u. Rozweseli?a mnie troszk? wypowied? Watcha co do tarczy - b?d? co b?d? ale sam zbierasz najbardziej "oczojebn?" armi? WFB wi?c ciekawe jak si? ustosunkujesz do swojej kolorystyki. Ja szczerze pisz?c ceni? sobie "konfrontacyjny" styl i podej?cie GW do kilku od?wie?onych armii, a mroki i brudy rezerwuj? dla Chaosu. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-09-18, 13:27
|
|
| darthmateusz napisał/a: | Nie oceniamy tu zdj?c Jacku, tylko figurke. ROzumiem, ?e skoro do figurki nie mo?esz si? przyczepi?, to czepiasz si? zdj??? ?enadka |
Mati tylko zdj?ciami mo?na naprawd? du?o zyska? lub te? na odwrót. Fotografia mo?e mie? tyle do stanu rzeczywistego ?e hoho.
I ju? wiem co mi nie pasi bo dzisiaj mia?em robione fotografie mojego Krasnoluda. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-09-18, 15:04
|
|
No Qrwa, figurka jest zajebi?cie pomalowana. Ten he?m mnie po prostu powala na kolana. Przej?ca ze silver w gold s? naprawd? dopracowane. Broda jak i reszta równie? s? nieziemskie. Co? czuj?, ?e armi? któr? powiniene? posiada? to DWARFY . Faktycznie jedno ,ale tylko jedno co mog? si? przyczepi? to kolor tarczy. To nie s? Breto?czycy, dlatego pomalowa?bym na silver, albo na jaki? kolor ciemniejszy, w ka?dym razie nie na taki. Ogólnie to FUCKIN GOOD JOB MAN. Jestem naprawd? pod wra?eniem ..., a ocena, zreszt? domy?l si? sam v |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-09-18, 15:09
|
|
Ps. Figurka nazywa si? THANE !!, a to ju? wogóle mnie powala. Legenda Thane namalowana. Mam nadziej?, ?e kiedy? powstanie figurka o imieniu Tauron |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2006-09-18, 15:51
|
|
|
CZekamy na W?A?CIWE zdj?cia krasnala Jacka eheheh |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-09-18, 16:23
|
|
| darthmateusz napisał/a: | | A skoro nie pasuje Watch tobie, to móg?by? napisac jaki kolor widzisz w tym miejscu. Troche uzasadnienia nie zaszkodzi. |
Napisa?em. Nie pasuje mi jaskrawo?? tego niebieskiego.
| Gazza napisał/a: | | Rozweseli?a mnie troszk? wypowied? Watcha co do tarczy - b?d? co b?d? ale sam zbierasz najbardziej "oczojebn?" armi? WFB wi?c ciekawe jak si? ustosunkujesz do swojej kolorystyki. |
Przez chwil? zastanawia?em si?, czy w ogóle na to odpowiada?. Wyja?nienia b?d? truizmami, ale trudno...
Owszem, zbieram najbardziej oczojebn? armi? WFB. Taka ma by?. To armia rodem z chanson de geste, Kamelotu i turniejowych zmaga?. Armia jaskrawa, bo i jej archetyp jest jaskrawy. Dumny, arogancki i pyszny w swej pogardzie dla szarej reszty.
Nie zaatakowa?em "oczojebno?ci" w ogóle (bo przecie? koszula mi si? podoba), lecz oczojebno?? tej tarczy.
| Gazza napisał/a: | | Ja szczerze pisz?c ceni? sobie "konfrontacyjny" styl i podej?cie GW do kilku od?wie?onych armii, |
A ja nie ceni?. Nie wolno mi? Po co ten atak?
Jestem pokoleniem WFRP. Pokoleniem brudnego Warhammera. Takiego go w?a?nie pokocha?em. Nie razi mnie kolorowa Bretonnia, gdy? ona w WFRP praktycznie nie wyst?powa?a, robi?a za t?o. Krasnoludy... one to inna bajka. Przyzwyczai?em si? do ich wizji jako gin?cej, tragicznej, nie potrafi?cej przetrwa? rasy strace?ców. Owszem, rasy maj?cej jaskrawe refleksy. Troll Slayers powinni by? jaskrawi w swej ?a?obie. Inne krasnoludy równie? mog? mie? jaskrawe elementy, odzwierciedlaj?ce ich gwa?town? dusz?. Ale: nie przyt?aczaj?ce ca?o?ci (u Ciebie nie przyt?aczaj? oczywi?cie)... i utrzymane raczej w agresywnych czerwieniach. Ten niebieski w stylu glamour mi do tej wizji nie pasuje. _MI_NIE_PASUJE_. To jest wy??cznie moje IMHO. Mój punkt widzenia wyros?y z dawnego Warhammera. Chyba mog? j? mie?? I poprzez ni? ocenia?? Moje krasnoludy przepe?nia bezsilna w?ciek?o?? któr? okie?zna? chc? wi?zami honoru. Co jeszcze tragiczniejsze: honoru, który powoli ich zabija.
Jak najbardziej masz prawo do pomalowania krasnali jak chcesz, tym bardziej, ?e WFB dryfuje chyba w kierunku heroic fantasy od jakiego? czasu. Teksty wszak?e o tym, ?e jeste? rozbawiony s?ysz?c mój na to pogl?d móg?by? jednak zachowa? dla siebie.
| Gazza napisał/a: | | a mroki i brudy rezerwuj? dla Chaosu. |
No to si? ró?nimy. Dla mnie Stary ?wiat zawsze by? mroczny i brudny. Owszem, s? od tego wyj?tki, Bretonnia, halflingi, Lustria, Ulthuan... ale to zawsze by?y dla mnie samotne bia?e ?agle na morzu rozpaczy. Pod r?k? mam podr?cznik WFRP, cytuj?: "Ka?da nowa generacja p?odzi?a nowe z?o, mutacje i wypaczenia ludzkiego ducha". Mówisz, ?e mrok rezerwujesz dla Chaosu. Tyle, ?e wzorem intra do Mark of Chaos powtórz?: Chaos naznacza wszystkich, nie ma przed nim ucieczki. Naznacza cynizmem, zdeprawowaniem, beznadziej?.
Taki Warhammer by? kiedy? i takiego wci?? mam go w sercu. Tyle. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-09-18, 16:30
|
|
| darthmateusz napisał/a: | CZekamy na W?A?CIWE zdj?cia krasnala Jacka eheheh |
Mati Gazza nie potrzebuje obro?cy . On z pewno?ci? b?dzie wiedzia? lub si? domy?la?, o co mi chodzi (mam oczywi?cie nadziej? ).
A zdj?cia mo?esz sobie ju? obejrze? |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-09-18, 17:37
|
|
|
| Watcher napisał/a: | | Jest pi?kny! Naprawd? jestem zauroczony! |
Niekonsekwencja w wydaniu samego admina i twórcy skali ocen w jednej osobie. Specjalnie obok cyferek podaj? okre?lone przez Ciebie s?owne wyra?enie. Wi?c skoro pi?kny to chyba 5!? Nie zale?y mi na tych ocenach, ale komu jak komu, ale adminowi jak wida? wolno wszystko.
| jacoleko napisał/a: | | Sam nie wiem co mi nie pasuje? |
To z k?d ta ocena?
| jacoleko napisał/a: | | Mo?e za bardzo na?wietli?e? te zdj?cia? |
Sorry, ale stara?em si? jak mog?em przy malowaniu. Fotografowanie chyba idzie mi gorzej, aczkolwiek nie wiem czego si? czepiasz. Je?li ?ó?tawa po?wiata Ci przeszkadza to trudno. Sam model wyszed? wyj?tkowo zgodnie z rzeczywistym wygl?dem. No, mo?e troch? gorzej, ale oceniacie co widzicie. Cho? chyba same malowanie przestaje by? istot?....
| Watcher napisał/a: | | IMHO zbyt "oczojebny" jest ten niebieski na tarczy. Na koszuli mo?e by?, ale ta tarcza.... nie pasuje mi po prostu. |
Spoko. Jak ju? pisa?em wy?ej - taki wzór zapoda? Eavy Metal Team i mnie si? on podoba. W rzeczywisto?ci wygl?da mniej "oczojebnie".
| Drzewiec napisał/a: | | Faktycznie jedno ,ale tylko jedno co mog? si? przyczepi? to kolor tarczy. To nie s? Breto?czycy, dlatego pomalowa?bym na silver, albo na jaki? kolor ciemniejszy, w ka?dym razie nie na taki. |
Jak wy?ej. Trudno. Tak widz? to twórcy tej gry, a ja si? z nimi w pe?ni zgadzam.
| Drzewiec napisał/a: | | Figurka nazywa si? THANE ! |
To nie tak. Thane to taki nazwijmy to stopie?, a jego imi? to Godri Piorunor?ki - co te? poprawi?em w temacie.
| jacoleko napisał/a: | | zdj?ciami mo?na naprawd? du?o zyska? lub te? na odwrót. Fotografia mo?e mie? tyle do stanu rzeczywistego ?e hoho. |
No to po co ta Galeria? Skoro zdj?cia k?ami? to nie publikujmy ich. Albo jak dawniej oceniajmy co widzimy. A swoj? drog? - uwa?asz, ?e dodaj? sobie podrasowuj?c zdjecia?
| Watcher napisał/a: | | Nie zaatakowa?em "oczojebno?ci" |
| Watcher napisał/a: | | A ja nie ceni?. Nie wolno mi? Po co ten atak? |
Masz jak?? obsesj? z tymi "atakami"? Niepokoj? si? o Ciebie. O czym ty piszesz?
| Watcher napisał/a: | | Krasnoludy... one to inna bajka. |
W?a?nie. W ?wietle kilku ksi??ek BL nie jawi? si? jako mroczna, bura rasa. No mo?e ich Minersi albo mistrzowie kowad?a.
| Watcher napisał/a: | | To jest wy??cznie moje IMHO. |
I dobrze, ?e to doda?e?, bo twórcy Battla widz? to troch? inaczej.
| Watcher napisał/a: | | Teksty wszak?e o tym, ?e jeste? rozbawiony s?ysz?c mój na to pogl?d móg?by? jednak zachowa? dla siebie. |
Dla czego? Przecie? mamy wolno?? s?owa. Chyba, ?e nagle zacz??e? czu? si? ura?ony takimi stwierdzeniami. A swoj? drog? napisa?em: ROZWESELONY!! Chyba, ?e nie dostrzegasz ró?nicy!?
| Watcher napisał/a: | | Jestem pokoleniem WFRP. Pokoleniem brudnego Warhammera. |
Sorry. Ale to inna gra. Cho? ?wiat ten sam, to konwencja nieco inna. Zreszt? to nie moja wizja (cho? podoba mi si?), tylko twórców systemu.
| jacoleko napisał/a: | | Mati Gazza nie potrzebuje obro?cy |
Nie potrzebuje. Ale Matt s?usznie wytyka problem Twego posta. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-09-18, 18:23
|
|
Hmm? Sk?d ta ocena? Mo?e ?le zaznaczy?em i napisa?em.
A tak na powa?nie nie chodzi mi o malowanie, bo wiem jak malujesz i wiem, czego mog? si? spodziewa?.
Chodzi?o mi o fotografie.
Czy podrasowujesz swoje zdj?cia? Sam sobie odpowiedz ja tego nie wiem ani tego nie sugeruj?.
Z tego, co wiem akurat takie modele gdzie jest du?o farb metalicznych naprawd? ci??ko si? fotografuje. Dzisiaj mia?em okazj? to prze?wiczy? w ró?nych konfiguracjach (ja?niej/ciemniej, d?u?szy czas na?wietlania/krótszy itd.) zreszt? podczas fotografowania Defilera te?.
Moi drodzy znów zaczynamy podchodzi? do tematu zbyt emocjonalnie. Nasze grono jest bardzo, ale to bardzo ma?e. Co jeden drugiemu mo?e powiedzie?? Jedynie to, ?e mu si? podoba lub nie albo, ?e pomalowa?by to takim a takim kolorem i jego koncepcja jest inna ni? autora i z tego powodu zaraz wszczyna? rewolty i si? unosi?. Co do porad malarskich to ma?o, kto z nas mo?e jeden drugiemu doradzi? a jak si? ju? to zdarza to raczej bardzo rzadko. Ja ju? dawno przesta?em si? wystawia? tylko na naszym „ukochanym forum”, cho? nadal b?d? si? wystawia? . Fakt, ?e na innych forach gdzie s? du?o lepsi malarze ni? my razem do kupy zebrani mog? si? narazi? na ?mieszno?? wystawiaj?c moje bohomazy . Fakt zawsze znajdzie si? jaki? oszo?om, co zjedzie figurk? niemi?osiernie, ale akurat takimi nigdy si? nie przejmowa?em. Gro jednak ludzi potrafi naprawd? doradzi? i pomóc i nawet pochwali? za niektóre udane elementy lub te? pochwali? i zbeszta?. Tak, ?e chc?c si? rozwija? oraz wys?ucha? innych opinii mo?e bardziej fachowych radz? pokazywa? si? te? na innych stronach i si? nie przejmowa? ani zbyt emocjonalnie podchodzi? do tego, ?e kto? nam napisze, ?e co? mu si? nie podoba. |
|
|
|
 |
|
|
phpBB by
przemo
|